Mike Shinoda

Michael Kenji Shinoda

8,0
41 ocen muzyki
powrót do forum osoby Mike Shinoda

Płyta jest po prostu świetna, polecam ją wszystkim. To jedna z najlepszych plyt jakie słyszałam. Naprawde warto poświecic chwile czasu zeby jej wysłuchac. Niestety tylko osobom , ktorym na tym strasznie zalezy polecam kupowanie wersji rozszerzonej z dvd, poniewaz placimy ok. 20 złotych wiecej ,a to tylko 22 minuty materiału....
pozdro

Mantra_2

Podpisuje sie pod tymi słowami. Naprawde płyta jet the best :)))

Ataga_2

Zapraszam na mojebo bloga, tam jest obszerniejszy temat dotyczący tej płytki :)
pozdro

Mantra_2

jestem ogromną fanką zarówno LP jak i FM, mówiąc szczerze obawiałam się tej hip-hopowej płyty Mike ale przyznam że jest to najlepsza płyta hip-hopowa jaką w życiu słyszałam. Mike pokazuje że można rapować o czymś innym niż o seksie i narkotykach. Dycha dla niego!!!!PS. chętnie wejdę na Twojego bloga tylko podaj adres jak możesz lub napisz do mnie na gg;8647096

Madzik

Miałas na mysli ten blog tutaj, na filmwebie ;)
Ano zapraszam :D
pozdro

Mantra_2

Aha:p jak mozesz to odezwij sie do mnie na gg(8647096) skoro jesteś tak wielką fanką jak ja to się digaday1 Pozdrowionka;*

Madzik

eh a mnie już męczy FM :( ja chce nową płytke LP i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba ;)

użytkownik usunięty
Mantra_2

Kocham LP, ale FM jakos nie bardzo mi się podoba.. Mają pare fajnych piosenek, ale to nawet do stóp nie sięga LP!!!!

Kazdy ma wlsne zdanie wiem...ja tez uwielbiam Mike...ale ta plyta nie jest swietna, nie jest nawet dobra...jest przecietna. owszem jest na niej pare dobrych piosenek ale bez zadnych rewelacj...mike utrzymuje ze jego plyta jest calo hip hopowa ale jak dla mnie to bardzo odbiega od prawdziwego rapu. zreszta nie wacham sie powiedziec ze tak cudowny zespol o malo co sie nie rozpadl ..przez mike'a ....

lena611

Nie zgodzę sie ze zdaniem 'mike utrzymuje ze jego plyta jest calo hip hopowa ' . Napewno dobrze słuchasz tego, co mówi Shinoda? Bo on własnie nie utrzymuje ,ze to jest czsto hip hopowa płyta. To raz.
Dwa. Wsłuchałas się kiedys w teksty? Bo moim zdaniem nie są takie przeciętne. Wręcz przeciwnie. Porządnie górują nad tekstami tych innch raperów, którzy potrafią nawijac tylko o trzech rzeczach...
Te bity, ta muzyka.
Dla mnie, cudo , nie płyta ;]
I nie czytaj więcej gazet typu Bravo, bo tam prawdy sie nie doszukasz...
pozdrawiam

Mantra_2

Podpisuje się.
Album naprawde godny podziwu.
Pozdrawiam.

Mantra_2

Niech robi plyte Linkin Park, ostatnio powiedzial ze prace nad albumem ida dobrze i ze chyba uda im sie wydac nowa plyte w tym milenium... pozyjemy zobaczymy...

Mantra_2

Płyta jest ekstra. Jak dla mnie to LP może się rozpaść (chociaż tak się nie stało) oby tylko Mike robił więcej tak dobrych płyt jak The Rising Tied.

