Michael JacksonI

Michael Joseph Jackson

8,2
1 037 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Jackson

Jackson jak dla mnie jest tak odrażający, że powinien grywać w horrorach potwory. Jego muzyka też jak dla mnie do niczego, tandeta i już. Ten człowiek jest żałosny.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Anne

Anne nie podoba się to się nie wypowiadaj, zrozumiano ? Czy wygląd zewnętrzny jest ważny ? Czy tylko to widzisz ? Wiesz jaki wkład w muzykę ma ten człowiek ? Wiesz dla ilu muzyków jest inspiracją ? Nawet sobie nie wyobrażasz.
Sama jesteś żałosna. Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że masz iloraz inteligencji 75 (max).
Keman spokojnie, nie zniżaj się do jej poziomu.

Uważam że Michael Jacksn jest wspaniałym człowiekiem.Wkurzają mnie osoby które na niego najeżdzają

użytkownik usunięty
frescosenorita

michael jackson to taki marylin manson wszyscy chwalą ich talent do robienia muzyki, ale przeszkadza im wygląd zewnętrzny , za to taka britney spears ma na odwrót ładnie wygląda ale ....nie umie śpiewać :D

użytkownik usunięty

popieram wszystkich fanów i obrońców Michaela - obojętnie co mu tam zidiociałe US Law nie udowodni - to jego prywatne życie, tak samo jego wygląd - ale na zawsze pozostanie legendą muzyki i tego NIKT mu nie odbierze

PS... bez urazy ale jak można porównać Michaela do mansona?? on nigdy żadną legendą nie będzie, jest produktem, pseudorebeliantem, szczytem nieautentyczności i wyrachowania [sam to zresztą pewnie wie]

użytkownik usunięty

manson i talent??? - pojęcia wykluczają sie
podobnie jak Britney i uroda;)

> Anne nie podoba się to się nie wypowiadaj, zrozumiano ?
Człeku prosty, od pługa oderwany - takie teksty to sobie możesz sadzić do koleżków z piaskownicy ! JASNE, czy literki ZA MAŁE ?

cOOba

Nie ty będziesz komukolwiek mówił co ma, a czego nie ma wypowiadać - jesteś na to za szczylowaty !

cOOba

To miało być oczywiście pod adresem jakże dorosłego Bartka1983 !

Ten Twój komentarz jest tak żałosny, że można z niego wywnioskować, iż jesteś jakąś prymitywną szczylówą nie umiejąca uszanować czyjegoś zdania!
Internet jest właśnie po to, aby każdy mógł się wypowiedzieć na dany temat, bez względu na to czy ci się to podoba, czy nie! I nie możesz nikomu zabronić wyrażania swojej opinii. Mi się nie podobają Twoje naiwne przekonania, ale przecież nie będę ci zabraniała pisać, dlatego że mi się nie podoba Twoje zdanie! Albo tak cie omamił ten Jackson, że nie przyjmujesz do wiadomośći, że dla kogoś on nie jest ideałem (a wręcz przeciwnie), albo po prostu masz coś z głową i idź się lecz niezrównoważony człowieku. Że Anne wybija się z tłumu i uważa inaczej, niż większość na tym forum to nie znaczy, że nie ma prawa się wypowiedzieć. Ja ją popieram. Michael sam się wyniszczył!

jamajka77

to oczywiście komentarz do anonima, który wypowiadał się na temat założyciela tematu.

użytkownik usunięty
Anne

wystarczy spojrzec zdjecie jakiej osobke ze swiata muzyki ma autorka tematu umieszczona na swej stronie... a wtedy wszystko stanie sie jasne;)
pozdrawiam!

nie podoba mi się ten cały szum który jest teraz wokół niego i nie chce wiedzieć czy on jest winny czy nie.. Chce o nim myśleś jako o wspaniałym wokaliście który ma wielki wkład w muzykę naszego wieku, który miał świetne albumy, teledyski i przeboje... i nie chce wnikać czy mu już odpadł nos...

dzastonoga

Michael Jackson jest okropnym, rozpadającym się zboczeńcem (pedofil)! Po jakiego grzyba on zrobił sobie tą operację plastyczną! Fajnie śpiewa i ma fajne piosenki, ale ten człowiek jest nienormalny!!!

