Maciej Stuhr

Maciej Jerzy Stuhr

6,4
78 039 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Maciej Stuhr

Straciłem do tego aktora szacunek po roli w antypolskim filmie Pokłosie. Nie potrafie o tym akorze powiedziec Polak .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mmgar

to usunięto

prawde o żydach

Niemcy mordowali Polaków za pomoc żydom, a teraz niewidzięczni żydzi, oskarżaja Polaków o antysemityzm i przypisują Polakom winę za holokaust.

Syjoniści żydowscy działący w ADL jątrzą świat prowadząc wojnę z wymyślonym przez siebie, współczesnym antysemityzmem.

http://www.youtube.com/watch?v=4NkjI8k9-6E&feature=player_embedded

mmgar

W tym kraju wszystko co negatywne o zydach to antysemityzm.Oni sa aniolami i zlego slowa nie mozna napisac nawet jesli to prawda.
Natomiast Polaka nie żyda mozna zmieszac z blotem i wszystko ok.
Macie coscie chcieli dalej glosujcie na Peło i otaczajace je lobby zydowskie.

Phantom_5

Też tak uważam, dlatego tu są moje wpisy. Większość tych wyjałowionych ludzi w Polsce popiera i popierało PO i otaczające je lobby zydowski (syjonistyczne) i równie mocne lobby dawnych sowieckich agentów i ich rodzin wzmocnione uwłaszczniem majątku narodowego za symboliczna złotówkę.

mmgar

Lobby żydowskie:DDDD Co jeszcze?Cykliści z Madagaskaru?Czego tak trzęsiesz portkami przed Żydami?Ja się ich nie boję,nie mam kompleksów,każdemu z nich mogę spokojnie spojrzeć w oczy bo mam czyste sumienie.Pokłosie ani trochę mi nie ubliża,bo to nie jest historia o mnie.Ciebie dotknęło,bo może widzisz podobieństwo między tymi szumowinami i sobą.Bywa.Jedyne co mnie rusza to to,że takie trzęsidupy jak ty są moimi rodakami.Weź się w garść człowieku,bo taką strachliwą postawą chluby Polsce nie przynosisz.

llama777

Lobby żydowskie:DDDD Co jeszcze?Cykliści z Madagaskaru?
Lobby żydowskie a nie cykiści i nie trzęsę się bo to bogate śmiecie syjonistyczne, To lobby zydowskie jest dostrzegane przez samych zydów ale tych uczciwych. To nie fikcja a prawda.

Tu zaprezentuję ci coś.

Słowa premiera Australii Julia Eileen Gillard kierujemy jako Polacy przez analogię do żydów i innych narodów mieszkających w Polsce:

„"Imigranci muszą się zaadaptować lub wyjechać”.
Jestem zmęczona, że ten naród ma się martwić o to, czy my urażamy ich rodaków lub ich kulturę ...
Nasza kultura rozwinęła się przez ponad dwa wieki po wielu walkach, próbach i zwycięstwach przez miliony mężczyzn i kobiet, którzy szukali wolności. Mówimy po angielsku, a nie hiszpańsku, libańsku, arabsku, chińsku, japońsku, rosyjsku lub innym językiem. Więc jeśli chcesz być częścią naszego społeczeństwa, nauczyć się naszego języka ! Większość Australijczyków wierzy w Boga. Nie ma tu mowy o "chrześcijańskiej prawicy" lub jakiejkolwiek presji politycznej, to jest fakt, bo chrześcijańscy mężczyźni i kobiety, z ich zasadami chrześcijańskimi, założyli tę nację. Jest z pewnością właściwe, aby wyświetlać to na murach naszych szkół ! Bóg jest dla Ciebie obrazą ? Proponuję wiec się przeprowadzić do innej części świata i tam żyć, ponieważ Bóg jest częścią naszej kultury.

Akceptujemy wasze przekonania, nie zadając pytań. Wszystko o co prosimy, to o szanowanie naszych przekonań, aby żyć w pokoju i harmonii z nami.

