Maciej Stuhr

Maciej Jerzy Stuhr

6,4
78 238 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Maciej Stuhr
F__D_

Tłumacz ludziom, że co innego kreacja aktorka a co innego życiowe postawy...
Dlaczego w ogóle padają roszczenia wyjaśnienia dlaczego przyjął rolę, dlaczego Polacy zabili Żydów, dlaczego nie ma filmów, gdzie Żydzi zabijają Polaków?
To aktor a nie historyk czy socjolog...

Już nikt nie pamięta, że jakiś czas temu wszyscy klepali go po plecach bo oddał szpik, że podziwiano go za nie kreowanie się na celebrytę?
Wtedy był fajny dziś jest "be" bo zagrał kontrowersyjną rolę w dyskusyjnym filmie. Szkoda, że koledzy z planu i reżyser nie ujmą się za nim.
Oni kręcą lody na kontrowersji a Stuhr musi się tłumaczyć...

Jakoś nikt nie kazał się tłumaczyć R. Fiennesowi za rolę w "Liście Schindlera"...

użytkownik usunięty
madz20

to co sie teraz dzieje to wola o pomste do nieba! a jak nie bluzgasz Macka to nie jestes prawdziwym polakiem itp tid

Dziwne, żeby prawdziwy Polak temu śmieciowi za ten film podziękował. Dziwi mnie tylko jedna rzecz, dlaczego nikt dla tej kur... nie przypie.. w tego krzywego nochala.

mariuszlublin

Mości panie...
Bo Maciek powiedział ,. że '' Musimy się zmierzyć z prawdą '' - Wiec okay , idąc za tym wnioskiem czekam na podobne filmy Węgier ,Litwy etc. Czemu my ku * Niedługo przyznamy się do ataku na Niemcy i rozpoczęcie 2 wojny światowej. - jak mówi sam ambasador Rosji . ( WTF >?!)

Choćbyśmy spalili tę stodołę - jedną z setek spalonych to czy warto o tym filmy robić ?!

hessus86

A że tak zapytam. Ile obejrzałeś filmów Litewskich lub Węgierskich? Ja np. widziałam film rumuński, w którym Rumuni w niepochlebny sposób wyrażają się o sobie i o swojej współpracy z hitlerowskimi Niemcami i jakoś nie mają problemu z rozliczeniem się z historią, bo taka jest prawda historyczna.

A czy ktoś z Twoich znajomych za granicą (jeśli takich masz) widział film (jakikolwiek) z Maciejem Stuhrem? Moi nie. A wiesz dlaczego? Bo polskie kino ich zupełnie nie obchodzi i nie ważne o czym ono jest. Oglądają tylko te filmy, które ja im podsunę i jakoś nie czekają na to, aby wyszedł jakiś film o "samobiczowaniu się Polaków".

e_an_ka

ale są plusy - już wkrótce '' Wołyń '' ;-) pozdrawiam

użytkownik usunięty
F__D_

Zacytuje kogos z Newsweeka
''W Polsce trwa prywatna wojna na 1 samolot i 96 trumien. Wojna, w której słowo "patriotyzm" staje się niepotrzebnym gadżetem. Tandetnym kotylionem pasującym nawet do kominiarki i kastetu. Kiedy myślę Polska, to dochodzę do wniosku, że należymy do gatunku stworzeń, które mają o sobie nadzwyczaj dobre mniemanie. I nie lubimy, jak inni myślą inaczej od nas i o nas. Wolimy oglądać siebie w "Bitwie pod Wiedniem", a nie w "Pokłosiu", czy w "Bitwie Warszawskiej", a nie w filmie "Obława". Nikt nam pamięci partyzantów nie będzie szargał. Polska historia jest jak izba pamięci narodowej. Wysprzątana z brudu i wątpliwości. Nikt tu z buciorami, do nie swojej stodoły, włazić nie będzie.
Z Polakami jest jak z islamem. Islam to podobno całkiem przyzwoita religia, a jednak fundamentaliści robią z niej oręż do gnębienia innych. I tak jest z nami.''

Akurat oglądałem publiczną egzekucję kobiety w kraju islamskim, co ciekawe oprawcy (z pewnością zagorzali fanatycy religijni ) uzbrojeni w smartfony ( śmiesznie to wyglądało ) tak czy owak nie wiem co mam napisać bo zgubiłem wątek yhmm......

Nawet Niemcy w swoich filmach się '' wybielają '' . Stuhry robią co innego. Je*bać ich . Młodego i starego.
Jak obejrzę Idę to będę zły wiec ten film zostawiam narazie na później albo nigdy.

A zauważył ktoś jak zostaliśmy przedstawieni w '' Pokłosiu '' ? Jakbyśmy żyli na jakiś bagnach , bagienne stwory , żydzi - arystokracja.

F__D_

I odezwał się "lewak" ... gratuluję opinii.....

użytkownik usunięty
F__D_

Prawackie czy lewackie ale z tymi dziećmi z Cedyni to przypier...ł tak, że darcie z niego łacha mu się należy! A myślałem, że to ogólnie wykształcony człowiek jest...

F__D_

Trudno nie zauważyć. A tyle się zawsze gadało o tym, jakim to my jesteśmy tolerancyjnym narodem. W obecnych czasach jakoś tego nie widać

F__D_

idź głosować na grodzką.

F__D_

a tys żydowsko lewacki ubek ?