Jeffrey

Z wyglądu jest starszny to fakt. Co do tych oskarżeń to jeszcze nic pewnego nie jest. A utwory na koncie ma świetne, zawsze śpiewał doskonale i tak juz zostanie. Człowiek historii, powinno sie go szanować.

Baaad

Z Michaelem Jacksonem jest tak: Jedni mogą lubić, inni nie. Niektórzy mogą się nawet z niego śmiać i nazywać go świrem. Ale pisanie, że on i jego muzyka są do niczego. No wybacz droga Anno, ale chyba wogóle nie znasz historii muzyki POP. Ten człowiek ją niemalże stworzył, a nie wiem czy masz tę świadomość, ale dzięki teledyskowi "Thriller" mamy kanały muzyczne takie jak MTV w takiej postaci jak teraz. On naprawdę dla muzyki zrobił wiele, ja osobiście doceniam jego utwory, a sama jego postać jest mi obojętna. Jeśli chodzi o tę ostatnio sprawę z molestowaniem to uważam, że jest niewinni. Ludzie, którzy go oskarżają po prostu nie znają prawdy. Naprawdę szkoda, że ostatnio mu się nie wiedzie, bo jest on dla muzyki POP czymś więcej niż np. Madonna dla tego gatunku czy Tina Turner dla rocka. On właściwie stworzył ten gatunek, a na pewno w latach 80-tych był jego najważniejszym przedstawicielem. Po prostu królem.

Albertino

Co do Mansona... Hmmm... No gość rpzecież świetną muzykę pisze i uważam, że talent ma. Co do jego osoby to faktycznie. Jest to debil o skrzywionej psychice, bez wątpienia. Ale gdyby nie oceniać go po wyglądzie, zachowaniu... Tylko po muzyce. Okazuje się, że jest on też dość waznym twórcą muzyki popularnej. Oczywiście do Jacksona brakuje mu wiele, ale sposób ich oceny jest podobny. Wszyscy oceniają ich po wygladzie i zachowaniu, ale przecież to są muzycy, najważniesjze żeby dobrze grali.

Albertino

No wlasnie.. co do mansona.. pozwole sobie zacytowac kawalek textu jego utworu, ktory w pewnym stopniu pasuje do "szumu" zwiazanego z M.J.:
"They love you when you´re on all the covers
When you´re not then they love another"
pozdr

Jeffrey

Jakbys miala takie klopoty jak on (rozpad dwoch malzenstw, choroba - bielactwo - przez ktora ma taka skore i wiele innych) oraz gdybys nie miala dzicinstwa tak jak on tylko od 6 roku zycia ciezko harowala zeby sie dostac na szczyt (na dodatek z pilnujacym cie na kazdym kroku okrutnym ojcem)to bys wiedzala czemu mu troche odbija(a w jego pedofilskie sklonnosci oczywiscie nie wierze). Moze kiedys tez bedziesz miala takie traumatyczne przezycia.
A poza tym Michael Jackson to GENIUSZ!!!!!!!!!!!!!

Anne

jak pamiętam głupia dziewucho, to samo mówiłaś o Mercurym(dla mnie to muzyczny Bóg). Krytykujesz dobrych artystów i dobre filmy, a słucham Jenifer Lopez i lubisz "M jak Miłość", weź idź się lecz

użytkownik usunięty
Yokichi

nie lubię popu,nie lubię wizerunku Jacksona...oj ty pusta dziwczyno,nie rozumiesz ze nie ocenia się ludzi po wyglądzie?jest moze i nawet odrazajacy ale muzyke umie robic dobra ,naprawdę!
no u Freddiego tez się madzrze wypowiedziałaś...heh czekaj czekaj zeby tobie wasy wyrosly heh:)

jakcson wygladal dobrze kiedys jak byl jeszcze czarnoskóry a teraz?? wrak..... błeeee :/

użytkownik usunięty
fan_Brada_Pitta

oj sama jesteś wrak,czemu wszyscy oceniaja po wyglądzie?