P.S. Mój ulubiony kawałek z tej płyty to "Feel like home". Jest naprwade porażający, ten beat, już od dłuższego czasu słucham hip hopu ale tak dobrego kawałka jeszcze nie słyszałem (biore pod uwage że Mike jest biały) , a niewielu jest raperów białych którzy potrafią tak nawijać. Nie ma co ukrywać że w tej muzyce przodują czarni:(

Blink21

Bo Mike to pracoholik ;P
A wszystko czego dotknie zamienia się w złoto ;P
Zna ktoś Lupe Fiasco?
No zgadujcie, kto m.in maczał palce w jego płycie ;P

Mnie ostatnio tekstem "poraża" The Hard Way, ostatni utwór na płycie.

Bo hh, to muzyka czarnych ;P
Wyjasnij mi róznice między popem a r'n'b?
Pop nalezy do białych ,a drugi do czarnych ;]

Mantra_2

HH to nie dokonca muzyka czarnych, zgadzam sie ze oni przoduja w niej i ze to oni ja stworzyli ale przeciez sa wyjatki mam na mysli bialych raperow ktorzy lepiej rapuja od czarnych, np. Shinoda czy Eminem.

Blink21

No tak.
Ale dlaczego jest tak mało białych raperów?

Mantra_2

Po pierwsze od początku hh to czarni się nim zajmowali. Uważali że jest to muzyka, którą oni tylko potrafią dobrze wykonywać. To miał być ich głos sprzeciwu wobec całego rasizmu i fali niezadowolenia amerykańskiego społeczeństwa. Biali całą winę za bezrobocie itd. zrzucali na czarnych, latynosów itp. Oni przez rap własnie chcieli się temu sprzeciwić. Później kiedy hh się rozpowszechnił i wszystkimi największymi wytwórniami rządzili czarni, biali byli na przegranej pozycji. Z Eminemem, np. jest inna historia. Jego wziął pod skrzydła jeden z najlepszych czarnych raperów i producentów, właściciel jednej z największej wytwórni "Aftermath". Zapytasz po co go wziął, dlaczego się nim zajął. Ano dlatego, że sam zaczoł odczuwać już lecące lata tzn. przestał być już tak popularny jak kiedyś. Potrzebował kogoś kto odświeży jego kawałki i oczywiście szukał kogoś na kim można by zarobić troche pieniędzy. Dalej to już potoczyło się wszystko bardzo szybko. Ludzi ze środowiska hh zaszokowało,że wielki Dr Dre promuje biaego rapera. A suchacyom hh (70% to sa biali) bardzo to się spodobało. Inna sprawa, że Eminem jest bardzo dobrym raperem.

P.S.
Sorki, że się aż tak rozpisałem ale przynajmniej teraz mniej więcej odpowiedziałem na Twoje pytanie. Mam nadzieje, że dosyć wyczerpujaca :)

Blink21

Pewnie ;]
Dzieki.

A co uwazasz np. o tzw rap.rocku?
Rage Against The Machine?

Mantra_2

Hm.... Bardzo lubie gdy jakiś zespół łączy te dwa elementy. Najlepiej robi to Linkin Park, na drugim miejscu stawiam P.O.D. a na tzrecim Limp Bizkit.
Chociaż nie wszytkie kawałki rap-rockowe są udane. Występują takie zespoły, które nie potrafią tego robić a zawszelką cene próbuja i próbują. Mam na myśli właśnie "Rage Against The Machine". Niech oni lepiez zajmą się robieniem Rockowych piosenek.
Słuchałaś może solowych płyt Styles Of Beyond? Oni potrafią połączyć te dwa gatunki muzyczne. Świetnie im to wychodzi.
W wolnej chwili posłuchaj tego kawałka "Styles of Beyond - Nine Thou (Superstars Remix)".

Blink21

Hm , i to jest zabawne, LP nie chcą ,zeby ich szufladkowano pod zaden styl ,a jednak ;]

Wow. Jestes jedną z pierwszych osób, która zna SOB. Jestem w prawdziwym szoku.
I jeszcze wymieniłes moją ulubionę piosenkę.
Ach te gitary z rapowaniem...

