Miley Cyrus

Destiny Hope Cyrus

7,4
5 930 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Miley Cyrus

Moim zdaniem są rzeczy, których człowiek nie powinien robić, Mianowicie, mam tu na myśli
jej "Talent" wokalny. Ta kobieta to kompletne dno. Owszem, oglądałem z nią tych kilka
seriali jak miałem 13/14 lat i to nie z własnej woli, ale do tego nic nie mam. Ale jakim
prawem ta kobieta zrobiła cover piosenki Metallicy - Nothing Else Matters. Toć to jest
bluźnierstwo ! mogła sobie pośpiewać to w domu, ale nie wychodzić z tym na scenę i robić z
tej piosenki w jej wykonaniu po prostu taki sam efekt jak po wypiciu zbyt dużej dawki
alkoholu przez co powodowane są wymioty. W życiu nie słyszałem takiego szajsu i mam
nadzieję, że więcej nie usłyszę. Jak już podkreśliłem, są rzeczy których nie powinno się
robić.

azalkmar

ale to jest FILMweb a nie jej koncerty dałeś jej jeden a tu oceniamy talent aktorski

julasek1998

DOKŁADNIE

azalkmar

W pełni się zgadzam. Nie umie śpiewać i grać.
Jeżeli ona nazywa się aktorką to kim jest Meryl Streep !

azalkmar

Tak samo jeśli chodzi o wykonanie tej pani coveru Nirvany - Smell like teen Spirit... A co do wypowiedzi julasek1998, na filmwebie jakbyś nie wiedział są jeszcze wykonawcy i gry. Ale Co Ty możesz wiedzieć roczniku 98..

użytkownik usunięty
azalkmar

Według mnie aktorką jest bardzo średnią, natomiast co do muzyki...to zgadzam się z Tobą - dno. A już wykonanie tego coveru - beznadziejne. Prawda jest taka że za granicą Miley jest bardzo popularna i nie wątpliwie głownie za sprawą okropnej Hanny Montany. Jednym z filmów, w którym według mnie zagrała dość dobrze była " Ostatnia Piosenka" .

O jeny, mnie właśnie w tym filmie wkurzała najbardziej. I ciągle ta otwarta ' zmysłowa ' gęba, grrr.

azalkmar

przepraszam co to znaczy roczniku 98?!?
to że ktoś jest młodszy nie znaczy, że jest gorszy i mniej wie. tu chodzi o zainteresowania czyjejś osoby, może ta osoba nie bywała często na filmwebie i nie wie że są inne działy.

onti90

oczywiście, że nie jest gorszy
tyle, że młodzi ludzie to głupi ludzie tak bardzo pragnący udawać dorosłych
już lepiej się zamknąć i siedzieć cicho

weekendowy_filmowiec

tutaj akurat muszę przyznać rację... nienawidzę jak ktoś udaje osobę starszą niż jest

azalkmar

ja też za nią nie przepadam i fakt nie powinna robić tego coveru ale prawda jest taka że dużo osób jej zazdrości tego co osiągnęła i nie można jej krytykować za to gdzie to ona nie zagrała ,czego to ona nie zaśpiewała i czego on nie zrobiła. oczywiście nie można jej porównywać do aktorek wysokiej klasy jak Helena Bonham Carter czy Meryl Streep. ale to nie znaczy że musimy ją jechać za wszystko.

azalkmar

ja też ale nie przez to że jest Hanna Monata i wiedze ją wszedzie. ALE PRZEZ TO JAK TOTALNIE MASAKRYCZNIE I TRAGICZNIE ZAGRAŁA W "LAST SONG"

azalkmar

za to mi się chce wymiotować jak czytam opinie tak cynicznych ludzi. Wiadomo, że Miley to gwiazdka disneya i nie jest ona aktorką wysokich lotów, ale mogłbyś sobie darować takie określenia jak ''ta kobieta to kompletne dno'. Nie lubię Miley ze względu na to, że nie ma wielkiego talentu aktorskiego, a swoją całą karierę i muzyczną i aktorską zawdzięcza rólce w serialu dla nastolatek Disneya. Ja w przeciwieństwie do Ciebie potrafie właściwie argumentować moją opinie, a Ty chyba powinieneś nieco nad tym popracować.Nie rozumiem jak można bazować swój pogląd na temat całej działalności muzycznej i aktorskiej człowieka na jednym słabym wykonaniu piosenki?