To jest nasz kraj, nasza ziemia i nasz styl życia, i dajemy wam możliwość korzystania z tego wszystkiego. Ale od momentu, kiedy zaczynacie narzekać, jęczeć co do naszej flagi, naszego zaangażowania, naszych przekonań chrześcijańskich, czy naszego stylu życia, gorąco zachęcamy do skorzystania z jeszcze jednej wielkiej australijskiej wolności " prawa do wyjazdu ".
Jeśli nie jesteś tutaj szczęśliwy, wyjeżdżaj ! Nikt cię nie zmuszał, aby tu przyjść ! Przyszedłeś z własnej woli, to zaakceptuj nasz kraj, który zaakceptował Ciebie ! Może powinniśmy wysłać tę mowę do wszystkich krajów, do imigrantów w tej samej sytuacji, znaleźć odwagę podnieść głos, aby wyrazić te same prawdy !"

llama777

i jeszcze jedno. to nie strach a duma. Ja sobie nie pozwole na to aby ktoś pluł mi w twarz. Ty sobie pozwalac mozesz. Ja równiez nie czuje sie winny tymbardziej, że to wymysły, ale czuję sie obrażony, bo obrażaja Polaków przypisując im wymyslowne przez siebie nieprawdziwe winy. Inni, kórzy Polaków nie znaja po oglądnieciu powiedzą, że Polacy to bydło, co prawda nie jest tylko łgarstwem. Gyby to robił ktoś z innego narodu, nie mówiłbym nic, ale to zrobili ludzie, co mówią, że są Polakami. Patrz dalej niż na koniec własnego buta. Niedouczony i agresywny człowieczku.

mmgar

To fanatyzm nie duma.Człowiek dumny zna swoją wartość,fanatyk jej nie zna i na każdym kroku musi przed sobą ją udowadniać czepiając się byle pierdnięcia.Nie mieszaj w swoje "wojenki" ludzi honorowych i dumnych,bo daleko ci do nich
bojaźliwy człowieku.Wylewając swoją żółć na forum,nie dowiedziesz ani swojej męskości ani patriotyzmu.Gdyby naprawdę nadeszła chwila próby,to takie moralizatorskie płaczki ja ty pierwsze by sp&erd@l@ły jak koczkodany ze strachu.Mocni w gębie.Więc daruj sobie morały i wywody,bo na nikim nie robią wrażenia.Zostaw je dla naiwnych swojego pokroju.

llama777

Fanatyzm? Ja mam przyjaciół wśród zydów,a ty mi mówisz o fanatyźmie. Wstydź się. Oni, ci moi przyjaciele tez tak myslą, a są zydami i nie uważają się za fanatyków, a za tych co mówia prawde.Ja nie każe strzelać do nikogo, ja każę się zastanowić nad tym, co ta garstka syjonistów wyprawia a wyprawia, że hej. Cały świat znienawidzi przez te działania, kłamliwe zresztą wszystkich zydów. tego oni ani ja nie chcemy, bo sa zydzi uczciwi i nie powinni płacić za fanatyzm syjonistów.

llama777

.Gdyby naprawdę nadeszła chwila próby,to takie moralizatorskie typki ja ty sprzedałyby swoich sąsiadów dla własnego zysku, bo honoru nie mają. Poszłyby po trupach do celu.Więc daruj sobie morały i wywody,bo na nikim nie robią wrażenia.Zostaw je dla naiwnych swojego pokroju.

mmgar

To że wystąpił w tej szmirze to pikuś. Gorzej że powiedział głupoty o Cedyni. Jego ojciec jako aktor był i jest lepszy.

BoguslawLecina

Mnie i jedno i drugie ugruntowuje w tym, że dla Stuhra Polska nie znaczy wiele, albo nic nie znaczy. Nie dziwi mnie więc to, że własnie on wystąpił w tym antypolskim gniocie pokłosie.

mmgar

Nie trac czasu na dyskusje z tym żydowskim pomiotem kryjacym sie pod nickiem llama777.
Takie scierwa trzeba ignorowac.

Nadmienie takze poraz kolejny nie mam nic przeciwko dobrym żydom tylko nie cierpie tych kundlowatych mieszancow okradajacych Polske lub dorabiajacych sie na niej jak szczur a jednoczesnie ja opluwajacych.
Ścierwa jak llama777 to zwykly pyskujacy pionek a problem jest stanowczo glebszy.

Phantom_5

Masz całkowitą rację. Również nie mam nic przeciwko żydom i podobnie jak ty nie szumowin, które Polaków oszukują i zawsze chcą ich poniżyć. Syjoniści a takich u nas sporo starają się światu udowodić, że Polacy to nie są ludzie.

