Dzieciństwo , to on zlektorował mój ulubiony serial fabularny - "Partnerzy"
a także serial animowany "Wojownicze Żółwie Ninja" , brawa za jego głos.
Niezbicie kojarzy mi się z wieloma serialami by przytoczyć tutaj tylko serial 'Niebezpieczna zatoka'. Serial ten zapamiętam na długo - może dlatego, że to serial mojego dzieciństwa. To właśnie dzięki głosowi Marka Gajewskiego serial ten zapadnie mi zapewne na długo w pamięć. Ażeby dodać trochę humoru powiem tylko, że kojarzę Jego twarz również dzięki nadawanemu niegdyś Telewizyjnemu Koncertowi Życzeń [tak to się bodaj nazywało], jako czytającego do spóki z Krystyną Loską nadesłane życzenia. Nie dam sobie rzecz jasna rąk obciąć, że to Jego widziałem, ale na 98% jestem tego pewny. Kiedyś nie przykładałem specjalniej wagi do roli lektora [no może poza Panem Janem Suzinem który był czymś w rodzaju swoistego 'znaku rozpoznawczego' westernów - po dziś dzień ten gatunek kojarzy mi się właśnie z Panem Janem, mimo, iż (niestety) już dawno nie gości On w TVP], ale spośród kilku lektorów, którzy zapadli mi jakoś w pamięć jedną z takich osób był właśnie Marek Gajewski. Ja w każdym bądź razie żałuję, że nie ma już filmów z Jego udziałem. BTW: Muszę (o ile się uda) spróbować dorwać jakiś film z udziałem Pana Marka Gajewskiego jako aktora - co prawda nie przypominam sobie, bym Go gdzieś widział występującego, ale filmografia mówi co innego ;). Nie wiadomo tylko, czy będzie to możliwe :)