co tokszoł to mamy czubaszkową-aż taka jest trendy??
Zgadzam się z Tobą. A żeby zostać w dzisiejszych czasach trendy, nie trzeba czegoś dokonać, tylko wystarczy zjechać patriotyzm, polskość, katolicyzm, tradycjonalizm i wszystko, na czym zbudowany jest nasz kraj i nasza cywilizacja. Czubaszkowa jeszcze nie ma alzheimera, więc się w tym połapała i wstrzeliła się w ten trend w programie u wsadzacza polskich chorągiewek w odchody, prymitywa, który myśli, że jest zabawny - Jakuba Wojewódzkiego. Czubaszkowa stwierdziła, że nie kocha Polski, że nie oddałaby życie za Polskę.
http://www.plotek.pl/plotek/1,111485,9500595,Maria_Czubaszek__Nie_kocham_Polski. html
Och, cóż za "odważna" deklaracja, zwłaszcza w kraju, gdzie 90% mediów jest w rękach środowiska "GW", które walczy z patriotyzmem i że poza internetem nie można się za takie wypowiedzi spotkać z żadną krytyką, a jedynie z zachwytem. Stara prukwa buduje swą "nowoczesność" na gnojeniu tego, za co miliony Polaków oddawały z poświęceniem życie.
Czubaszkowa jest żałosnym przykładem zakompleksionej, pustej osoby, która nie mając nic ciekawego do pokazania własną osobą i dokonaniami, próbuje to zakryć idąc z prądem dominującej w Polsce grupy polityczno-medialnej. Wstyd i hańba Mario Czubaszek. W dzisiejszych czasach nonkonformizmem i buntem jest przeciwstawianie się tej neokomunistycznej nawałnicy, która przechodzi przez Polskę i cywilizację europejską. Dołączenie się do tej nawałnicy, gdy tradycjonalistyczna strona jest słaba i prawie bezbronna, to pójście na łatwiznę, dobre dla cienkich Bolków.
Zauważcie, jak pięknie portal Plotek.pl (należący do koncernu Agora) zmanipulował przekaz w tekście portalu - "Maria Czubaszek mogła się narazić Polakom. Jej odważna wypowiedź może spotkać się z oporem narodu, a może nawet samego Jarosława Kaczyńskiego, który czuje się największym patriotą a gdzie jest on tam jest Polska właśnie...". Po pierwsze - "narazić się Polakom" - (3 os. l. mn.) to zabrzmiało tak, jakby portal Plotek.pl nie był skierowany do Polaków, tylko do jakiegoś innego narodu, który o Polakach sobie dyskutuje. Jest to całkiem możliwe, biorąc pod uwagę korzenie wielu członków środowiska "GW". Po drugie "jej odważna wypowiedź" - jaka odważna? w kraju, w którym prawie nie ma patriotycznych mediów i za takie wypowiedzi, poza internetem, nie można się spotkać z żadną krytyką, tylko zachwytami? to nie odwaga, to konformizm i cieniactwo. Po trzecie - "może spotkać się z oporem narodu, a może nawet samego Jarosława Kaczyńskiego, który czuje się największym patriotą a gdzie jest on tam jest Polska właśnie..." - próba postawienia znaku równości pomiędzy polskim patriotyzmem, a Kaczyńskim, który, choć używa płomiennej patriotycznej retoryki, to w kluczowych ustawach on i jego partia głosują tak jak PO (każdy może to sobie sprawdzić na stronie sejmu); Kaczyński, który jest przeciw suwerennemu państwu polskiemu (głosował - tak jak prawie cały PiS - za traktatem lizbońskim, który odebrał Polsce własną państwowość, a jego brat prezydent ten traktat podpisał
http://www.youtube.com/watch?v=-ca0jQbbw70
Ludzie "Wyborczej" tak naprawdę, cały czas ględząc o rzekomym patriotyzmie Kaczyńskiego i PiSu, promują tę partię, żeby nie powstała żadna suwerennościowa i sprzeciwiająca się NWO partia na prawicy poza PiSem, która wyprowadziłaby Polskę z eurołagru (Kaczyński i PiS są - podobnie jak Maria Czubaszek, Jakub Wojewódzki i środowisko "GW" - zwolennikami okupacji Polski przez brukselską biurokrację).