Stuhr to dla mnie własnie jest ktos tqki właśnie. Wychował się w Polsce za nasze pieniądze zdowywał umiejętności a teraz na nas na Polaków pluje grając w takich pszkwilach. jego miejsce będzie najlepsze w Izraelu tam mu zapewne będzie dobrze, skoro tu musi znosić takie przykrości ze strony Polaków. Niech jedzie tam z ojcem i zabierze ze soba piróga, któremu w Polsce tak niedobrze. Hipokrytów u nas soro.

mmgar

Nie mam nic przeciwko Żydom, ale zgadzam się z Tobą, że tak obelżywego dla Polski i ohydnego filmu jak "Pokłosie" jeszcze nie widziałem. Jest to prostu psychologiczna propagandowa manipulacja, pokazująca całkowicie wymyślona historyjkę, tak jakby zdarzyła się naprawdę.

To, że film ten został nagrodzony na festiwalu w Jerozolimie- mówi samo za siebie. Niestety niektórym działaczom izraelskim potrzebne są takie filmy, żeby nasilić naciski na Polskę, aby wypłaciła gigantyczne odszkodowania za mienie pożydowskie oceniane na około 60 miliardów dolarów. I to mimo faktu, że majątek ten skonfiskowali Niemcy na rzecz III Rzeszy podczas okupacji. Takie machinacje są po prostu odrażające.

Dodam, że kuzyni mojej babci ukrywali w swoim gospodarstwie na wsi kilkunastoosobową rodzinę żydowską i uratowali ich przed Niemcami. Dlatego uważam "Pokłosie" za szczególnie krzywdzące dla setek polskich rolników, którzy z narażeniem własnego życia ratowali swoich żydowskich sąsiadów. A "Pokłosie" pokazuje ich jako brutalnych, prymitywnych morderców-antysemitów. I pomyśleć, że moja babcia miała na wsi przed wojną najbliższą przyjaciółkę- żydówkę! I nie była wyjątkiem, bo inni jej sąsiedzi też odnosili się do Żydów przyjaźnie. Przykro jest, gdy z Polski- kraju najbardziej przyjaznego dla Żydów w Europie- robi się teraz przykład brutalnego antysemityzmu. I wmawia się młodzieży, że taka jest prawda (bo na "Pokłosie" prowadzone są całe klasy szkolne w ramach zajęć lekcyjnych).

mmgar

Nie odnoszę wrażenia, aby ktoś miał na tyle siły aby mnie poniżyć. Coś w tym jest, że te posty o poniżeniu, masonach, iluminati, syjonistach i tym podobnych piszą częściej faceci. Słabszy psychicznie odłam ludzkości, kurcze no.

Jorjan

Odnosze podobne wrażenie o tobie, ale nie mam zamiaru z Toba na ten temat dyskutowac. prezentujesz fanatyczny i słaby odłam ludzkosci wyrażający sie negacją faktów i krytykujący wszystkich o odmiennych zdaniach. Tacy ludzie jak ty bywaja nieobliczalni i potrafia jedynie manipulować i przeistaczać te fakty. Wrażam swoja opinię i opinię o opinach na moja opinię.To mi wolno robić.

Nie napisze, że Ty jesteś jeszcze słabszy psychicznie, bo to poprostu widać. Wmawiasz mi, że ciebie poniżam, a tymczasem to ty poniżasz ludzi o odmiennych pogladach. . Ty starasz się mnie dyskredytować, więc wiem z kim mam do czynienia. Uzywasz epitetów sugerujących, że jesteś kims lepszym co jest nieprawdą.

Pisze o faktach nie o iluzji. Nie jest to ani antysemityzm ani jakiś fanatyczny wysnuty na mitach slogan.

mmgar

To że tego typu wpisy potwierdzają jedynie obraz Polaka z Pokłosia już napisano. Że nie dotarło to też było zauważalne. Co jeszcze mogę dodać jako Polka? No przykro mi bardzo. Ale przeżyję :).

