Wedłuk mnie ten gościu jest najlepszym reżyserem ostatnich lat, karzdy jego film trzyma wysoki poziom,po prostu człowiek z wizją, wie jak ma wyglądać jego dzieło i jak ma być odbierane.Wyspa dla mnie jest prawdziwym pokazem mocy,daje kopa, stara się być bardziej złożona niż jest w rzeczywistości(wizje itp),to mój ulubiony film.Sam Michael Bay kręci superprodukcje i jest w tym bardzo dobry, ten gość jest wielki, i nie przeszkadza mi to że jego filmy pochodzą z pod tłoczni holywood bo takie powinny być (z kopem i efektami).
Zgadzam się całkowicie. Jego filmy jeszcze mnie nigdy nie zawiodły. Nie obchodzą mnie opinie, że nadużywa patosu i że to komercja, ponieważ z założenia te filmy przecież są komercyjne i amerykańskie bo zrobione przez amerykanów. Jakoś w polskich filmach ("Ogniem i mieczem" itp) nikt chyba nie dostrzega, że są nasiąknięte dokładnie tym samym patetycznym podejściem. Ponadto Bay to dla mnie geniusz kina, ponieważ jak mało kto potrafi obrazem i dźwiękiem wywołać nieprawdopodobne emocje. Uwielbiam jego filmy i każdy następny tytuł to dla mnie kolejny bilet do kina.