Michael JacksonI

Michael Joseph Jackson

8,2
1 041 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Jackson

Hej chciałbym podzielić się z wami swoja opinią na temat moim zdaniem najpiękniejszej piosenki jaka wyszła w historii muzyki chodź troszkę niedocenianej co mnie troche dziwi.Pamiętam to do dziś miałem 10 lat w głowie jeszcze nic nie było już wtedy po raz 1 zobaczyłem w tv piosenke i ten teledysk.Mimo,że miałem 10 lat coś w środku drgneło we mnie po zobaczeniu tego przepięknego teledysku ,ale wiadomo miało się 10 lat kumple zadzwonili ,aby pograć w piłkę i zapomniałem o bożym świecie.Teraz po śmierci Michaela odświeżyłem sobie ten utwór i to totalnie wgniotło mnie w ziemie,teraz mam 22 lata i dużo więcej wiem na temat życia a przed wszystkim dużo więcej rozumiem i po zobaczeniu owej piosenki stwierdziłem ,że to najpiękniejsza piosenka jaką kiedykolwiek widziałem,żaden artysta nie potrafił napisać i przedstawić piosenki w postaci teledysku tak pięknie jak to zrobił Michael,chyba nie ma osoby ,której by teledysk Earth Song nie wzruszył chodz trochę.Dziwi mnie tylko,że po jego śmierci mówiono o jego piosenkach i głównie wymieniano jako największe hity Billie Jean,Dirty Diana a o Earth Song jakoś zapomniano co mnie dziwi.Michael jako 1 zwrócił uwagę na problemy świata a nie zapominajmy,że piosenka powstała w 1995 roku,wtedy nie poświęcano problemowi efektu cieplarnianego tyle uwagi co teraz.Dziś każdego dziecko wie co to jest bo telewizja nas bombarduje z każdej strony a w 1995 roku nie było takiej nagonki na ten temat a Michael jako 1 zwrócił na to uwage i zobaczcie ile rzeczy się sprawdziło,po zatym obrazy umierających słoni,delfinów pozeja.Do tego czasu żaden artysta nie stworzył tak genialnej pieśni owszem było kilka piosenek o podobnej tematyce np Linkin Park What I've Done ,ale to są piosenki zupełnie innego kalibru.Michael był wielki bo zwracał uwagę na głód,cierpienie,rasizm.A tak jak wspomniałem Earth Song uważam za najpiękniejszą piosenke Michaela i ogólnie jedną z najpiękniejszych jaka powstała,chodź troszkę niedocenianą.Bardzo jestem ciekaw waszej opinii.M.J spoczywaj mistrzu.

Kimas2

Wszystko co napisałeś (łał jesteś chłopakiem o.O, nie wierzę xD) to
prawda. Ja jak słucham Earth Song to nie mogę mówić, oddychać i myślę,
że jestem gdzieś w innym świecie...Jest to piosenka bardzo napełniona
emocjami, bardzo życiowa, szczera, taka, która pozostanie wszędzie
zawsze do końca...Ponadczasowa, bo problem na pewno nie zniknie. Ten
problem, o którym śpiewał Michael...What about us?
'Czy kiedykolwiek próbowałeś zapisać
Całą krew którą wcześniej przelaliśmy
Czy kiedykolwiek próbowałeś zapisać
płaczącą ziemie opłakującą brzeg morza'
'Czy kiedykolwiek próbowałeś zapisać
Wszystkie dzieci zmarłe od wojny'

Brak mi komentarzy. Mogłabym mówić o tym, ale mnie to na prawdę bardzo
boli. Wydaje mi się, że nie zmienimy już tego co tak bardzo chciał
zmienić Michael, Świata. Chociaż mam wielką nadzieję, że kiedyś będzie
lepiej...

My musimy zacząć zmieniać ten świat...Spojrzeć w lustro i zacząć od
zmiany siebie...Jestem pewna, że miłość zwycięży, ale musimy tego bardzo
chcieć i dążyć do tego...