Jorjan

twoje wpisy potwierdzaja tylko agresje do wszystkiego co niezgodne z twoimi odczuciami. Obraz pobłażania dla uprzywilejowanych. Podwójna miara. Dla znanych uprzywilejowanych jedna i dla zwykłaych ludzi druga. Ja to nazywam hipokryzja. Gdyby tak twoje dziecko zgwałcił inaczej byś pisał,

mmgar

Wiedziałam, że odpowiesz :).

Jorjan

jasne a dlaczego miałbym nie pisać? Piszę wtedy gdy to uznaję za słuszne lub wtedy gdy mam ochotę.

mmgar

Wiedziałam, że będziesz miał ochotę :).

Jorjan

To tylko czysty przypadek, ze wiedziałaś. I wcale mnie to nie zajmuje. Wrózką nie jesteś, a byłyskotliwości tez u ciebie nie widać. Raczej coś przeciwnego.Teraz ja też przewidzę, że ty odpowiesz. wcześniej czy pózniej odpowiesz.

Jorjan

Polacy z poklosia to "cienkie bolki" przy zydach z czasow II wojny.Roznica tylko taka ze zaden zydowski rezyser nie nakreci o tym filmu.Zydzi w filmach to zawsze dobrzy ludzie ktorych inni przesladuja.Nikt nie ukazuje ciemnej strony zydow a maja sporo na sumieniu.
Nawet teraz morduja palestynczykow a caly swiat sie na to patrzy.
Z tego co piszesz wnioskuje ze z ciebie zadna Polka.Jestes zapewne tylko polskojezyczna zydowka i to tego najgorszego sortu.

mmgar

To jest aktor i jest to jego praca. Teraz na profilu każdego aktora grającego w Pokłosiu będziesz wypisywał swoje animozje ? Zacznij dowalać teraz Radziwiłowiczowi, bo przecież zagrał księdza, który chronił tyłek w filmie dla głównego bohatera. Zostanie jeszcze kilku aktorów z Zamachowskim na czele - jemu też dowal do pieca bo przeca grał milicjanta.

perun_6

Takich aktorów polaków mam dośc i mam prawo pisać o nich swoje opinie. Dla mnie ten człowiek nic juz nie znaczy i daję temu wyraz.Ktoś, kto gra w takim paszkwilu szkalującym Polaków nie zasługuje na szacunek. Co zasiał teraz zbiera. Nie wszysy aktorzy grają wszytkie role, wielu aktorów się szanuje,

mmgar

Żałujesz pewnie, że nie urodziłeś się np. w 1920 roku w Jedwabnem? Mógłbyś się wtedy powyżywać na żydach, a teraz co ci zostało? Żyda w Polsce ze świecą szukać, więc zostaje tylko ujadanie w internecie.

xtomix

Żałujesz pewnie, że nie urodziłeś się np. w 1920 roku w Jedwabnem? Mógłbyś się wtedy powyżywać na żydach, a teraz co ci zostało? Żyda w Polsce ze świecą szukać, więc zostaje tylko ujadanie w internecie.
Nie masz podstaw, aby tak mnie oczerniać. Nie masz podstaw, żeby obrażać Polaków, którzy po mimo narażania własnego życia, i życia swojej rodziny i sąsiadów przechowywali żydów u siebie. Twoja wypowiedź jest po prostu tylko i wy łącznie agresja skierowana przeciw Polakom.
Odnośnie Jedwabnego, są zapisane zeznania naocznych świadków tej tragedii, które potwierdzały, że tymi co mordowali tamtejszych żydów byli Niemcy. Niestety komisja, która prowadziła śledztwo za wiarygodne wolała uznać opowieści osoby, której wtedy jeszcze nie było na świecie tylko dlatego, że opowiedziała jej rzekomo matka kiedyś, że żydów tamtejszych zabili Polacy, czego nikt nigdy nie potwierdził.
Niewybaczalne i bardzo krzywdzące dla Polaków była publiczna wypowiedź ówczesnego prezydenta Polski, w której przepraszał żydów za dokonaną rzekomo przez Polaków zbrodnie na żydach. Powiedział to po mimo tego, że śledztwo tak naprawdę zostało przerwane na wniosek żydów dlatego, ze żądano ekshumacji zwłok. Jak chyba nigdzie tu o przerwaniu śledztwa decydowały rzekomo względy religijne. Ciekawe, czyt te same względy, broniły dochodzić prawdy np. w Aushwitz ale to już inna historia.

