pomijając pearl harbor i bad boys bo te już widziałam:) I pearl harbor mi się nie podobał:/
"Twierdza" to zdecydowanie jego najlepszy film i chyba jedyny naprawdę warty oglądnięcia.
Każdy film Michaela Baya jest godny polecenia.Na razie zrobił ich tylko 5 czyli Bad Boys,Twierdza,Armageddon,Pearl Harbor,Bad Boys 2.To mój ulubiony reżyser i nigdy nie zawiodłem się na żadnym jego filmie,są znakomite:szybkie,zabawne z zadziwiającymi wizualnymi sekwencjami.A najważniesze nie nudzą,już nie mogę się doczekać jego kolejnego filmu nad którym aktualnie pracuje pt:The Island.
Filmy Baya to kompletna głupota. Tak przyanjmniej myślałem do neidawna. Obejrzałem "Wyspę" i uważam, że to całkiem niezły film. No i w sumie "Twierdza" też była całkiem przyjemna...
Mi sie podobał Pearl Harbour, ale tylko pod względem scen wojennych. Świetnie wyreżyserowany i wykonany nalot. Paluszki lizać :p
Twierdza, jest bardzo dobrym filmem akcji, bardzo przyjemnym w oglądaniu.
CO do Armageddonu, to ten film bardzo mi sie podobał kiedyś, jak byłem mały. Jest to film bardzo patetyczny, banalny itd.
Bad Boys jest filmem średnim. Niczego szczególnego w nim nie widziałem :(
Tak więc Bay jest twórcą filmów tylko i wyłącznie nastawionych na rozrywkę, komercyjnych, banalnych, ale dobrze wykonanych i w sumie przyjemnych w odbiorze.