Jest tyle pieknych aktorek, ale zadna tak nie przyciaga wzroku jak Michelle Pfeiffer. Moim zdaniem najlepiej wygladala w pierwszej polowie lat 90, ale za czasow Grease jak byla mlodziutka tez byla piekna, dzisaj tez daje rade. Do tego jest bardzo dobra aktorka, szkoda tylko ze pomimo ponad 30 letniej kariery, zagrala w "tylko" troche ponad 30 filmach, mysle ze mogloby byc tego troche wiecej. Nie wykorzystala do konca swoich mozliwosci aktorskich, moze jeszcze pokaze na co ja stac.
Co do pierwszych dwoch zdan zgadzam sie z toba ale co do reszty juz niekoniecznie.Przez te 30lat na ekranie ,sadze ze pokazala juz to co miala pokazac jednak z niecierpliwoscia czekam na Jej kolejne filmy.Chcialbym wiedziec jedna rzecz ile Ty masz lat??? Co do jej wygladu osobiscie wyznaje 4 etapy zmiany wygladu(oceniajac z twarzy) w jej zyciu (podejrzewam ze wiekszosc osob sie ze mna zgodzi a i ona sama nie mialaby chyba nic przeciwo takiemu podzialowi) a wiec:
etap I 1979-1986---mlodziutka,jeszcze bez tego piekielnie glebokiego i omamiajacego (zniewalajacego)wrecz spojrzenia, bez zabojczo atrakcyjnego usmiechu i apetycznych ust
etap II 1987-1990---wygladala mlodziej niz w rzeczywistosci
etap III 1991-1997----zdecydowanie najbardziej dojrzala i najpiekniejsza
etap IV 1999-do teraz----pomimo uplywu lat wciaz sliczna i atrakcyjna
tyle odemnie HORDI 21 age,co do tematu swieta racja
Musialem zalozyc nowe konto, bo na poprzednie nie moglem sie zalogowac - wyskakiwal mi jakis blad, mimo ze wpisywalem poprawny login i haslo, wiec to jest teraz moj nowy nick.
Mam 19 lat i zgadzam sie z toba co do tych etapow, bo to samo u niej zauwazylem, ze w konkretnych latach troche zmienial sie jej wyglad. A tak na marginesie w filmie "Lakier do wlosow" wygladala podobnie jak w filmie "Pole milosci", jednak odpowiedni makijaz zrobil swoje.
Co do jej aktorstwa, sadze ze nie wykorzystala w pelni swojego potencjalu i niepotrzebnie odrzucila role w niektorych filmach. Mam nadzieje, ze kolejne filmy beda jeszcze lepsze i rowniez nie moge sie ich doczekac. No i byloby swietnie gdyby dostala w koncu oscara.
Racja w Lakierze do wlosow wygladala podobnie jak w Polu milosci.Ciesze sie niezmiernie ze potrafiles to dostrzec bo nie kazdy to potrafi.Co do Oscara to uwazam ze nalezy Jej sie bezapelacyjnie albo wrecz nalezal sie,wg mnie to najbardziej pokrzywdzona i niedoceniona aktorka Hollywood.Ale podam Ci jeszcze podobny przyklad Pacino i de Niro powinni miec wiecej tych statuetek wiec jakim cudem Nicholson ,ktory jest od nich troszke slabszy ma ich wiecej na koncie---no ale coz to nie od nas zalezy.Nagrody swoja droga ale zeby Ona wiedziala ilu, jakich oraz w jakim wieku fanow ma u nas w Polsce to koniec .W porownaniu z Amerykanami bijemy ich na glowe.Wiesz dlaczego chcialem wiedziec ile masz lat,bo po raz kolejny chcialem sobie uswiadomic to co napisalem powyzej--nie wiem czy Ty tez to zauwazyles ale nie wiedziec czemu 51 letnia kobieta podoba sie kolesiom dla ktorych ona moglaby byc ich matka Ty mi to powiedz bo nalezysz do tej grupy, z reszta ja tez ale ja dla samego siebie znam wytlumaczenie.Kiedys czytalem tu na filmweb pewien ciekawy komentarz do tematu zwiazanego z Jej osoba i widzac to mialem lzy w oczach,zas przy innym mialem wrazenie jakbym czytal samego siebie.Powiedz mi dlaczego akurat Ona i co Ci sie w Niej tak podoba.Jestem ogromnie ciekawy. 19 latek zauroczony 51 latka piekna sprawa?? zaufaj ze jestem w stanie Cie zrozumiec.Skad jestes???
