Martin FreemanII

Martin John Christopher Freeman

8,3
57 256 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Martin Freeman

Nie wyobrażałem sobie nikogo do roli Bilba poza Holmem, który we "Władcy..." moim skromnym zdaniem zagrał wspaniale. Jeden z najjaśniejszych punktów obsady. Pomysłu, żeby w "Hobbicie" zagrał Bilba kto inny, w ogóle nie przyjmowałem do wiadomości. Ale jak sobie przypomniałem "Autostopem przez galaktykę", to przyszła refleksja: kurde, to może mieć sens.

Sharpeace

ciekawe jak twoim zdaniem Holm miałby zagrać Bagginsa. To było oczywiste że wybiorą kogoś innego - odpowiednia charakteryzacja i prawie identyczny;)

alfa940

Z pewnością są sposoby :D. Nie no jasne, oczywiście. Ale byłoby fajnie.

alfa940

przecież Holm też zagra

Sharpeace

Też sobie tego nie wyobrażałem, ale popierając dwóch kolegów z góry, ale nie oszukujmy się, Holm jest już stary, prawda do roli Bilba we Władcy pasował wspaniale, epicko i niepowtarzalnie, lecz w " Hobbicie" ( mówię tu o książce) Bilbo jest dużo młodszy , bo ma około. 30 lat, a we Władcy miał 99. Potrzeba było kogoś młodszego, aczkolwiek podobnego do Holma. Wybór padł na Freemana, czy słusznie to się okaże w grudniu 2012 roku, a i dodam, że Freeman ma ciężej niż wtedy Holm, bo nie oszukujmy się Władca okazał się najlepszym filmem na świecie ( no dobra, ale fantasty na pewno), a Holm, przystępował do produkcji bez stresu i brzemienia, którego doświadcza Freeman, musi to wszystko unieść na barki, bo chyba każdy oczekuje arcydzieła, prawda?

Bjanri

Bilbo miał 50 lat w Hobbicie
ale Holm jest za stary a odmłodzenie głównego bohatera mi nie przeszkadza gorzej z wyglądem Thorina Killego i baru innych krasnoludów

lotr12345

50lat hobbita to jak 25 lat człowieka (nie liczac Aragorna)