Podzielam Twoje poglądy ale w jednym wątku żle trafiasz. Twierdzić, że GW walczy z Kaczyńskim żeby nie powstały inne prawicowe partie to dosyć groteskowa próba obrony nieudolności Mikke, który ( z pewnością tego nie wiesz) chce wspolnej koalicji z palikotem. Traktat lizbonski jako argument przeciwko Kaczyńskiemu to pusty komunał. Założe się, że nawet nie przeanalizowales co i jak tam jest napisane. To polecam.
jak to pusty komunał to fakt zdrady. Działania zostały rozdzielone na ostatnim zjeździe w Izraelu i Kaczyński miał tylko i wyłącznie podpisać traktat i jak nie dopuścić do ustawy lustracyjnej, PiS ze swoją większością w każdych ustawach głosowało 50/50 za i przeciw. Następnie oddał władzę i działa w pseudo "opozycji".
Całe życie w opozycji. Tak jest najłatwiej też umiem "mówić nie podoba mi się".
Jakim to niby pustym komunałem fakt podpisania traktatu lizbońskiego ?
I jakie ma znaczenie co w traktacie lizbońskim jest napisane ?
Nie masz o tym pojęcia to się do pracy weź a nie wypowiadasz się publicznie.
Co tam jest napisane to nie ma znaczenia Panie Wielki Znawco. Nastąpiło pozbawienie Polski suwerenności i to bez
dokładnie tak jest PiS to też jest andtypolaska tajna służba na sznurku środowisk żydowskich Kaczyńscy to żydzi tak samo jak Szymborska oni się znają i wspierają. PO i PiS niczym się nie różnią a ich rzekome kłótnie mają tylko i wyłącznie dzielić Polaków oni działają razem dla tych samych faszystów żydowskich
sam jesteś zmanierowany, wuju, który niczego w życiu i nie stworzył i nie stworzy, ale rozumiem ludzi, którym żółć się z zazdrości przelewa
Ja też nie kocham Polski i co? Może baba po prostu ma takie poglądy. Nie każdy jest patriotą.
Zdanie złożone jest dla ciebie za trudne, czy o co chodzi? Może nie rozumiesz czym jest aborcja i wydaje ci się, że to coś a'la korekcja nosa. Jestem w stanie to zrozumieć, bo osoba oceniająca 10/10 film Jackass może nie mieć zbyt dobrej edukacji, w związku z tym trochę ci to ułatwię i prześlę film czym jest aborcja do obejrzenia. Proponuję oceniać ten fakt i wypowiadać się na jego temat po obejrzeniu filmu. O ile będziesz w stanie, ale wątpię: http://abortioninstruments.com/
A co ma kur... piernik do wiatraka? To, że lubie Marię Czubaszek według ciebie oznacza, że nie skończyłam szkoły lub popieram aborcję? Jeśli według takich kryteriów postrzegasz świat i ludzi to gratuluje i życzę powodzenia!