Mantra_2

Masz racje co do tych gitar z rapowaniem. To świetne połączenie. Jeżeli oczywiście zespół to potrafi. Mam do Ciebie pytanie: nie wiesz gdzie moge dostać płyty SOB? Szukałem wszędzie w necie i nic. Jeżeli znasz jakieś źródło skąd mógłbum pobrać (bo o kupnie nie ma co nawet marzyć) to był bym Ci ogromnie wdzięczny.

P.S. Też bardzo lubie ten kawałek:)

Blink21

Ja znalazłam tylko jedną "Megadef".
Na emulu....
Moge Ci wrzucic jesli chcesz ;]
Wiecej nie mam ,a tez bym chciała.
No pech.
Załaduje i podam link.

Mantra_2

http://www.sendspace.com/file/mvbn35 SOB "MEGADEF"
Enjoy ;]

Mantra_2

Ogromne, potężne podziękowania!!!
Dziękuje Ci bardzo, jeszcze dzisiaj ściągne. Nigdzie tego nie mogłem znaleźć, a jak już coś było to linki były nie aktualne. Fajnie jest kogoś poznać o podobnych zainteresowaniach:) Jeżeli będziesz czegoś potrzebować to pisz, jestem Twoim dłużnikiem:)

P.S. Moge nie odpisywać przez pare dni. Zrezygnowałem z neostrady i już tylko czekam kiedy mnie odetną. Ale niedługo będe spowrotem.
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI!!!

Blink21

Nie ma za co ;]
Dobrze jest komus pomóc ;P

Mantra_2

Ściągnołem, przesłuchałem i dostałem to czego się spodziewałem:)
Jest wiele fajnych kawałków. Spodobał mi się "Playin With Fire", "Pay Me", "Round Em Up" i jeszcze "Superstars". Ogólnie to dobra płyta. W tym roku ma ponoć wyjść ich nowy krążek, ciekawi mnie jak im wyjdzie.

P.S. Przydałoby się moim zdaniem, ich następnym płytom więcej rokowych elementów w podkładach.
Słuchałaś może kawałka LP "it's going down"? Polecam Ci go;]

Blink21

Pewnie,ze znam IGD.
LP słucham od jakis 4 lat ;]
A słuchałes płyty LP& Jay-z?
Albo Davida Bannera z Linkin Park?

Mantra_2

Tak słuchałem "Collision Course" jest nawet... nawet... ale nie dokońca spełniła moje oczekiwania. Najbardziej podoba mi się kawałek "Points of Authority/99 Problems/One Step Closer", jest dobrze zrobiony. Jak dla mnie
"Numb/Encore" to kicha, po co ulepszać coś co jest już doskonałe? Nie potrzebnie wzieli ten kawałek lepiej bylo zająć się, np. "From the inside"
lub "Faint" (to mój ulubiony kawałek). A Davida Bannera nie złyszałem żadnych kawałków. Ma jakiś oddzielny band? Robi rok czy rap? Czy może wpomaga jakąś grupe już istniejącą?

P.S. Pełna nazwa wspólnej płyt LP i Jay-Z to Collision Course Disc 1. Ale dlaczego jest ten "Disc 1"? To znaczy, że jest jeszcze drugi dysk? Czy może będzie?

Blink21

No proszę. HJa tez najbardziej lubię ten zmisowany kawałek ;P
No i jeszcze Izzo/In The End.
Ale 99 problems jako piosenka samego Jay-z tez jest świetna.

David Banner? Raper, producent nmuzyczny, zajmuje się głównie hh.
Ja go za bardzo nie znam, myslałam,ze Ty tak i Cię zaskoczę tym połaczeniem jego z LP ;]

A co do CC...Hm, moze chodzi o drugą cd ,a własciwie o dvd? Bo płyta była dostępna z dvd, na którym jest koncert LP&Jay-z i troche materiału ze studia, jak to wszystko było skrecone ;]

Mantra_2

Hm DVD... fajnie by było sobie obejrzeć materiał jak nagrywali w studio itd. Ale ciesze się tym co jest. A słuchałaś tracków z Mixtape'a Fort Minor "We Major"? Jest tam taka jedna pioseka SOB, która mnie powala, w znaczeniu pozytywnym;] "Get it" tak się nazywa ten kawałek. Czekam z niecierpliwością na nową płyte LP, co sądzisz o "qwert"? Nadaje sie na singiel czy powinni dać jakiś nowszy kawałek.