izabela94

Twoim zdaniem jest to cyniczna wypowiedź, nie podoba mi się również "Talent" o ile tak można nazwać odgrywanie ról tej pani. Jestem wielkim fanem Nirvany i nie lubię tego szajsu co ta dziewczyna tworzy. To jest moja opinia na ten temat. A jak Ty to odbierasz to szczerze mi to lata.

azalkmar

najwyraźniej Ci to nie lata, bo gdybyś naprawdę miał w dupie moją i innych opinie to zachował byś swoje zdanie na ten temat dla siebie, ale Ty najwyraźniej poczułeś silną potrzebę podzielenia się ze społeczeństwem swoją frustracją i pochwalenia się jaki jesteś zajebisty, bo nie słuchasz chłamu dla masy. Mamy Cię za to czcić czy jak? Też jestem osobą, która szuka w muzyce czegoś więcej niż dobrego bitu i chwytliwego tekstu o niczym, ale nie hejtuje przy każdej sposobności, bo gdybym tak robiła to już dawno skończyłabym w psychiatryku z nerwicą.. Tobie też tak radzę.

izabela94

Mam prawo do wypowiedźi swojej jak każdy użytkownik tego portalu. Głównie nie chodzi mi to jaką muzykę robi bo to jest jej sprawa, ale jakbyś czytała uważnie to byś wiedziała że chodzi mi o jej Covery. Ja się nie denerwuję więc mi żadne szpitale psychiatryczne nie grożą, a że Ty masz słabe nerwy to ja na to nic nie poradzę, ale lekarz by się znalazł. Dziękuje.

azalkmar

tak, przyznaję, że jestem choleryczką, ale to raczej typ charakteru, a nie choroba.A nieudanych coverów tej piosenki nie musisz szukać w usa, bo nasi lokalni *artyści* m.in e.górniak już się nią zajęli. Edyta to dopiero tragedia w przemyśle muzycznym, świetny głos, ale za to jako artystka nie wykazała się wcale, bo chyba nawet nie znam jej żadnego utworu autorskiego. Miłego wymiotowania, pozdrawiam.

izabela94

Edytę też już skomentowałem :), też ostro spieprzyła piosenkę, ale mi chodzi o Covery na szeroką skalę, szkoda że nie dostała butelką w łeb jak Bieber na koncercie ;)

azalkmar

takich chamów jak ty powinno się izolować, widać ile w tym czymś jest agresji a wygląda jak nie powiem co...

cyberbrain_filmweb

Trudne dzieciństwo? Spokojnie jestem odizolowany, od Ciebie na pewno.

azalkmar

pewnie Korwinek bądź kaczorek, na ryżego za bardzo chamski.
Na lewicę za głupi

cyberbrain_filmweb

Się kolega TVN'u 24 naoglądał?

azalkmar

Polsat New, TV-u nie oglądam od kiedy zaczęli truć baronowie SLD.
Ja od zawsze za Millerem, ewentualnie ideowo za Palikotem ale gospodarczo już raczej nie...
Za dużo przedsiębiorców i jeszcze ta ustawa.
Oj zalatuje polityką:)

azalkmar

Tak, są rzeczy których nie powinno się robić. Ty nie powinieneś np. wypowiadać się publicznie. Dziękuje

azalkmar

Po 1. to jest FILMweb, oceniamy tu jej talent aktorski. Po 2. oni nigdy nie śpiewała "Nothing else matters". Po 3. co ty brałeś człowieku? ma jeden z najlepszych głosów młodego pokolenia. mocny wokal, z lekką chrypką. śpiewa świetnie.

Insbruck

to co Ty brałeś skoro Ci się to podoba, śpiewała Nothing Else Matters i Smell Like Teen Spirit,.. Ale co ja się będę z wami kłócił :x

azalkmar

No i co z tego, ze zaspiewala? Jakim trzeba byc ograniczonym czlowiekiem, zeby oceniac czyjes umiejetnosci aktorskie i muzyczne, po dwoch wykonaniach... zreszta nawet tych coverow nie potrafiles konstruktywnie skrytykowac, tylko wykrzyczales, ze "to dno" i "nie powinna tego robic". Hah, jakie to zalosne. Nie chce specjalnie bronic Cyrus, bo faktycznie przecietna z niej piosenkarka i aktorka, jednak wystawianie 1 za jedna piosenke poraza idiotyzmem.

dann91

Przyznam , że miałem bardzo kiepskie zdanie o Miley.
I jako aktorce i jako piosenkarce.
Z tym drugim trochę zmieniłem zdanie po złapaniu jednej rzeczy w jej wykonaniu.
http://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw&list=FLTfxQZ_rEEMOKvTlGYiTXxQ&index=1
Moim zdaniem zaśpiewane całkiem fajnie.
Inna sprawa , że z założycielem tematu się zgadzam : Metallicy nie powinna tykać nawet w myślach.

