Uwazam, ze jest duzo aktorek, takze z pokolenia Pfeiffer, ktore prezentuja gre na duzo wyzszym poziomie. MP jest bardzo ladna, nie zaprzecze, ale czy to jest powod, zeby byc na drugim miejscu 100 top aktorek?
na tak wysokim miejsu nie jest dlatego że jest ładna ale dlatego że śwetnie gra! widziałam ją w nie jednym filmie i w żadnym nie miałam co do niej zastrzeżeń :)
Ja nawet nie twierdze, ze ona jest zla aktorka. Moj wpis w ogole nie mial byc zlosliwa...ale czy szczerze nie uwazacie, ze jest sporo aktorek, ktore bardziej zasluzyly na DRUGIE miejsce?
"Ja nawet nie twierdze, ze ona jest zla aktorka. Moj wpis w ogole nie mial byc zlosliwa.."
Tylko wszyscy widzą dziecko, że dałaś tej wybitnej aktorce 4. Żal mi takich jak ty.
Fakt, moja ocenna byla niesprawiedliwa i pochopna. Spowodowana szokiem. Dla fanow dobra wiadomosc- Pfeiffer na 1. miejscu.
A..prawie bym zapomniala...polecicie mi jakis filmz dobra rola tej aktorki? Mysle o jakiejs roli dramatycznej, takiej gleboko psychologicznej. Moze zmienie zdanie :)
Bardzo fajnie, że zrewidowałaś swoją ocenę. Mój koment był może zdziebko ostry, ale też spowodowany małym szokiem. ;) Nie widziałem wszystkich filmów z Michelle, ale jeżeli szukasz jakiejś "głębszej" roli to polecam "Frankie i Johny", "Niebezpieczne związki" czy "Pole Miłości".
Miala wiele rol dobrych, ale z tych o ktore Ci chodzi to na pewno: Biały oleander, Co kryje prawda, Wiek niewinnosci i Niebezpieczne zwiazki, oczywiscie koniecznie musisz zobaczyc filmy za ktore miala nominacje do oskarow, a wiele rol miala takich za ktore powinna dostac przynajmniej nominacje do tej nagrody, a nie dostala. Do filmow ktore warto z nia zobaczyc dorzucilbym jeszcze Tysiac akrow (swietna rola - moglaby dostac oskara) i Glebia oceanu (film bardzo ciekawy i bardzo mi sie podobal)
szczerze to się zgadzam. Jest na pewno świetną, jedną z lepszych aktorek z intrugującą urodą, ale czy aby na pewno zasługuje na 2. miejsce? No cóż w moim przekonaniu nie. Jest za nią i to daleko mnóstwo aktorek i starszego i młodego pokolenia, które zasługują na to miejsce bardziej.
Z choinki się ludzie urwaliście? Nie wiecie, jak działają te rankingi (swoją drogą, bardzo do dupy)? Dla przykładu, niedawno na pierwszym miejscu była ta - pożal się Boże - aktorzyna z reklamy Knorra.
Wielkie oburzenie, a nie minie chwila, jak Pfeiffer spadnie, bo tacy jak wy nie potrafią znieść tego, że dobrej aktorce podskoczyły noty i posypią się 1, także NIE LĘKAJCIE SIĘ.
Na razie nie spada, bo miala duza przewage po tych zmianach w rankingu, ktora juz stopniowo traci. Dzisiaj ma note 8.471 a jeszce kilkanascie godzin temu miala 8.474, ta strata to duzo jak na jedna dobe. Moge sie zalozyc ze za kilka godzin po aktualizacji rankingu jej srednia znowu spadnie. Wiec na pewno w tych kilku glosach jakie dostaje dziennie sa same 1. Dlatego tez na ten ranking patrze z czystej ciekawosci i gdy teraz Michelle jest tak wysoko sledze go z ciekawoscia, bo mysle ze zasluguje na pewno na top10, na dodatek jest moja ulubiona aktorka, ale z drugiej strony nie biore tego rankingu na powaznie bo juz widze, ze sypia sie 1 tylko dlatego, ze Michelle jest wyzej od kogos ulubionej aktorki. To jest niemozliwe zeby aktorka majaca prawie 10000 glosow dostajac srednio 5-10 glosow na dobe tracila tak szybko srednia, rownie szybko jak Feldman ktora ma tylko ponad 3000 glosow. Ale na Filmwebie to jest juz norma. Dobrze wiem ze Michelle niedlugo spadnie niestety :(
No dzisiaj jestem mile zaskoczona ze jej srednia nawet urosla, ale i tak mysle ze nie na dlugo. No i znowu wskoczyla na miejsce pierwsze co mnie bardzo cieszy.
co to znaczy "tacy jak wy"? :/ naprawdę nie żyję filmwebem, mam swoje życie, dla tego mogę znieść bez problemu, że Pfeiffer jest na pierwszym miejscem. Mogę tylko powiedzieć, że się z tym miejscem nie zgadzam, masz z tym jakiś problem?