Anne

Akurat do jego muzyki nie można się przyczepić. Mnóstwo piosenek Jacksona to utwory, które zawsze będzie się pamiętać, "Thriller", "Smooth criminal", "Billie Jean" i wiele innych. Przecież te piosenki są genialne. A to, czy gościu umie śpiewać, czy nie, nie zależy od jego wyglądu. A tu widzę, że oceniasz go tak naprawdę tylko według wyglądu. Dla niektórych Freddie Mercury był żałosny, bo był gejem. A to przecież śmieszne, tak oceniać twórców muzyki.

Anne

nikogo nie ocenia się po wyglądzie. mj ma ogromny talent, a to jak wygląda to już inna sprawa, bo muzykę i tak tworzy świetną. nie mogę oderwać się od "give it to me". poza tym, ja wierzę, że on ma bielactwo, a nie się "przerabiał".

Konstantine

Powiem wam coś...Media kłamią i pokazuja tylko te żeczy które przykuwają wzrok i przede wszystkim szokują...Dlaczego nie powiedzą o tym, że pomagał dziecią w trudnych sytuacjiach i tak dalej(akcje dobroczynnne-wsparcie finansowe)Niektórzy ludzie potrafia tylko go krytykować...dlaczego Ci ludzie co go "nie znaja", nie potrafią go ocenić ogólnie a nie przez pryzmat tylko jednaj pewnej żeczy....Pomyście jakby on czytał to wszytsko co ludzie na niego mówią...to by mu było przykro...a i tak sie dobrze trzyma psychicznie.
Pozdrowienia dla wszystkich

Anne

No jak sie słucha Jenifer Lopez czy jak ona sie zwie to Michael to dla ciebie tandeta.... Ten człowiek jest genialny pod każdym względem tworzł przeboje o których sie nie zapomina... Mówiono o tym co robił dla muzyki i jakie organizował akcje dla dzieci a nie o tym że mu sie połamały paznokcie albo w co sie ubiera jak wychodzi do sklepu... Nawet po takim długim czasie jego piosenki nic nie tracą ze swojego przekazu... Moge ci powiedzieć tylko jedno :nie ocenia sie ludzi po tym jak wyglądają ,ale po tym czego dokonali i co zrobili...

SirSwistak

ZGADAZM SIE Z TOBA JESTES MODRYM CZŁOWIEKIEM:*POZROWIENIA:)

SirSwistak

Zgadzam się z tobą jestem mądrym człowiekiem:*Pozdrowienia SirŚwistak

użytkownik usunięty
pateks

Heh nie bulwersujcie się naszą kochaną Anne, bo szkoda nerwów... wejdzcie w jej profil, zobaczcie w "aktywności" jakim jeszcze osobom wystawiła ocenę 1, a potem wejdzcie na fora tych osób i przeczytajcie inne tematy, które zaczęła (np. na temat Freddiego Mercurego, albo Czesława Niemena)... Może byłoby mi jej żal, ale wolę się pośmiać ;]

Anne

Anne... szkoda słów na Ciebie...

Mam dosć,że wszyscy oceniają po wyglądzie,a nie doceniają najsłynniejszego muzyka w historii!!

Anne

Gdyby chodziaż niektórzy z was ci, co go krytykuja i mówia okropne rzeczy na niego, przeycztało coś z dobrego źródła co wprowadził do muzyki i jakim człowiekiem jest naparawde to przekonałoby się, że własnie to co o nim mówicie jest żałosne..
Każdy ma sowje zdanie, szanuje to..
Ale to chyba raczej profil o Michaelu i mysle, że powinni udzielać się tutaj ci co chcą kulturalnie powiedzieć cos na jego temat, a przedewszytskim fani..