nightgale

Dlaczego nie powinna tykac? Bo lubicie Metallike, to juz nikt nie moze jej spiewac? Takze najlepiej zakazmy jakichkolwiek coverow! Co z tego, ze wg Was (mnie w sumie tez) zaspiewala to slabo? Znajdzie sie milion ludzi, ktorym sie bardziej spodoba ta wersja niz oryginal. Szanujmy gusta innych!
Co innego sensowna krytyka talentu i umiejetnosci za calosc... to tak jakbym wystawil 1 Deppowi wylacznie za Desperado 2

dann91

W moim wypadku chodziło mi raczej o nie tykanie repertuaru do którego się dana osoba nie nadaje.
A nadaje się do śpiewania Metallicy jak gang Grycanek do skoków na bungy.
Ale nie zamierzam uczestniczyć w krucjacie pt. "kill Miley"

nightgale

fakt, repertuar dobrany jak Skyfall dla Tatiany Okupnik..

dann91

a jakie argumenty podadzą ci, którym spodobają się te covery?
też z dupy - ,,fajnie śpiewa'' ,, loffciam ją''

nightgale

Teraz się zdziwiłam o0
Otworzyłam linka, słyszę ciekawy energiczny i mocny głos z lekką chrypką i to jej głos? No naprawdę chyba zmienię zdanie co do niej. Aktorką nie jest jakąś specjalną, chociaż jestem zdania, że mogę ocenić aktorstwo dopiero po kilku filmach najlepiej różnorodnych, bo być może ktoś zwyczajnie nie miał się jak wykazać, bo rola nie była wymagająca, a gra aktorska w wielu przypadkach jest kwestią subiektywną. Nie oceniam jej także po grze w Hannah Montana, bo mimo, że uważam, że jest to totalne ścierwo i hańbi starego dobrego Disneya to myślę, że mało która dziewczyna w jej wieku nie przyjęłaby roli. Zauważyłam, że najgorzej jest oceniać przez pryzmat jednego filmu i staram się tego nie robić ;)
Przykładem jest też Zac Efron, który jest oceniany źle głównie przez rolę w HSM, a tak na prawdę dobrze gra. Wystarczy zobaczyć "Szczęściarza", w którym świetnie oddał emocje. Swoją drogą uważam, że ma niesamowite oczy, jest w nich jakaś taka głębia, że on się nawet nie musi wysilać żeby oddać w.w emocje ;p

rose_fw

Nie sądziłem , że mi to kiedyś przez gardło przejdzie , ale na tym koncercie wygląda atrakcyjnie.
Czyli jak jej nie robią w stylu czerwonej płachty na pedofila to się okazuje całkiem ładną dziewczyną.

nightgale

Przyznam Ci racje. Jedyne co denerwuje to usta + botoks. Bo ciężko mi uwierzyć, że naturalnie wyglądają jakby były przed chwilą przyssane do odkurzacza, także.. No ale trudno, chciała na kaczkę to ma.

rose_fw

No fakt pasuje jej to jak pięść do nosa.
Szkoda , że padła ofiarą kretyńskiej mody , bo w sumie tym się oszpeciła.
Cóż nie ona pierwsza i nie ostatnia.
Swoją drogą to o ile jestem w stanie pojąć lifting robiony sześćdziesięciolatce to nie łapie sensu takich zabiegów u młodej dziewczyny.

nightgale

Ja nie rozumiem wstrzykiwania botoksu. No szczególnie jak widzę takie jego ofiary. Nie rozumiem i nie zrozumiem. No trudno. Ale to mi na prawdę przeszkadzało gdy oglądałam "Ostatnią piosenkę". Nie mogłam się skupić na treści -,-

rose_fw

powiem tak: jestem fanem Miley od jakichś 5 lat i nie nie jestem napaloną nastolatką, jestem chłopakiem i mam 17 lat. uważam, że jest naprawde jedną z niewielu, która nie dała zmanipulować. może was to śmieszy bo przecież 'to gwiazdka Disney'a, jest maszynką do zarabiania" otóż nie. i mówię to totalnie obiektywnie, za przykład mogę podac fakt, że jakiś magazyn proponował jej 100 tysięcy dolarów za wywiad o rozwodzie jej rodziców, ale tego nie zrobiła. a to chyba o czymś świadczy, dodatkowo Miley nigdy otwarcie nie mówi o swojej rodzinie, nie afiszuje się swoim życiem prywatnym. Możecie to uznać za śmieszne, ale jak już powiedziałem, znam ją od początku jej kariery i naprawdę wiem o niej dużo. Co do tego botoksu o którym teraz piszecie a ja się śmieje. Miley nigdy nie miała żadnej operacji plastycznej, coś tam były podejrzenia o biust, ale usta? Nigdy. Po prostu ma z natury jakieś takie usta kaczki i tyle.