Podstawą do sensownej dyskusji musi być czytanie ze zrozumieniem. Jeżeli przeczytasz jeszcze raz mój post to zauważysz,że nie napisałem nigdzie,że nie skończyłaś szkoły, tylko,że możesz nie mieć dobrej edukacji a to zasadnicza różnica. Jak zapewne wiesz, czym innym jest "skończenie szkoły" czyli dyplom licencjata zaocznego po Wyższej Szkole Pasania Byków a czym innym jest "skończenie szkoły" czyli magisterium na filozofii czy kierunku inżynieryjnym dobrej uczelni państwowej. I w tym sensie to rozpatruj. Co do dalszej części swojej wypowiedzi to sama sobie przeczysz, bo najpierw stwierdzasz,że w nieodpowiedni sposób postrzegam świat, skoro oceniłem cię,że popierasz aborcję, a potem w następnym poście stwierdzasz otwarcie,że popierasz aborcję, także de facto przyznajesz mi rację,że moja ocena była słuszna. Proponuje mniej emocji a więcej zastanowić się nad sobą. Jest demokracja i każdy ma prawo do swoich poglądów i sympatii. Nie broni ci lubić tej osoby, okazałem tylko swoje zdziwienie,że można taką osobę lubić.
Widzę, że również nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... A jeśli tak to wskaż mi, gdzie napisałam w swoim PIERWSZYM poście, jakie mam zdanie na temat aborcji. Nie powiedziałam nic co wskazywałoby jaką mam zopinię na ten temat. A jeśli nie rozumiesz ironii zawartej w DRUGIEJ odpowiedzi to już jest inny problem. Jak sam mówisz, jest demokracja, każdy ma prawo do swoich poglądów i sympatii, więc skończmy tę bezsensowna dyskusję. To jest forum filmowe, a nie religijno-patriotyczne. Ja zakończyłam. PA!
Też uważam,że to nie koniecznie miejsce do takiej dyskusji. Niepotrzebnie się unosisz, osobiście nic do Ciebie nie mam i jeśli poczułaś się obrażona to wynika z drażliwości tematu. Bez urazy. Pozdrawiam.
Wpinasz się w dyskusję i od razu obrażasz ludzi??? To chyba bardziej świadczy o Twoim kretynizmnie... Ale może to właśnie Ty chcesz być fajna, modna i trendy, a chyba innego sposobu znaleść nie możesz. I właśnie o to mi chodzi. Co za popieprzony kraj, w którym nie można mieć własnego zdania i własnej opini? Jest ona inna od całej reszty i od razu pojawiają się wyzwiska, człowiek jest mieszany z błotem, pojawiają się wyssane teorie z dupy, że najwidoczniej chce być czy już jest taki i owaki, skoro ma takie a nie inne zdanie! FORUM służy do tego, aby rozmawiać, a nie obrażać ludzi. Tu każdy może powiedzieć co myśli, ale to nie oznacza, że od razu jest kretynem bez szkoły. Tym bardziej w temacie aborcji, bo nie ma to najmniejszego powiązania ani z edukacja, ani tym by wg ciebie być trendy? Ile ty masz lat dzieciaku?
Wpinasz się w dyskusję i od razu obrażasz ludzi??? To chyba bardziej świadczy o Twoim kretynizmnie... Ale może to właśnie Ty chcesz być fajna, modna i trendy, a chyba innego sposobu znaleść nie możesz. I właśnie o to mi chodzi. Co za popieprzony kraj, w którym nie można mieć własnego zdania i własnej opini? Jest ona inna od całej reszty i od razu pojawiają się wyzwiska, człowiek jest mieszany z błotem, pojawiają się wyssane teorie z dupy, że najwidoczniej chce być czy już jest taki i owaki, skoro ma takie a nie inne zdanie! FORUM służy do tego, aby rozmawiać, a nie obrażać ludzi. Tu każdy może powiedzieć co myśli, ale to nie oznacza, że od razu jest kretynem bez szkoły. Tym bardziej w temacie aborcji, bo nie ma to najmniejszego powiązania ani z edukacja, ani tym by wg ciebie być trendy? Ile ty masz lat dzieciaku?
Sorry za 3 razy wklejenie tego samego, ale jakis błąd wystąpił, żeby spróbować pozniej... I weszły wszystkie mimo to.
Cóż, jeżeli swój stosunek to tak powaznej i trudnej moralnie kwestii, jak aborcja opierasz na tym, co powiedziała jakaś anonimowa osoba z forum (w tym wypadku ja) to znaczy,że jesteś jeszcze niedojrzałą emocjonalnie osobą. To jednak nic złego, masz całe życie przed sobą.