Pozdrawiam wszystkich...:*

karen_oeufg

Karen a co to faceci jacyś gorsi?;).Moim zdaniem Michael nie chciał zmieniać świata nie oszukujmy się 1 osoba nic nie zrobi,ale poprzez jego kapitalne piosenki my ludzie ,którzy ogladamy telewizje i słuchamy radia możemy zobaczyć co się naprawdę dzieje,bo telewizja nie serwuje nam takich obrazów jakie zaserwował nam Michael w teledysku Earth Song.Stara prawda mówi czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.Ja wiedziałem co się dzieje na ziemi ale jak to zobaczyłem w postaci teledysku Earth Song to mnie zamurowało.Zobaczyć a wiedzieć to 2 różne rzeczy i za to cenie Michaela,że potrafi w postaci teledysku pokazać wszystko miłość,zabijanie zwierząt,wojny,głód,wszystko zamknięte w 7 minutowym teledysku ba powiem więcej oglądam sporo programów przyrodniczych na temat ochrony środowiska,i żaden nie pokazał tyle co Michael w tej jednej 7 minutowej piosence,emocje oddanie zabijanie zwierząt słoni,delfinów.Po prostu geniusz nic do dać nic ująć jako człowiek świety nie był bo nikt nie jest ,ale oceniając go pod pryzmat piosenek,teledysków to prawdziwy geniusz.Mistrz był tylko 1,mało rzeczy mnie wzrusza w życiu nie mówiąc o piosenkach ,ale dawno nie widziałem tak pięknego teledysku.

użytkownik usunięty
Kimas2

o tak w pełni się z Tobą zgadzam. Piosenka jest wręcz magiczna i niesamowicie trafia do odbiorcy wręcz pobudza wyobraźnię i rusza sumienie. Świetnie dobrane słowa, muzyka no i oczywiście teledysk....no to musi być Jackson :D

Kimas2

ja powiem tylko tyle że to jest chyba jedyna piosenka która doprawadziła mnie do płaczu... i to nie małego.

klaudia_180

Kimas2 nie, że gorsi, ale wiesz jakoś tak mnie zamurowało, że jesteś hmm
taki żeby to jakoś ująć wrażliwy...Podoba mi się xD

karen_oeufg

Karen do wrażliwości mi daleko ,poprostu piosenka jest zajebista i tyle:) nic pozatym( tylko się nie zakochaj;))

Kimas2

Nie mam zamiaru xD

No powiedz szczerze, że rzadko (moim zdaniem) pojawiają się tacy mężczyźni
jak Ty. Mam wiele 'facetów' w swoim otoczeniu (dwóch braci i ich kumple xD)
i wiem, że Oni nie mają takich poglądów...

pozdrawiam :)

karen_oeufg

Każdy jest inny Karen a Ty wogóle ile masz latek??:D

Kimas2

myśle,że znalazło by się wielu ,ale nie chcą sie przyznać,że są:)

Kimas2

Nie wiem co w tym dziwnego, że facet jest wrażliwy :P Czy to aż tak wymierający gatunek?

(Też jestem chłopakiem)

Kimas2

Tak, ta piosenka ma w sobie tyle emocji, przesłania...Wspaniała, ale masz rację, niedoceniona. Aczkolwiek, ja uważam, że najpiękniejszą piosenką jest "Heal the World". Ten ciepły, delikatny głos Michaela sprawia, że mogę tej piosenki słuchać godzinami :) Jeszcze piękna jest "Will You Be There" i "Man in the Mirror". Głos Michaela jest idealny do takich wolnych piosenek z przesłaniem jak i do szybkich i tanecznych. Cudo.