Insbruck

300 tysięcy dolarów za wywiad*

Insbruck

Tu się nie ma o co boksować.
Lubisz ją , podoba Ci się - Twoja sprawa.
Mi to lotto , zrobiła sobie operację czy nie.
Jak nie to ma w moim odczuciu plus z powodu o którym napisałem wyżej.
Masz zapewne więcej wiedzy na jej temat niż ja.

nightgale

Nie miałem jakoś na celu naskoczyć na nikogo i za wszelką cenę wciskać mu że Miley jest cudowna, świetna, piekna i w ogóle. Chciałem tylko napisac prawdę, bo tak na dobrą sprawę ludzie gówno o niej wiedzą, za zachowują się jakby znali ją na wylot. Mam nadzieję, że chociaż w małym stopniu naświetliłem wam jej osobę i może ktoś zda sobie sprawę, że tak naprawde nie jest taka zła jak ją inni piszą. :)

Insbruck

Ja absolutnie nie uważam ją za złą ;)
Nie myślę może o niej jako o dobrej aktorce, bo uważam, że gra przeciętnie, ale nie uważam, że znam ją na wylot. To na pewno nie ;)
Co do ust to jeśli faktycznie nie robiła operacji to zwracam honor.

rose_fw

co racja, to racja, jest kiepska aktorką XD ale w Ostatniej Piosence jakoś nie mogę sobie wyobrazić kogo innego zamiast niej. jakoś mi tam pasuje.

Insbruck

No mi tak w sumie średnio, ale nie wypadła najgorzej ;p

rose_fw

Nie lubie jej, ale "1 dla tej Pani" - to przesada.

Poniżej dowód... (czysto, i schludnie - nie jakoś ponadprzeciętnie, ale bez przesady z tymi negatywami - i też nie lubie muzyki tego typu)
http://www.youtube.com/watch?v=5-wCxPDTcpU

artemisek_426

Jeśli nie zawaliła to na bank nie spierniczyła.
Jak się ma głos do country to się nie śpiewa repertuaru Nirvany.
I nie mam zamiaru dziewczyny hejtować.
To jak na jakimś koncercie zgięła Dolly Parton krańcowo to bylo miło zobaczyć.
Fakt Parton już nie te latka , ale u Jankesów nadal ikona stylu.

Insbruck

Przesłuchałem sobie cały ten koncert "The Backyard Sessions"
Naprawdę fajne.

nightgale

jej głos jest stworzony do śpiewania country, z resztą nawet pochodzi z takiej rodziny, która wychowała sie na tej muzyce, więc.. ale np cover Nirvany mi się też podobał, tak, tak, takich numerów się nie rusza, ale oceń to totalnie obiektywnie, nie zwracając uwagi na to, że jet z disneya, na to że śpiewa pop i tak dalej. przysłuchaj się, ma też ten pazur do rockowych piosenek

Insbruck

To nie jest złe wykonanie.
Absolutnie nie twierdzę , że zaśpiewała to kiepsko.
Zaśpiewała naprawdę fajnie.
Ale z uporem maniaka ;-) będę wolał oryginał .

nightgale

no wiadomo, że oryginał jest nie do pobicia :D

azalkmar

Zgadzam się z Tobą w tym, że panna Miley śpiewać NIE POTRAFI.
Ale;
1) Uważam, że prawo do coveru ma każdy, nie ma dla mnie wielkiego sacrum w jakieljkolwiek piosence. owszem, mogła być tak dobra, że nikt nie zrobi jej lepiej, ale to tylko ją uświetnia... Sama wykonuję covery z zespołem, owszem dla sibie póki co, zdaję sobie sprawę, że przed oryginałem mogę pochylić się w pas. Ale prawo mam.
2) Powinniśmy się skupić na jej grze (która jest okropna tak samo jak jej głos XD)
3) Nie oceniaj ludzi po wieku. To może być dotkliwe, bo ja również mam 15 lat, ale czy to znaczy, że jestem idiotką z miejsca, tylko dlatego bo jestem młodsza?