Blink21

Pewnie ,ze mam "We Major". A Dolla? Tez niezły kawalek.
Wybierasz sie na koncert LP do Chorzowa?
QWERTY? Na szczescie nie będzie tego na płycie ;] No tez juz bym chciała usłyszec ten album ,ale zaczyna mnie to smieszyc ;] To oczekiwanie. Ile mozna? Podobno Rick Rubin juz skonczył z nimmi z tym albumem. I zgodnie z zapowiedziami powinnismy zobaczyc/usłyszec pierwszy singiel w marcu, ha.
Czyli za niedługo.
Czy QWERTY nadaje sie na singiel?
Moim zdaniem, to nie jest jakis kompletnie zły kawałek,ale ciesze sie ,ze nie znajdzie sie na albumie. Ciekawe, jak brzmiałaby wersja studyjna? ;]
W ogólnie nie spodziewałam się ,ze zagrają coś NOWEGO na tym Summer Sonic. Niespodzianka.

Mantra_2

Czyli rozumiem, że nie podoba Ci się "QWERT", ja tam jestem zwolennikiem tego kawałka. Na koncert raczej się nie wybieram, chyba że może coś się zmieni.
A co do "qwert" to mam wersję studyjną jest ekstra, troche różni się od koncertowej. Znajdziesz ją na płycie LP pt. "Linkin Park - Underground V6.0 (2006)" jest tam jeszcze jeden nowy kawałek (tak mi się wydaje, że jest nowy) nazywa się "Reading My Eyes" tylko, że to wersja LIVE nie ma studyjnej:(
Nie odpisałem Ci wczoraj bo miałem urwanie głowy i nawet nie włączyłem na chwile kompa , sorki za to:)

Blink21

To znaczy ,nie ,ze mi sie nie podoba, ale na singiel sie moim zdaniem nie nadaje ;]
Mógłbys przesłac wersję studyjną na maila? (znajdziesz go na moim profilu)? xD
Reading my eyes nie jest nnowym kawałkiem, wręcz przeciwnie ;]
To stare dzieje Lp ;] Początki, jesli mówią Ci coś płyty "Hybrid Theory Ep" czy kawałki nagrywane jeszcze pod nazwą Xero :)
To było jeszcze przed Haybrid Theory.
;]

Mantra_2

Zraz spróbuje zapodać Ci ten kawałek na skrzynke. Dobrze wiedzieć, że to stary kawałek a "Hybrid Theory" znam;]
Jeżeli mi siś nie uda wyśłąć Ci tą piosenke na maila (mam strzasznie wolne łącze, dlatego zrezygnowałem z neostrady) to zarzuce go na rapidshare:P
P.S. Mam nadzieje, że nie bierzesz mnie za laika co do LP, zacząłem się nim interesować po usłyszeniu kawałka "In The End".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Blink21

A mógłbys go wrzucic na sendspace?
www.sandspace.com
Bo na rapidzie musze czekac ponad godzine. Limit przekroczony ;]

Od ITE? To Ty mnie mozesz brac za laika, ja sie nimi interesuje od "Somewhere I Belong" ;] Czyli blisko 4 lata.
Szybko to zleciało.

Mantra_2

www.sendspace.com ;]

Za krótki komantarz , wiec wybacz ,ale musze cos dopisac
[asdke9-wreu80rhnf0349rnv vlscnv0erhgpvnc vopfh0eruvn cdfsgier-0tiejsdscjsd

;]

Mantra_2

Witaj przepraszam Cię, że dopiero dzisiaj wrzuciłem Ci ten kawałek, ale wczoraj był dla mnie szczególny dzień, bardzo szczególny;] I jakoś nie miałem czasu na kompa.