dreamscometrue

Od dziecka niemoglam tego ogladac.
Po prostu balam sie, plakalam.
Do tej pory nie moge tego ogladac.
Co my robimy z Ziemia?
Jesli nie Michael, to kto nam to uswiadomi?
Popadamy w autodestrukcje, niszczymy siebie i Ziemie.
Strach pomyslec co bedzie dalej i czy cokolwiek nas uratuje lub zatrzyma przed tym pędem ku zagładzie...:(((

MaidMarion

Maid ja napisze w ten sposób my jeszcze nie mamy się czego obawiać ,ale przyszłe pokolenia są w dużym niebezpieczenstwie co nie oznacza,że nie trzeba nić robić ,bo trzeba! tą piosenkę powinno się dziennie puszczać kilka razy jestem przekonany,że ludzie zaczeli by coś działać.Ludzi mi nie szkoda,bo każdy jest kowalem własnego losu najbardziej szkoda mi tych bezbronnych zwierząt,które się zabija... a one tak jak my są częścią tej planety,owszem człowiek ma bardzo duży wpływ na ziemie ,ale nie mniejszy wpływ mają zwięrzeta.

Kimas2

mnie też niesamowicie wzruszała ta piosenka. Teledysk i muzykę słyszałam jak miałam 8 lat. Płakałam wtedy i płaczę dzisiaj jak to oglądam oraz jak słucham co Michael śpiewa.

Mnie też żal tych bezbronnych zwierząt. Świnię czy krowę zabić trzeba bo by przeżyć człowiek musi jeść ale te foczki, słonie i delfiny to gruba przesada.

Gdyby wszystko ode mnie zależało świat by wyglądał inaczej ale można sobie tylko pomarzyć.

Kimas2

Tyle chciał przekazać przez ten utwór i udało mu się. Jeden z najpiękniejszych utworów Michaela (dołączyłabym do tego zestawienia również 'Man In the Mirror'). Ten przekaz. Gdy przesłuchuję po raz kolejny tego utworu, zawsze do moich oczu napływają łzy - mimowolnie. On potrafił ukazać nam problemy Świata, ludzi, stworzył Piosenkę Ziemi. Za to należy mu się szacunek. Każdy na Świecie powinien znać ten utwór i myśleć o tym co robi by nie szkodzić Ziemi. Poprzez jego muzykę ludzie dostrzegali życie w innych barwach. Za to powinniśmy być mu wdzięczni. Za to, że dawał radość i miłość. Tak samo (odnośnie utworu) powinniśmy kochać Ziemię, ludzi i wszystkie inne stworzenia byśmy sami byli kochani. Ziemia sama się nie obroni, a my ją degradujemy. Trzeba o nią dbać - tak mówi Piosenka Ziemi.

AnnaFiend

Kimas kobiet nie pyta się o wiek ;>

No okej już nie będę taka 17.

karen_oeufg

A tym bardziej za odwagę przyznania się, że jesteś tą płcią brzydszą
podziwiam :)

karen_oeufg

Karen 17 lat i kobieta? hmm chyba troche za wcześnie.My nie jesteśmy brzydsi od was po prostu wy jesteście ładniejsze a my przystojniejsi hahaha:)

Kimas2

No wiesz tak się mówi, prawda?

Cwaniak xD Masz rację, każdy w pewnym sensie jest przystojny, a każda jest
w pewnym sensie ładna ^^

karen_oeufg

Nie o to mi chodziło ,napisałaś ,że płeć brzydsza a ja nie uważam tak i tyle:).Ale zgadzam się tylko ja bym to nazwał inaczej o gustach się nie rozmawia ,a Ty jak na 17 latkę widze w głowie coś masz bo te dzisiejsze panny to po prostu żal... nie wszystkie ,ale spora grupa.

Kimas2

Niestety masz rację. Pełno dziewczyn (i chłopców) w tym wieku lub młodsi są puści. Ale zawsze się znajdzie grupa normalnych, zrównoważonych ludzi. Nie patrzących tylko na lans i imprezy.

