Obaj pochodzą z rodziny aktorskiej. Obaj mieli tak naprawdę prywatnych nauczycieli - naprawdę dobrych.
Wg mnie wygrywa Stuhr.
Jest przystojny, podoba mi się jak gra w filmach.
Jeżeli planuje coś zrobić, to nie ogłasza tego całej Polsce.
9/10.
zdecydowanie Stuhr. Potrafi zagrać zarówno w komedii (weźmy choćby "testosteron" czy "operację dunaj") jak i w dramacie ("33 sceny z życia" bardzo mi się podobały). Poza tym całkiem fajnie śpiewa, a także jego kabaretowe występy są mistrzowskie... jednym słowem chłopak wszechstronnie uzdolniony :) Moim zdaniem jeden z najlepszych aktorów młodego pokolenia... obok Szyca i Kota (jeśli można go za takiego uznać). Damięcki jest bardziej przystojny i chyba jedynie w tym względzie wygrywa...
Damięcki jest przystojnym aktorem i wydaje się , że jest dosyć, dosyć.. ale mnie do końca nie przekonuje jego gra aktorska. Stuhr jest o wiele lepszy i chyba ma większe doświadczenie... Jak narazie sprawdził się we wszytkim :)
To ja mam chyba dziwny gust, bo mi się Stuhr bardziej podoba ;P
Jeśli chodzi o grę aktorską... Stuhr ma na swoim koncie o wiele ciekawsze role, poza tym oglądanie Damięckiego na ekranie mnie lekko męczy. Zdecydowanie Maciej :)
zdecydowanie Stuhr:
1. jest dobrym aktorem < no Damięcki tez nie jest taki zły"
2. jest fajnym komikiem
3. ma niesamowity głos < tzn. jesli chodzi o dubbing> :)
Zdecydowanie Stuhr! Ponieważ:
1. Zagrał ciekawsze role (zapewne takie mu proponują, ale to wielki + ).
2. Oglądanie postaci przez niego kreowanych nie męczy, nie jest aktorsko
przytłaczający.
3. Talent komediowy też posiada.
Poza tym wydaje się być spoko gościem ;D
Jak dla mnie również Stuhr;)
Jak już wielu pisało dobry aktor, którego cenię za dobre filmy a nie za kolejne seriale(jak u Damięckiego).
Z wyglądu żadnego nie uważam za szczególnie przystojnego.
Aktywność kabaretowa również jest dużym plusem.
No i pozdrawiam kolegę Sobieszczaka!
co to ma być za porównanie w ogóle?! Stuhr jest świetnym aktorem grającym w dobrych filmach, a Damięcki? może się pochwalić ogromem seriali i marnym "Kochaj i tańcz".
wygrywa Stuhr.
Zdecydowanie Stuhr ;] najlepszy aktor młodego pokolenia...Damięcki jest może przystojnieszy ale jego gra wydaje się być sztuczna.
a ja nawet nie wiem który to ten damięcki - nazwisko co prawda kojarzę, ale
to raczej z gazet coś mi się obiło. pewno jakiś serialowiec albo aktor
komedii romantycznych, zgadłem?