Jakie masz moralne prawo osądzać innych ludzi? Nigdy nie zrobiłeś w życiu niczego złego? "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem" - tak mówi ewangelia i jeszcze "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni". Namaste.
Jeśli by tak było, sędziowie nie mieliby prawa skazywać przestępców. Poza tym, grzech grzechowi nierówny.
Nie rozumiem, co Twoja wypowiedź ma wspólnego z tym forum. Moje słowa kierowałam bezpośrednio do osób wypowiadających się tutaj, a nie do sędziów. Większość ludzi uważa, że ma prawo wieszać psy na kimkolwiek za złe czyny, tak jakby sami byli wolni od robienia rzeczy, które ranią innych.
Ma wiele wspólnego z tym, co napisałaś.
"Jakie masz moralne prawo osądzać innych ludzi? Nigdy nie zrobiłeś w życiu niczego złego? "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem" - tak mówi ewangelia i jeszcze "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"
ludzie mają prawo osądzać innych wedle własnego sumienia. A to, czy taki osąd jest sprawiedliwy to inna sprawa.
Ludzie mają prawo osądzać innych? Ludzie są tylko ludźmi i powinni być wobec siebie równi, jakie moralne prawo ma ktoś żeby osądzać mnie czy kogoś innego? W dodatku dla Ciebie nie jest ważne czy osąd jest sprawiedliwy. A co jeżeli będzie krzywdzący, ale wydających osąd będzie więcej i zaszczują niewinną osobę? Niech każdy ma swoje sumienie i żyje z nim w zgodzie. Od sądzenia niech pozostaną sądy, a nie ludzie którzy nadają sobie prawo ingerowania w życie innych.
Każdy może osądzać wedle własnego uznania, co nie czyni z nikogo sędziego. Sędzia osądza w świetle prawa, ty osądzasz według swoich zasad dla siebie.
Skoro osądza się dla siebie to nie lepiej robić to po cichu, w myślach? A nie tak żeby ktoś inny czuł się jak gówno i żeby wszyscy powiedzieli- No tak ma rację, zły z tego kogoś człowiek-?
Powinien, ale tego nie robi. Niektórzy ludzie uważają, że mają monopol na prawdę i mają prawo wieszać psy na innych, rozejrzyj się:)
No cóż, jeśli chodzi o osoby publiczne, to same zgadzają się na bycie ocenianymi.
Nie są osobami publicznymi po to żeby rzucać w nich kamieniami. W internecie łatwo się kogoś krytykuje, ale jestem ciekawa ile osób podeszłoby do kogoś i zwróciło uwagę na ulicy gdyby ktoś np. bił dziecko? Odwracają się w drugą stronę i idą, ale w internecie są panami. Nienawidzę za to internetu, kiedyś nie wiedziałam że w ludziach jest tyle nienawiści.
Skoro są publiczni to nie powinni mieć pretensji o krytykę tak jak nie mają o pochwały czy uprzejmości. Nie wiem kto zwróciłby uwagę bijącemu dziecko, bo nie siedzę w głowach innych.
"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"
Coś mi się wydaje koNinko że z niezbyt sprawiedliwym osądzaniem innych ludzi, nie masz problemu (patrz przypadek TED-a) :)
http://www.filmweb.pl/person/Maria+Czubaszek-562607/discussion/Dwa+razy+zabija+s woje+dziecko+w+%C5%82onie-1833790
Twoje spojrzenie (...) trąci prymitywnym dopasowaniem rozmówców do skrojonych w twoim umyśle, dziwacznych szablonów.
to jest prymityw tylko i wyłącznie o niej słychać w mediach bo jest lansowana, wspominając o jej pisarstwie to jej dialogi w filmach to kompletna tandeta jak rolnika z PGRu