A_ga88

Jeszcze cos do jego wyglądu
Michael wygląda bardzo dobrze TERAZ, i jak dla mnie zawsze wyglądał niczego sobie, oczywiście pare lat temu w (2000-2003) wyglądał nie zadawaloające, ale jak człowiek może wyglądac gdy ma na sobie sprawe sadowa i zarzuty które kompletnie nie trzymaja sie "kupy dupy"
Media ukazują tego człowieka w jak najgorszym stopniu i manipulują ludzmi na wszytskie mozliwe sposoby, pokazuja najgorsze ujęcia Michaela, wypisują bzdury na temat jego operacji..
A co którzy pochłaniają te puste informacje wierzą w to i krytykują go a wszytskie możliwe sposoby.. Media osiagają to co chcą, a ludzie pochłaniają kolejną sesnację i wypowiadają tylko "co ten człowiek ze sobą zrobił"
Pomyślcie najpierw trochę..
;)

Anne

Michael Jackson to król POPU!!!!!!!!!!!!!

Hitek

Ja nie wiem o co ci chodzi Anne na prawde. Tylko dlatego tak mowisz ze nie podoba ci sie jego wyglad???? jesli tak to nie wiem jakich ty masz przyjaciol ;/ NIE OCENIA SIE LUDZI PO WYGLADZIE wiesz o tym???? moze zeby cos powiedziec powinnas najpierw posluchac jego piosenek bo jesli nie wiesz co on zrobil dla muzyki to jakim prawem tak mowisz o nim co?? sa ludzie ktorzy go uwielbiaja ale sa i tacy co go nie lubia ale oni przynajmniej mowia o muzyce. natomiast ty poslugujesz sie tylko slowem OKROPNY no i co z tego ze tobie sie nie podoba jego wyglad moze przemysl to sobie zanim powiesz cos takiego na drugi raz.

agatusia0991

anne straszny pustak z ciebie

Anne

jesteś żałosna!!!!! Po co piszesz tu komentarze, skoro bez poznania człowieka go skreślasz? A co ty słuchasz? Taka jesteś cwana? Sprzedaj tyle płyt co on a potem pogadamy!

lady_marion_3

Madzia nie denerwuj się ;) Jak ona może lubić Króla Pop'u skoro jej idolką jest Jennifer Lopez? :P

Anne

Fakt, Michael nie jest najpiękniejszym człowiekiem na ziemi, ale nie należy osądząć muzyków po ich wyglądzie. Czy fakt, że Mandaryna jest ładna, świadczy w jakiś sposób o jej muzyce?

Lubię kilka jego kawałków z lat 80-tych, więc nie zgadzam się też, że jego muza jest do niczego. Jest jednym z najlepiej sprzedających się muzyków w historii - wydaje mi się, że oprócz muzyki miało też znaczenie to, że zawsze robił wokół siebie dużo szumu. Najpierw jechał na sławie cudownego dziecka, potem robił za dziwadło a w czasach MTV wygląd zaczął mieć znaczenie, więc traktowano go trochę jak cudaka. Jest paru wielkich artystów, ktorzy zarabiali i sprzedawali mniej, choć robili lepszą muzykę - tylko dlatego, że nie biegali ochraniając usta chusteczką. Nevermind...Michael zapisał się w historii, nawet jeśli napędzał sobie koniunkturę w równym stopniu dziwactwami, co muzyką.

Mimo wszystko jednak słowo tandeta jest tu zupełnie nie na miejscu.

Anne

Żałosny bo coś osiągnął? Bo bije rekordy a jego muzyka jest znana na świecie? Bo jest królem Popu, którego sukcesu nikt nigdy nie będzie potrafił powtórzyć?
Szkoda tylko że tak wielki człowiek obrywa za swój wygląd a dopiero potem za twórczość, którą pewnie strasznie trudno skrytykować bo jest doskonała :)

Anne

FANI MICHAELA JESTEŚCIE CUDOWNI!!!!! MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA:*:*:*

lady_marion_3

Nikt nie ma prawa oceniac ludzi po wygladzie, a zwlaszcza ktos, kto nigdy nie poznal jego tworczosci, bo gdybys chociaz troche ja poznala to z cala pewnoscia bys tak nie gadala. Zastanow sie dziewczyno nad soba i nad tym co piszesz, bo moge sie zalozyc, ze nie jestes osmym cudem swiata i jakies wady masz (pewnie rowniez w wygladzie), do ktorych kazdy moze sie przyczepic ale jak sadze tego nie robia bo wiedza, ze LUDZI NIE OCENIA SIE PO WYGLADZIE!! Zapisz gdzies te slowa i codziennie je sobie powtarzaj przed zasnieciem (tak podobno sie szybciej zapamietuje)!!!!

