Jackson jak dla mnie jest tak odrażający, że powinien grywać w horrorach potwory. Jego muzyka też jak dla mnie do niczego, tandeta i już. Ten człowiek jest żałosny.
Ten sam `żałosny` człowiek ma ogromny wpływ na muzykę...
niektórzy uważają, że bez niego nie byłoby tańca nowoczesnego ;)
Wieeelu ludzi bierze z niego przykład, tańczy w jego stylu...
dla mnie on tworzy świetną muzykę, świetnie tańczy... jest genialny.
I szczerze mówiąc mam gdzieś to, jak wygląda.
A CO POWIEDZIEĆ O CZŁOWIEKU KTÓRY PISZE TAKIE BZURY,JAK TY?
DOKONAJ TEGO CO ON I POTEM GO OCENIAJ!!!!!
Nie wiem po co ten temat,ale jest taka tendencja w internecie ,że ktoś musi zawsze coś tego typu założyć .Jednym słowem ŻENUA...
Dla tych ,których MJ jest "okropny" ?! radzę skupić się tylko i wyłącznie na Jego muzyce,muzyce przez duże "M".
Anne ile ty masz lat??Byłaś już na świecie jak królował Michael Jackson??A jak byłaś to na pewno byłaś bardzo mała i gucio wiedziałaś o Jacksonie.Ja mam o 13 lat starszą siostrę i wiem,że ona tez szalała na puncie jego piosenek.Kogo obchodzi jego kolor skóry....ja nie mogę... .Czy ty wiesz ilu piosenkarzy i tancerzy bierze przykład z Michaela??Tzn. , że chyba jednak jest wielki prawda??Spójrz na swoje zdjęcie, taka J.Lo...przecież zanim zrobiła karierę śpiewała w chórku Janet Jackson i uczyła się od niej wszystkiego,nie wątpię,że od Michaela też:).Janet uczyła się od Pauli Abdul i tak w kółko.Ja sama mam 18 lat i lubię muzykę typu dance,techno ,a jednak nie przyszło by mi na myśl obrażać człowieka,który jest po prostu wielki...i wiele osób przyzna mi rację.Takie osoby jak Michael powinno się szanować,a nie obrażać.
Ja ci przyznaje całkowita racje ;) Nic dodać, nic ując ;) Michael w pełni zasługuje na szacunek. Uwielbiam Sarah Connor, świetna piosenkarkę, która tez jest fanka Michaela. Również śpiewała w jego chórkach, a jego muzyka miała duży wpływ na nią. I takich artystów, których "wychował" Michael jest od groma. Nie karze nikomu uwielbiać MJ i nałogowo słuchać jego muzyki, ale szacunek naprawdę mu sie należy...
Wielu jest co naśladują Michaela w samych superlatywach, ale z reguły jest tak, że jeszcze żaden uczeń mistrza pokroju MJ nie przerósł i raczej nie przeroścnie, zwłaszcza, że pogłoski o powrocie króla popu z nowym albumem są cały czas potwierdzane, a wszystko wskazuje na to, że byc może doczekamy się jeszcze nowego materiału w tym roku. Oby.. w końcu czekamy już ponad 7 lat (jesli policzyć przerwę od ostatniego wydanego krązka studyjnego).
Wcześniej gdzieś mi umknęła wzmianka założycielki tematu, która przyrównała podwaliny popu do tandety? Przepraszam, jeśli muzyka MJ to tandeta, to ja się zastanawiam, który z dzisiejszych "artystów" tworzy muzykę ganialną? Paryż Kijton i jej komputery??
Pozdrawiam!
Są gusta i guściki,ale są też destruktywne i konstruktywne krytyki. Zdecydowanie cześć osób,piszących w negatywny sposób o Jacksonie, używa tej pierwsze i są to bardzo płytcy i mało wartościowi ludzie,którzy po prostu robią na złość i jarają sie każdą odpowiedzią na ich temat.
Proponuję,zęby już więcej nie karmić trola i odpuścić sobie.
Właśnie ludzie mają różne gusta:):)Ja bardzo lubie Michaela jego muzyke tanić i wszystko z nim związane.Dlatego założyłam sobie o nim forum www.kingofpop.fora.pl Zapraszam serdecznie jego fanów pomóżcie mi rozkrecić forum:):)
Nie spieram sie nigdy na temat gustow muzycznych.. kazdy ma swoj jedyny i slucha tego co chce.. ale nie sadze zeby dobrym rozwiazaniem byla krytyka i to jeszcze na takim niskim poziomie. Dla mnie niska muzyka jest hh, techno.. metal.. i tego nie slucham.. nie wypowiadam sie na ten temat. M. Jackson nie moze byc tandetny.. nie dostal tylu nagrod, nie sprzedal tylu plyt i nie jest "krolem" za piekne oczy. Osobiscie jest moim ukochanym wokalista.. uwielbiam jego osobe, głos, muzyke i wszystko co z nim zwiazane :p no moze nie wszystko.. dlatego nie jestem obojetna kiedy slysze opinie ze jest benadziejnym artysta :| no ludzie.. blagam was, myslcie, albo sie za to nie bierzcie wogole.. a propo, merkury to rowniez rewelacyjny artysta :] pozdrawiam wszystkich fanow.
hh jest wartościową muzyką ( a raczej muzyka rap ) Polecam eternie lub muzyką poważną z pl ...