W sumie to od jakiegos czasu podobaja mi sie starsze kobiety, ale przewaznie tylko o kilka lat, a nie te ktore moglyby byc moimi matkami. Nie znaczy to jednak, ze nie podobaja mi sie dziewczyny w moim wieku. I tu wlasnie tkwi problem, poniewaz nie chodzi tu tylko i wylacznie o wyglad, ale o to ze po prostu nie pociagaja mnie moje rowiesniczki tak jak dojrzale kobiety, a tak jest moim zdaniem dlatego, ze sam jestem niedojrzaly i szukam tej dojrzalosci u kogos innego. Jest to bardzo prawdopodobne, bo jak zapewne wiesz, mlody woli starsze, a pozniej starszy woli mlodsze (nie zawsze tak bywa, jednak czesto), ale z wiekiem to raczej powinno sie zmienic, napewno tez zdajesz sobie sprawe, ze nie jest to rzadkie zjawisko. Z Michelle bylo tak, ze jako aktorke polubilem ja juz dawno, ale zauroczyla mnie niedawno, gdy postanowilem sobie, ze obejrze wszystkie filmy z moja ulubiona aktorka, no i wlasnie na filmach z lat 90 stala sie moim idealem (wczesniej go nie mialem, przynajmniej nie umialem wskazac okreslonej osoby na to miejsce). Zauwazylem, ze spodobala mi sie glownie w przedziale wieku 30-40 lat, wiec pomyslalem sobie, ze to calkiem normalne, ze kobieta wygladajaca mlodo jak na swoj wiek i do tego o niezwyklej urodzie, mi sie podoba, ale ona ma dzis prawie 51 lat i nadal mnie pociaga, wiec stwierdzam, ze cos w tym musi byc, co napisalem powyżej i nie jest to chyba jakies zboczenie, bo nie jestesmy jedyni. Chyba niczego nowego nie odkryłem i mysle, ze podobnie może być w Twoim przypadku, a jeśli nie to napisz.
Trudno powiedziec dlaczego wlasnie 19 zauroczyl się 51 latka. Mogę tylko napisac Ci, ze jest najpiekniejsza i jest wspaniala aktorka, a co do reszty to nie mogę oceniac, bo jej nie znam.
„Nagrody swoja droga ale zeby Ona wiedziala ilu, jakich oraz w jakim wieku fanow ma u nas w Polsce to koniec . W porownaniu z Amerykanami bijemy ich na glowe.”
Napisz co miałeś na mysli. Czy to dobrze ze bijemy na glowe Amerykanow i w czym dokladnie ich bijemy, bo mogę się tylko domyślać, no i czy to dobrze, ze ma tyle fanow w naszym wieku.
Jestem z Zielonej Gory.
Mam 20 lat. Michelle mi sie bardzo podoba jako kobieta, a jeszcze bardziej jako aktorka. Kiedys sie zastanawialem nawet, czy ogladam jej filmy dlatego, ze jest ladna, czy dlatego, ze jest swietna aktorka i doszedelem do wniosku, ze jedno i drugie ma wplyw. Moim zdaniem to dobrze jesli aktorka jest ladna, choc czsami to moze przeszkadzac, mimo to talent liczy sie najbardziej. A u Michelle niczego nie brakuje.
Co do wieku Michelle, to fakt, ze w kobietach starszych mozna cos wiecej znalezc niz w mlodsszych, maja w sobie cos innego, cos bardziej pocigajacego, ale nie sadze tez, abym byl nia zauroczony w taki sposob w jaki piszecie, po prostu mi sie podoba bardziej niz inne kobiety i tyle.
Dziwne by bylo jakby sie wam ona nie podobala - to chyba nie mozliwe (wiadomo o gustach sie nie dyskutuje), ale to oznaczaloby ze jestescie gejami.
Ja osobiscie nie mam tego problemu,ogladam po kolei filmy z Jej udzialem ,nie wazne o jakiej sa tematyce poniewaz uwielbiam Ja ogladac na ekranie ,chce obejzec wszystkie Jej filmy oraz wystarcza mi to ze znajduje sie w obsadzie (nawet w roli drugoplanowej).Co do Twojego drugiego akapitu sadze ze ta roznica miedzy nami wynika z tego ze Ty pewnie jestes zdrowym nastolatkiem i za takiego sie uwazasz natomiast ja mam powazne zaburzenia psychiczno-emocjonalne i cierpie na schizofrenie(chociaz to nie jest potwierdzone zadnymi badaniami lekarskimi).Ale zyje mi sie z tym bardzo dobrze i wcale mi to nie przeszkadza,UWAZAM NAWET ZE ZYJAC W POLSCE ZALETA JEST POSIADNIE TAKIEJ PRZYPADLOSCI ale to moje zdanie.Jestem po prostu inny niz reszta moich kolegow czy rowiesnikow i wiem ze drugiego takiego jak ja nie znajde.