Uważam, że jest świetną aktorką o intrygującej urodzie i tyle. A pierwsze miejsce to troszkę za wysoko, ale pierwsza 10 góra 15 jeśli weźmiemy pod uwagę wiele starszych wybitnych zapomnianych aktorek, byłaby ok.
ode mnie 8,5/10 a że nie ma połówek to 8 póki co
Fakt, jest duzo dobrych aktorek, ale czy na tyle zeby byc wyzej od Michelle? To tylko Twoje zdanie. Moze masz racje sa aktorki ktore wiecej osiagnely, dostaly wiecej nagrod, ale to tylko ranking (choc cieszy mnie tak wysokie miejsce Michelle, nie ukrywam tego, jednak wiem ze juz nie dlugo moja radosc pewnie nie bedzie trwac). Ja bym sie akurat na Twoim miejscu nie czepiala Michelle bo na pewno jest swietna akorka mysle ze jedna z nielicznych aktualnie w tym rankingu, ktora zasluguje na top10, bo musze tu wymienic np Helene Bonham Carter, ktorej wysokie miejsce juz nawet od dobrych kilku miesiecy mnie zaskakuje to samo tyczy Natalie Portman, a o Krystynie Feldman juz nie wspomne. Poza tym jakie masz na mysli aktorki z pokolenia Pfeiffer lepsze od niej, bo ja napradenie widze? Jedynie moze Meryl Streep o ile mozna ja uznac za pokolenie Pfeiffer.
no! wreszcie ktoś normalny ;P (nie obrazajac innych) kto wpierdzielil Feldam na miejsce pierwsze jakis cep chyba...moze trzeba jej bylo dac oscara za swiart wedlug kiepskich...Michelle zasluguje na to miejsce ;D
ej no sorry ale tekst "kto wpierdzielił Feldman na miejsce pierwsze, chyba jakiś cep" to grube przegięcie :/
Feldman jest FENOMENALNĄ aktorką, prawdopodobnie najlepszą polską i powiedziałabym nawet że nie tylko polską. Totalnie deklasuje Michelle! No ale Feldman to naprawdę wybitna postać, więc mało która z pań może jej dorównać, także nie bierzcie tego za obrazę Pfeiffer, to nawet komplement.
oczywiście, że nie należy jej się Oscar za Świat według kiepskich. Założę się o każdą sumę, że nie oglądałaś z nią nic innego...
Cep.
calkowicie sie zgadzam. w dodatku drazniace jest, ze tu niektore osoby obrazaja sie za krytyke Pfeiffer a jednoczesnie obrazaja inne aktorki. Ja dalej jestem zdania, ze Pfeiffer zasluguje na dana przeze mnie 7.
no tylko sie nie popłaczcie :) wyrazilam swoja opinie nie lubie Feldman i tyle tak jak i wy nie przepadacie za Michelle :) nie obrazam sie jesli ktos jezdzi po moich ulubionych aktorkach bo to jest normalne kazdy ma inny gust i kropka :) a ty sie nie zakladaj bo mozesz pojsc z torbami :D
Trudno jest znalezc aktorke w tym samym wieku, ale uwazam, ze roznica 9 lat( miedzy Pfeiffer a Streep) to ciagle jedno pokolenie. I trafilas w sedno- jestem akurat fanka Streep, ktora sprawdza sie swietnie zarowno w rolach komediowych, jak i dramatyczych. Poza tym bardzo cenie Rachel Wiesz, Kate Winslet, Cate Blanchett...ale sa to faktycznie aktorki nieco mlodsze od Pfeiffer. Ze straszych urzeka mnie np. Helen Mirren( np. jej ostatnia rola w ''The Last Station''). Tu nie chodzi wcale o klotnie, ktora z nich jest lepsza, bo to jest ogromnie subiektywna ocena. Szczegolnie, ze bardzo czesto duzy wplyw na ocene aktora/ aktorki ma po prostu zwykla sympatia. A takiej Pfeiffer u mnie nie chyba wzbudza i moze takze dlatego ocenilam ja na 7 pkt, co dalej jest przeciez dobra ocena.Chodzilo mi tylko o pozytywna dyskusje i mam nadzieje, ze taka pozostanie. Pozdrawiam :)
Aktorki ktore wymieniles sa bardzo dobre i w sumie jakby tak popatrzec to do top10 moznaby wybrac nawet 20 aktorek ktore zasluguja na te miejsca, ale tak sie niestety sie nie da. Dzisiaj ranking odzwierciedla popularnosc a nie umiejetnosci. Co do Pfeiffer, ktora jest tak wysoko mimo iz dzisiaj juz nie jest tak popularna to stalo sie tak tylko dzieki jakims zmianom w rankingu. Kazdy ocenia subiektywnie niektorzy daja 1 dobrej aktorce tylko dlatego, zeby spadla, a inni daja 1 dlatego ze z wygladu jej sie nie podoba, lub 10 tylko za ladna twarz.W przypadku Michelle moge spokojnie dac 10 za wyglad i za aktorstwo.
Kate Winslet napewno moim zdaniem zaslugje na wysokie miejsce Blanchett - tez, choc tu staram sie ocenic obiektywnie bo srednio ja lubie.
Co do Mirren w ogole nie powinno byc dyskusji - jest swietna, ale Rachel Weisz moim zdaniem juz przy tych aktorkach wypada gorzej.
no i tu macie racje wiele osób ocenia po wyglądzie ;/
nie wypowiem się na temat Blnchett bo niewidzialam z nia filmow,Winslet jest dobrą aktorką
a Michelle daje 10 za wygląd,grę akorską i za moją sympate do niej :)
zreszta ranging jest jakis lipny...za duzo zmian w krotkim okresie czasu! Pozdrawiam