Tu masz linka:
http://www.sendspace.com/file/9o6x2m

P.S. Tak piszemy sobie o LP i FM, a ja jestem ciekawy czy słuchasz innej muzyki niż tą którą robią muzycy z LP. Ciężki rock? Uliczny hip hop?

Blink21

Blink >> Dzięki serdeczne :)
Hm, jakby to ująć.
Kocham muzykę i staram się nie zamykac w jednym gatunku. Preferuje raczej to "gitarowe" brzmienia ,ale lubię i rock (of kors te wszystkie cud mieszanki,bo dzisiaj na prawde ciezko wkladac jakiesog wykonawce do jednego worka i koniec) i hip hop i dobry pop. Nawet mam gdzies requiem Mozarta ;]
Zapraszam na mojego bloga, gdzies jest temat muzyczny.
Jakbys miał jeszcze jakies pytania, to pytaj ;]
Od LP zaczęłam przygodę z muzyke, ,ze tak to ujmę. Zaczęłam sie nią interesować. Dlatego oni mają dla mnie takie duzoe znaczenie.
Uliczyny hip hop? Czy ja wiem? Nie zamierzam udawac ,ze sie znam na muzyce, a co dopiero na hip hopie, wiec odpowiem ,ze raczej nie ;]

Własnie słucham tego studyjnego QWERTY.
Brzmi na pewno czyściej. Coz za trafne spostrzezenie ;]
W skali 1-10 , dla mnie 7,5.
Ciesze się ,ze nie bedzie go na singlu , bo wole ,zeby caly album byl dla mnie zaskoczeniem, niespodzianką. Nie chce znac zadnego utworu,wiec moze dlatego patrze na to troche surowiej ;]
Ale widac zmiane w stosunku do pozostałych albumów.
Ciekawe, ciekawe :)

szuwar jr >> Bo "Remember The Name" promowal album w Stanach. U nas tym kawałkiem promującym cąły album był "Believe me" . Moze to znasz?
Nowośc. Hehe ,a jak Ci sie podobał?

Mantra_2

"Believe me" pierwszy raz usłyszałem jakiś rok temu (może wcześniej) w jakimś filmiku... Spodobał mi się, tyle że nie znałem ani wykonawcy, ani tytułu... :/ Nie miałem pojęcia co to za zespół...
Po jakimś czasie przypadkowo natrafiłem na to nagranie "podpisane" Fort Minor... Niestety, nie przyszło mi do głowy żeby ich "sprawdzić"... :/
Później było "Where'd You go?!" - utwór, który bardzo lubię, ale i on nie skłonił mnie do głębszego zapoznania z ich twórczością... :/
Dopiero przed wczoraj po usłyszeniu "Remember The Name" postanowiłem sprawdzić co to za zespół...
Poszukałem trochę w necie i... zdębiałem... Mike Shinoda... :o

Ściągnąłem całą płytę i muszę powiedzieć, że jest świetna... A "High Road" to dla mnie majstersztyk... :D

Dobrodziej

Dlaczego zdębiałes? xD Nie spodziewałes się ,ze to on moze za tym stac, czy nie przepadasz za LP? ;]

A The Hard Way?
Cigarettes - świetny kawałek wyśmiewający tych wszystkich pseudo raperów.

Mantra_2

Przepadam za LP. :D Tyle, że nie spodziewałem się, że Shinoda angażuje się w inny projekt. :? Byłem zły na siebie, że tak późno odkryłem FM.
Wszystkie kawałki są świetne, ponieważ są utrzymane w stylu, którego do tej pory nie znałem, stylu który mi się bardzo podoba... xD
Szkoda, że nie znam angielskiego na tyle dobrze żebym mógł rozumieć o czym rapują... :/ Tzn. mniej/więcej wiem, ale jednak trochę mi ucieka. :/