Trza selekcjonować ..w każdym gatunku trafiają się lipy.. i Ty chyba na takie trafiłaś.
buhahah.. dobre.. dobre sobie :p wybacz nie bede komentowac. Nie slucham tylko jednego wokalisty na swiecie, trzymaj sie gosciu swojej wartosciowej muzyki
kc.. buhh !:p pozdrowienia 1 osiem L !!:p
wybacz, nie będę kontynuowac wymiany zdan na tak niskim poziomie. Za niskie progi na moje nogi. Na razie :]
no "trza, trza" bez "lipy"... :p
people always told me.. be careful what to do *
Oj ty pusta dziewucho!
Teraz powiem, że to TY jesteś żałosna!
Mam ci przeliterować Ż A Ł O S N A abyś dobrze widziała!
Michael to wspaniała osoba !
I mam gdzieś TO, co piszą o nim ci idioci z telewizji i w gazetach!
A więc ci pustaku mówie,
ŚWIETNY PIOSENKARZ, TANCERZ, CHOREOGRAF, KOMPOZYTOR, PRODUCENT etc.
dnia by nie starczylo zeby wszystko tu przedstawic, a ty dziecko
z rodziny upośledzonych muzycznie nie wypowiadaj sie na tematy na
które nie masz zielonego pojęcia, albo na początku przeczytaj troche o nim!
www.geniusmichaeljackson.com
potem pisz!
IDŹ WĄCHAJ JENNIFER LOPEZ!!!!
Podniecacie się jak małpa Viagrą ! Dajcie luz waszym pustym czerepom - jeśli wierzyć newsom to niedługo gość się rozpadnie na kawałki w konsekwencji swoich kretyńskich decyzji by być białym na siłę i nie będzie o co kruszyć kopii !
Powtarzam po raz setny. Jackson się nie wybielił, bo taka operacja jest N.I.E.M.O.Ż.L.I.W.A.Za jego białość odpowiedzialne jest tylko i wyłącznie vitiligo.
WIECIE CO??? ja uważam że po prostu michael to oficjalnie król popu, i nie wszyscy mogą go lubić. mogą go krytykować, źle oceniać lub po prostu uważać że jego muzyka jest do bani. Tu chodzi o gustach a o gustach się nie dyskutuje, ale czy ktoś chce czy nie Michael Jackson JEST KRÓLEM POPU. I nie lubię ludzi którzy oceniają go po wyglądzie,
Ludzie WYGLĄD NIE JEST WAŻNY W MUZYCE, TYLKO TALENT.
a on ma wielki talent, uważam że dzisiejszy pop jest tak nudny i smętny w poruwnaniu do Michaela że gdyby nie MJ to by nigdy nie powstał.Ma niesamowity głos jego taniec przekracza wszelkie możliwości.
To On Tak Naprawdę Stworzył POP.
większość ludzi nawet go nie słuchało lub nie oglądało teledysków a już go krytykują "bo jest taki brzydki, bo sobie zrobił operacje plastyczne"
Co z tego że se je zrobił??? czy to oznacza że jest głupi i niemiły.
Nikt go nie zna osobiście, ja też nie, i nie może się wypowiadać o jego charakterze. A ZWŁASZCZA ze strony WYGLĄDU!!!!!!!!!!!!!!
oj, Anno. Uważaj, bo będziesz się smażyć w piekle za swe słowa.
Wygląd jak wygląd- znam ludzi, którzy nie mają nic przeciwko jak wygląda.
Muzyka - legendarna. Nie można jej NIC zarzucić. Ten człowiek stworzył zupełnie inny rodzaj muzyki, zmienił WSZYSTKO. Od teledysków muzycznych, przez rodzaj muzyki, po taniec nowoczesny. Jest artystą, który osiągnął największy sukces w historii muzyki. Osiągnął tyle, że nie starczyłoby mi życia, aby to wszystko spisać.
Dużo ludzi również nie wie jak wielkim jest również człowiekiem- dał ponad 300 MILIONÓW dolarów na cele charytatywne, wspiera od lat kilkadziesiąt fundacji (pieniężnie!, nie tylko swoim nazwiskiem) uratował życie wielu biednym i chorym ludziom jak i dzieciom. Zrobił tak wiele, aby "wyleczyć świat". I mało kto widzi jego prawdziwą stronę.
Michael Jackson - a true side of a great humanitarian
http://www.youtube.com/watch?v=4iwimKsLJTA
Według Mnie to Ty jesteś żałosna...! Bo ok możesz Go nie lubić, może Ci się
nie podobać, możesz nie lubić Jego piosenek, ale był WIELKI...On
zrewolucjonizował na nowo kulturę POP-u! Był natchnieniem dla wielu
współczesnych artystów!
Powinnaś Go szanować jako artystę!