agatusia0991

Ja tam lubię Michaela....co z tego, że przerobił sie z czarnego na białego,jego sprawa :). Liczy się to co zrobił-super kawałki,jaką miał super kariere,stworzył nowy styl, swój styl taneczny...tylko spójrzcie http://www.youtube.com/watch?v=vlk0Y4YjX2g tak czy siak...uważam go za oryginalnego wokaliste...tak samo jak Madonne...są jedyni w swoim rodzaju:). Ci którzy ich nie lubią poprostu niech nie komentują, bo należy im się respekt. Pozdro dla fanów M.J.:) i Madonny:)

Anne

Właśnie udowodniłaś jak rodzice bardzo cię nie kochali. Co ty Masz do MJ'a. Spróbuj być lepsza to pogadamy. Ana fazie iz se J. Lo. Psłuchaj i jak chcesz coś powiedzięć to najpierw sie 10 razy zastanów.

kkonrad

Swiete slowa :)

agatusia0991

Owszem wygląda dokładnie jak kościotrup, nie oznacza to jednak, że zostaje definitywnie przekreślony przez całą ludzkość. Akurat rzecz w tym że Ameryce jest tak populrany (do tej pory), że wciąż miliony piszczą gdy go zobaczą.
Ze mną jest tak, że teoretycznie, wychowałem się na muzyce Jacksona czy Madonny... jeszcze pamiętam listy przebojów na amerykańskim MTV, kiedy na szczycie królował Jackson z "Black or white", "Earth song" czy "Remember the time". To były czasy....
Więc wciąz wracam do jego muzyki, choćby z czystego sentymentu. A muzykę robił genialną. Przyznaje rację, nie tylko stworzył POP od podstaw ale i wywołal prawdziwą rewolucję w historii Videoclipów (teledysków). To dzięki niemu w teledyskach z lat 90-tych jest tyle emocji co w filmie, i na zawsze zapadają w pamięć. Zanim ukazał się "Thriller" - z 1982 roku teledysk ograniczał się do pokazania twarzy śpiewającego, dzisiaj nawet coraz mniej twarzy śpewającego się pojawia.
Jackson zostawił po sobei mega-spuściznę, i pomijając osobiste problemy (bo zakładam, że do końca to on normalny nie jest), i na zawsze zapisze się w historii muzyki. Nikt i nic tego nie zmieni, jest drugim artystą po Elvisie Presleyu który, jest rozpoznawalny na całym świecie, i nawet jeśli Jackson kiedyś umrze, to dla tłumów wciąż pozostanie żywym królem.

Co do prywatnego życia, to może i kogoś tam obmacywał, nie wierzę zbytnio w jego niewinność, ale czy ma to związek z jego twórczością. Pozostanie geniuszem w muzycznym fachu i chyba najpopularniejszą postacią, którą wykorzystuje się w parodiach.

Pozdrawiam!

akira894

no taka prawda,a poza tym to nikt nie ma prawa oceniac ludzi po wygladzie! szczegolnie takiego artysty jakim jest Jackson!

agatusia0991

Do założyciela tematu - nie obrażaj tak dobrego piosenkarza. Ja uważam, że nie liczy się jak wygląda. A opinię o Nim - jakoby o pedofilu dali mu chętni to wyłudzania ludzie, którzy go oskarżali o molestowanie. Poprostu chcieli od niego kasy.

Pozdrawiam.

26.09.2007 TORNAŚ :)

Anne

Fani Michaela!! łaczmy sie :P:P:P nie cierpie ludzi ktorzy wypisuja o nim jakies bzdury.Michael jest wspaniały! kocham jego muzyke i taniec.
Fuck the press Michael is the Best!!! :)

Anne

a jakiej muzyki słuchasz ty, założycielko postu ?
pewnie dla wykonawców śpiewających te utwory przez Ciebie słuchane michael jakcson też był inspiracją.

pozdrawiam Cię mimo takiego tematu