Po wyzwoleniu, Polską zainteresowała się władza komunistyczna, której nie w smak było udowodnienie, że Polacy to naród szlachetny i honorowy, wręcz przeciwnie tej komunistycznej władzy zależało na tym, aby Polaków przedstawić od jak najgorszej strony. Stąd mamy wiele spraw, które były skrywane przez lata aby nikt o nich się nie dowiedział. Dla Polaków niestety wojna się nie skończyła. Nasz naród był niszczone przez wszystkie lata okupacji radzieckiej. Z jednej wojny wpadliśmy od razu do wojny kolejnej. Do chwili obecnej nie rozliczyliśmy komunistów w Polsce i nadal władzy zależy na finansowaniu produkcji obcej szkalującej Polaków niż rodzimej opiewającej Polaków szlachetność.
My do chwili obecnej mamy problemy ze zrobieniem filmów przedstawiających nasz polski punkt widzenia ale nie szczędzimy środków na to, aby przedstawiać niemiecki, żydowski lub radziecki punkt widzenia. Kto za to odpowiada, że do Polski zaprasza się komunistów, którzy wyrządzili wiele zła w Polsce Pan Bauman, kupuje się filmy prezentujące niemiecki , fałszywy punkt widzenia kłamliwy serial oczerniający AK, lub „Pokłosie” typowy antypolski, nie oparty na żadnych faktach film Pasikowskiego, a brakuje pieniędzy na zapłacenie np. za film przedstawiający żołnierzy wyklętych mordowanych przez stalinowski system, którego beneficjentami byli i są dziś ludzie współpracujący z władza radziecką i piastujący za czasów peerelu poważne funkcje Państwowe.
Nie uważam, że żydzi są odpowiedzialni za wszystko, bo znam szlachetnych żydów, którym nikt nie chce odebrać szlachetności, gdy w tym czasie szlachetność odbierana się szlachetnym Polakom i wmawia się światu, ze za całe zło w czasie drugiej wojny światowej jest zasługa Polski.
Pan Gross wydaje skandaliczne, obelżywe, pomawiające i nieprawdziwe informacje w swoich publikacjach na temat Polaków w czesie drugiej wojny światowej, a nie odpowiada jak się czuł i co zrobił dla swoich pobratymców, jako jeden z przedstawicieli Niemców, którzy na Polakach i żydach dokonywali mordu i wyniszczli narody europy. Przygladał się biernie? .

mmgar

Jedni Polacy żydów przechowywali, a inni (szmalcownicy) wydawali Niemcom. O tych drugich jakoś nie wspominasz, bo psują wyidealizowany obrazek zawsze szlachetnychh Polaków.

xtomix

Jedni żydzi byli ofiarami, a inni bezwzglednymi sadystami i katami. O drugich jakoś nie wspominasz, bo psują wyidealizowany obrazek szlachetnych i tylko poszkodowanych zydów.Nie wspomnę juz nawet o bezwzglednych hitlerowskich niemcach i Grossie, który jest przedstawicielem i żydów i niemców, a ma czelność pouczać Polaków..

mmgar

Zapomniałem dodać, że Gross był rózniez polskim żydem. Co chyba nie jest bez znaczenia i bez wplywu na to jak pisze. jego tendencyjne teksy sa chyba mozno ukorzenione w socjlaiźmie, a więc wrogiej dla Polski formacji politycznej, dzieki której zostalismy unicestwieni jak państwo.

mmgar

Skąd biorą się takie szmaty jak ty? Dziadunio wydawał ludzi na śmierć za wódkę i bardzo ci tego teraz brak.

maciekz70

Nie odpowiem w takim stylu jak ty to robisz, bo czułbym wstręt do siebie za to, że posługuje się slangiem rynsztokowym.

Skoro twój dzidunio wydawał Polaków na śmierc to brakuje Ci tego, nawet rozumiem twoje podejście do tematów Polskich, bo jak widać tylko potrafisz na Polaków pluć i pisac o nich nieprawdę. Ja sobie cenię szlahetność i ludzi prawych. Każdy przejaw draństwa będe pietnował i kazdy rodzaj kłamstwa bedę potępiał. Bezwzględną policję w Gettach stanowili sami zydzi, bo Polacy nie chcieli przykładać reki do morów na zydach i to jest fakt, a ty masz czelność pisać, że było inaczej, inaczej niż fakty stanowiły.

