Jaka rola Perepeczki wam się podobała ? :
- Marek Kolski w potem nastąpi cisza
-Nowowiejski w Panu Wołodyjowskim i w przygodach Pana Michała
-Gniewko w Gniewko syn rybaka
-malutki w kolumbach
-Jasiek w weselu
- Janosik w Janosiku
-komendant w 13 posterunku
-Józef w Sarze
-Henryk w atrakcyjny pozna panią
mi się wszystkie jego role podobały z wyjątkiem Józefa w Sarze, szkoda że tak szybko zmarł gdyby pożył z 20 lat to by zagrał w jakieś komedii po roli komendanta w 13 posterunku pokazał że ma talent komediowy, i gdyby żył te 20 lat to by może zrobili kontunuację 13 posterunku bo kocham ten serial to serial z czasów dzieciństwa.
zapomniałam o roli w Panu Tadeuszu bo dawno go nie widziałam, ale w Panu Tadeuszu to super zagrał i te słynne ,,ja chce żyć bić Bernardyn po co czy my Żaki ? " dalej nie pamiętam. A ja go nie zapomnę jako Nowowiejskiego, Janosika ale jako komendanta z 13 posterunku nie zapomnę bo ja się na 13 posterunku wychowałam to mój ulubiony serial z dzieciństwa.
Komendant, powinien dostac oscara za role drugoplanowa, te jego naturalne granie kompletnie nie na sile dobrze wplynelo na reszte, trzymalo ten balans naturalizmu na rowni
Wątpię żeby dostał role w jakiejś dobrej komedii jakby żył. 13 Posterunek zniszczył jego karierę Po tym jak skończyli 13 posterunek 2 to zwolnili go z teatru gdzie był dyrektorem potem przez wiele lat nie mógł znaleźć prace. Tylko dopiero w 2004 dostał angaż w filmie atrakcyjny pozna panią i małą role przed śmiercią w dublerach.