Kimas2

[Kimas2] Bardzo mądrze napisałeś. Teraz mało kto porusza tego typu tematy w swoich utworach, a w dzisiejszych teledyskach na ogół pokazują kobiety w bikini, albo jeszcze gorzej. Same słowa w jego piosenkach są przepiękne, a w połączeniu z muzyką i teledyskiem - istne ARCYDZIEŁO!

użytkownik usunięty
Anonimova

Boze ludzie, jacy wy straszliwie sentymentalni.
Ja sie was boje...

Bez przesady heh ;) Ale muszę powiedzieć, że jak byłam na pokazie DVD koncertu i teledysków Jacksona (w Multikinie), to po każdej piosence były oklaski. Kiedy jednak skończył się 'Eart song' na sali zapanowała dosłownie cisza (a sala była pełna) muszę przyznać, że byłam wtedy pod wrażeniem zachowaniem ludzi ;)

Anonimova

FAKTYCZNIE COś W TYM JEST ZE EARTH SONG JEST NIECO NIEDOCENIONE ALE TELEDYSK JEST PIEKNY , PIOSENKA TEZ ALE TELEDYSK LEPSZY

IKnowWhatYouAre

Racja o gustach się nie rozmawia :)

A dziękuję...:) Jest to prawda, bo mam w swoim otoczeniu dziwne kobitki i
wiem mniej więcej co im w głowach siedzi :/ Czasem mi wstyd za moje
pokolenia. No, ale co mam począć??? Pozostaje mi współczuć następnym, a
zazdrościć byłym...

karen_oeufg

Pozostaje mi współczuć następnym, a
zazdrościć byłym...
racja.. Ja jestem przeszczęsliwa , ze żyłam w latach kiedy żył Michael jackson , moge mieć teraz namacalne dowody ze istniał a ja go widziałąm w tym samym czasie w telewizji , to co innego niz widzieć go tyle ze dwadziescia alt po smierci

IKnowWhatYouAre

To w jakich żyjemy czasam bardzo dobrze pokazała karen ,która napisała,że nie wierzy w to,że facet może być wrażliwy itp skoro nas ludzi to dziwi to dobitnie to pokazuje na jakim świecie żyjemy,skoro śmierć,klęski,zabijanie nas nie zadziwia a to tak to mówi wszystko...

Kimas2

mi się wydasje że karen nie napisała że teraz facet nie może być wrażliwy, ale sam przyznasz, że to trochę jakby nietypowe dla DZISIEJSZYCH czasów, gdzie każdy chłopak/facet robi ze na macho (no nie każdy, ale wielu) to ze świeca szukać wrażliwych typków ;)

pozdrawiam ;)

Kimas2 jeśłi chcesz to dołącz do forum michaeljackson.feen.pl jeśli nie boisz się kobitek ;) zapraszam ;)

rozilla

Ojć może lepiej nie xD

Z całego serca będę Mu współczuła gdy to uczyni :D

No tak mi się zdaje, że jest mało takich inteligentnych (nie mam zamiaru
przesładzać xD) facetów jak Ty. Bynajmniej tak mi się zdaje...

karen_oeufg

no to moze jednk nie musi xD
przeżył by szok ;PP

rozilla

Pewnie tak xD
Szczególnie po wczorajszym ^^ o.O xD

Supperfly sisters :P

karen_oeufg

Ja myśle,że tu inteligencja nie ma nic do rzeczy i już nie słodźcie tak mi:P:P nie lubie być głaskany jak kotek;), co kolejne zdziwienie?:D

Kimas2

I kota można zagłaskać na śmierć...^^

Okej twardzielu już nie słodzę xD

karen_oeufg

każdy karen lubi pochwały ,ale z umiarem :)

Kimas2

joł :)

karen_oeufg

no właśnie
joł 8-)

ale kimas, na serio, czuj sie zaproszony ;)
jeśli nie boisz sie kobitek ;))

Kimas2

Wspaniała piosenka i wspaniały teledysk,mający w sobie niezwykłą magię.