Twoje słowa "Skąd biorą się takie szmaty jak ty? " są adresowane do Ciebie. Doprawdy lepiej i trafniej o sobie juz napisac nie mogłeś.

To samo robię z toba co z Tym aktorzyną, który gra w filmach szkalujących Polaków. Skoro mieszka w Polsce i przejął Polski punkt widzenia, niech nam w twarz nie pluje kłamliwymi scenami. Tylko ostatnia szma.ta jak napisałeś taka role podejmie. Zawsze Ty i stuhr macie możliwość wyjazdu z Polski i nikt Was tu na siłę trzymał nie będzie. Tu jest Polska i honor Polski i polski punkt widzenia jest tu najwazniejszy.

Morały o szmatach zostaw sobie.

mmgar

Z takich jak ty kreatur wywodzili się szmalcownicy wydający ludzi na śmierć za flaszkę wódki. Twoją największą życiową tragedią jest fakt, że urodziłeś się zbyt późno aby palić ludzi żywcem w stodołach. I na pewno nie ty mi będziesz mówił czy mam wyjechać z mojego kraju.

maciekz70

Takim rynsztokowym językiem nie bedziemy rozmawiać. Zacytuję twoje słowa tobie "Z takich jak ty kreatur wywodzili się szmalcownicy wydający ludzi na śmierć za flaszkę wódki" bo widać wyraźnie, że sądzisz według siebie innych.

mmgar

To prawda. Z ludźmi o mentalności szmalcownika nie ma co dyskutować.

maciekz70

Własnie jak widze to twoja mentalność. W takiej sytuacji pozostaje mi tylko wycofac sie z rozmowy z kimś takim jak ty. Boż to wstyd, z kims takim jak Ty rozmawiać.

mmgar

To nie ja pluje jadem na żydów. To nie ja obwiniam ich o całe zło świata.

maciekz70

To nie ja pluje jadem na żydów, ale antypolskich Polaków oceniam krytycznie, w Polsce oni są przede wszystkim podobno Polakami i ta ojczyzna podobno tu dla nich wazniejsza.

mmgar

Lepszymi Polakami są ci, którzy potrafią pokazać nawet niewygodną prawdę, niż zakłamana swołocz uważająca, że nas mordują to źle, jak my mordujemy to wszystko w porządku. twoja retoryka jest dokładną kopią tej, która doprowadziła Hitlera do władzy.

maciekz70

Na szczęście nie Ty decydujesz kto jest lepszym Polakiem i kto ma powinności równiez wobec swojego kraju nie tylko wobec siebie.

mmgar

To ty o tym decydujesz specjalisto od palenia stodół z ludzką zawartością.

maciekz70

Może ty paliłeś stodoły z ludzką zawartością, a teraz wmawiasz to Polakom. Wstydź się godności nie masz.. Ludzie sami osądzają czyny, ale prawdziwe a nie kłamstwa powielane przez pasikowskiego.

mmgar

Ludzi w stodołach palili ludzie twojego pokroju. A kłamstwem jest zaprzeczanie popełnionym zbrodniom niezależnie od tego kto je popełnił.

maciekz70

No ludzie twojego pokroju sa winni kazdej zbrodni i tego podpalenia Zydów w jedwabnem, Ludzie ci maja na ramieniu sfastykę. To oczywście niemcy hitlerowskie..
Kłamstwa pasikowskiego sa oczywiste dla znawców tematu nie dla szmelcowników takich jakim ty jesteś co zreszt a tu juz wczesniej napisałeś. Brzydze się szmalcownikami takimi jak Ty.

maciekz70

Ja o nic zydów nie obwiniam, mi idzie tylko o prawdę, której w tym paszkilu pokłosie nie ma. Żydzi w jedwabnem zostsali spaleni przez niemców, a nie przez Polaków.
prosze mi nie przypisywac własnych niegodziwych przywar.

mmgar

A pogrom kielecki Marsjanie.

maciekz70

Masakrę całych rodzin Polaków w Koniuchach na kresach powinno sie przypominać kazdego dnia. Masakry w Koniuchach dokonali żydzi i komuniści z Rosji radzieckiej.