Marilyn Manson

Brian Hugh Warner

7,7
518 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Manson

Marilyn Manson (jako zespół oraz postać indywidualna) jest niemal kompletnie/całkowicie do dupy. Muzyka (materiał dźwiękowy) traktowana w kategoriach szeroko pojętego rocka jest kiepściutka (takie na przykład "Antichrist Superstar" nie ma z prawdziwym industrialem nic wspólnego). Image Briana Warnera jest po prostu śmieszny (na pewno nie szokuje) - taki np. Japończyk Keiji Haino bije go (MM/BW) pod tym względem (i oczywiście nie tylko) na głowę. Filozofia/ideologia MM jest żałosna, bezpłciowa i banalna. Zdecydowanie lepiej uczynić czytając chociażby takich myślicieli jak np.: Emil M. Cioran, Max Stirner, Julius Evola, Friedrich Nietzsche, Ludwig Wittgenstein, Martin Heidegger - korzyści będą niezaprzeczalnie większe (zamiast zapychać swój mózg absolutnymi głupotami).

Na + MM mogę zaliczyć jedynie jeden utwór (mianowicie "Wrapped In Plastic" - za kilkunastosekundowe wykorzystanie dzwoneczków) oraz twórczość plastyczną, choć i tak nasz polski poczciwy Witkacy wypada zdecydowanie korzystniej.

Wstyd się przyznać, ale kiedyś słuchałem MM (w dzieciństwie). Moja ukochana zaś pewnie do dzisiaj lubi MM (eh).

Chcecie słuchać wartościowej muzyki? To słuchajcie chociażby takich wykonawców jak np.: Merzbow (aka Masami Akita), Zbigniew Karkowski, Ryoji Ikeda, Disinformation (aka Joe Banks), Iannis Xenakis i inni.

użytkownik usunięty
nihdecmismel

Oj nie pierdol nic więcej lepiej :D i wracaj tych sowich japońców słuchac.

Popieram Cię rydwan_2 w 100 % ! hehe ;)
Nie wiem zresztą, jak niektórym chce się besztać kogoś kogo się nie lubi, tak w kółko i w koło XD

nihdecmismel

''Oj nie pierdol nic więcej lepiej :D i wracaj tych sowich japońców słuchac. ''

LOL!

MM<3

3nvo

nie wiem jak wy ja mam w głębokim poważaniu Iannis Xenakis,wolę se poszaleć przy MansonieXDDD

nihdecmismel

Ci twoi japońcy może i nadają się do myślenia. Ale nie do afirmacji życia, mój drogi. A o to tutaj chodzi.

Sheesha

Ożesz...nieźle musiałeś się napracować nad tą wypowiedzią..
Niestety muszę Cię zawieść. Twoje starania poszły na marne; Ja i tak mam zamiar słuchać MM, jak z resztą wszyscy odpowiadający do tej pory ;))

SsnowWhite

Nie wchodząc w szczegóły jego życiorysu i światopoglądu myślę, że ma świetny głos. Bardzo mi on odpowiada. Taki melodyjny z rockowym zacięciem. A jego wykonanie "Sweet Dreams" jest genialne i lepsze od Eurythmics.

nihdecmismel

Nietzsche? ...posłuchaj sam siebie człowieku

śmieszą mnie tacy ludzie

nihdecmismel

去聆听中国和 因为你不知道什么曼森,我同情你
Manson jest genialny !
Przetłumacz to sobie znawco chińczyków

użytkownik usunięty
nihdecmismel

To do ciebie nihdecmismel: to co napisałeś/łaś jest po prostu śmieszne. Ty nawet nie wiesz jaką muzykę gra Marilyn! Industrial, pff! Ogarnij się i wypiepszaj z japońcami! Marilyn Manson chociażby wzrostem ich przebija! I prawdę mówiąc jest najzajebistrzy (przepraszam za wyrażenie) na świecie! Brian-愛しています!

nihdecmismel

A ja mam w dupie Azjatów i wolę MM ;D Ale każdy lubi co innego :)

nihdecmismel

Zapomniałam...jeszcze jedno ;) Akurat "Antichrist Superstar" jest moim zdaniem jego najlepszym albumem,więc kompletnie się nie zgadzam, że to "kiepściutki rock", kiedy jeszcze za przykład podajesz tą płytę! Pozdrawiam fanów :)

nihdecmismel

Są gusta i guściki:
Brian gra industrial metal - nie każdemu może podobać się ten gatunek muzyczny ale ON w tym stylu jest jednym z najlepszych... xd