To nie znaczy ze jestes odrazu chory i niczego takiego nie napisalem. Ty jestes zauroczony,a mnie sie ona zwyczajnie bardzo podoba i to jest calkiem normalne. Swiadczy to tylko o tym ze nie jestes gejem, a to raczej dobrze (nie zebym mial cos do geji). Ja sie uwazam za zdrowego nastolatka, a Ty napewno tez jestes zdrowy, przynajmniej psychicznie.
"Jestem po prostu inny niz reszta moich kolegow czy rowiesnikow i wiem ze drugiego takiego jak ja nie znajde."
Jesli sadzisz, ze jestes inny bo wolisz starsze to sie mylisz. Na pewno niejeden z twoich kumpli woli starsze kobiety, a Ty zwyczjanie o tym nie wiesz, bo moze nikt do tego sie nie chce przyznac.
Tym bardziej uwazam, ze kochanie w Michelle mimo jej wieku jest calkiem normalne, bo jak tu jej nie kochac??? Fajna laska i w ogole, wiec nie widze problemu, ona moze ptzeciez rozkochac kazdego.
a i jeszcze jedno nie bylem,nie jestem i podejzewam ze nigdy nie bede REALISTĄ,realistow nienawidze!!!
moim zdaniem w obecnych czasach zwlaszcza w Polsce wrecz nie mozna byc realista bo to predzej czy pozniej prowadzi do powaznej depresji a co gorsza w konsekwencji nawet do prob samobojczych--a dlaczego to nie dosiega tych ktorzy nie sa realistami OTO JEST PYTANIE???
dlaczego uwazasz za problem to ze rowiesniczki Cie nie pociagaja? wg mnie to nie jest problem powinienes sie z tego cieszyc.Wiesz co, moze zabrzmi to dla Ciebie troche glupio ale nigdy w zyciu a mam 21 lat nie maialem dziewczyny,nigdy sie nie calowalem i nigdy sie on nia nie staralem.Moge smialo stwierdzic ze wcale nie zazdroszcze moim kumplom ze oni maja swoje partnerki -mi to jest niepotrzebne.Mowisz ze nigdy wczesniej nie miales okreslonego swojego idealu ja mialem i to kilka jednak teraz jestem dumny z tego ze Ona sie nim stala poniewaz sadze ze teraz wszedlem wlasnie na wlasciwy tor i zaczalem odkrywac to co naprawde piekne-do tej koiety trzeba po prostu dorosnac ja ciesze sie ze juz to zrobilem.Co do zboczenia jedni stwierdza ze ta jest zboczenie a inni (ktorzy beda potrafili Cie zrozumiec)powiedza ze nie jest to zboczenie,zaufaj ze nie jest to zboczenie.Ciesze sie ze Ty tez uwazasz ze to nie jest zboczenie.Pamietaj jednak ze rozmawiasz z nie do konca zdrowym człowiekiem.Nie mysl o tym za duzo co my tu piszemy bo jeszcze cos zlego Ci sie stanie(glowa)-tak jak mi ,bo chyba nie chcesz tego co?? trzymaj sie narka-spoko sie z toba gada wierz mi
Czy wg ciebie to dobrze ze ma tylu fanow w tym wieku w Polsce? Czy to ze bijemy amerykantow na glowe to powod do radosci? Czy wg ciebie Michelle wolalaby miec wiecej starszych fanow?
Moim zdaniem i tak najwieksza czesc fanow gwiazdy (filmowej czy muzyki) stanowia osoby w wieku do 25 lat, oczywiscie chodzi mi o tych najwierniejszych, ktorzy sledza niemal kazdy krok swojego idola, bo z wiekiem napewno zaintersowanie spada, a pozostaje jedynie jakis sentyment do swojego ulubienca. Wiec nie ma sie co przejmowac, ze Michelle mimo, iz jest jedna z najlepszych aktorek, to ma fanow nastolatkow, bo nie ona jedyna.
"nie ma sie co przejmowac, ze Michelle mimo, iz jest jedna z najlepszych aktorek, to ma fanow nastolatkow, bo nie ona jedyna. "
Uważasz że to źle, że duża cześć jej fanów to nastolatki? Według mnie to dobrze, że dużo ludzi z młodszych pokoleń docenia takie osoby jak Michelle, a nie tylko plastiki jak Paris Hilton (bez obrazy dla jej fanów). Ja mam 17 lat i Michelle jest jedną z moich ulubionych aktorek.