Mantra_2

Hm... tak sobie po cichu myślałem, że może jesteś fanką HH, bo wiesz za dużo takich kobiet nie ma. No ale ok czyli rozumiem, że HH odpada. Ja za to można powiedzieć żyje Rapem mam na myśli słucham ciągle, wszędzie. Poszukuje nowych składów, duetów itd ale sam nie nagrywam (choć bym chciał). Zresztą możesz to załważyć wchodząc na mój profil.
Z tym Mozartem to mnie zaszkoczyłaś konkretnie, ja tej muzyka raczej nie słucham, może nie rozumiem:\ A zadałem Ci pytanie o rocka dlatego bo ja sam jestem fanem ciężkiego brzmienia. Jedno drugiego nie wyklucza.
"Qwerty" oceniłaś na 7.5, ja bym dał z 9 conajmniej.
Może jednak przekonam Cię co do HH, na początek posłuchaj "Lose yourself" Eminema to jest moim skromnym zdaniem najlepsza piosenka Hiphopowa ostatnich 10 lat.

P.S. Mam na imię Paweł;)

Blink21

szuwar >> wpadaj czasem na lpzion.org , jesli nie znanasz strony ;]

Więc Paweł >> Nie, hh absolutnie nie odpada ;P Chciałam tylko zaznaczyc ,ze sama siebie nie klasyfikuje pod jeden gatunek, bo kocham i rock i hip hop.

Ja zyje muzyką ;]
Jak napisałam , preferuje te gitarowe brzmienia, ale to zalezy czasem od nastroju.
Czasem mam ochote na jakiies bity, wiec sięgam po Phharell'a Williams'a , a czasem na coś z dobra gitarą i perkusją i właczam na przykłąd SOAD.

I mnie tez to jest najlepsze -sama chciałabym nie wiem..Chocby nauczyc sie grac na gitarze ,ale... Brak mozliwości.

Ja raczej rzadko sama z własnej woli poszukuje nowych składów, czy tam zespołów.
Jak wiec trafiam na cos nowego?
Przypadkiem ,albo przez moich idoli.
Dobry sposób, naprawdę ;]

Nie twierdze ,ze znam sie na muzyce Mozarta, ale 'Rwquiem" to msza załobna. Fragment usłyszałam kiedys w skole ,na lekcji muzyki.
Coś pieknego.
Do wyciszenia się, idealne.

"sam jestem fanem ciężkiego brzmienia. Jedno drugiego nie wyklucza."
Zgadzam sie w 100%

Alez ja znam ta piosenkę Eminema xD
Zasłuzony Oscar.

Mantra_2

Racja troche Cię nie doceniłem z tym Eminemem;] Masz racje że oskar zasłużony, tylko szkoda, ze więcej takich podobnych kawałków to tego nie zrobił;(
Ja wole się nie wyciszć, raczej jak potrzebuje odpoczynku od wszystkiego to włączam sobie Limp Bizkit,np. "Hot dog". Ta muzyka raczej powoduje wezbranie we mnie złości. Jak dla mnie jest to lepsze od wyciszenia się.
Gitare w domu mam, jest komu mnie nauczyć ale z mojej strony nie ma chęci to tego instrumentu.
Nie moge się przekonać do gry na nim. Mam wielu kolegów, którzy dobrze grają i namawiają mnie żebym się nauczył ale jakoś mnie to nie ciągnie.

P.S. Za dużo chwytów itd.

Blink21

W niedziele oglądałam "Skazanego na śmierć" i w któryms momencie leciał framgment "Nine Thou" :)
Cud po prostu ;]

Mantra_2

Mówiąc cud masz na myśli Prison Break'a czy "Nine Thou"?! :)

Dobrodziej

Hehehe, ani to ,ani tamto xD
Miałam na mysi , to ze usłszałam TĄ piosenke, w TYM serialu ;]

Mantra_2

Co w tym dziwnego?! :D
Nawiasem mówiąc "Nine Thou" występuje również na ścieżce dźwiękowej pewnej gry... :)

Dobrodziej

No dla MNIE było to zaskakujące ;]
Tyle o tym tutaj gadamy ,a nagle to słysze w tv ;]

Mantra_2

A słyszeliscie moze "Where'd you go" Mike'a zmiksowane przez Styles of Beyond? ;P