Mischa BartonI

Mischa Anne Marsden Barton

6,6
2 091 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mischa Barton

Tak się zastanawiam co wy wszyscy w niej widzicie. Ona jest całkowicie sztuczna, na ekranie wygląda jak słoń w składzie porcelany i zupełnie nie ma pojęcia co ze sobą zroić. Jestem dziewczyną, ale gdybym była facetem nei miaąłbym ochoty sie z nią umówic. Dla mnie jest przeciętna jak każda inna laska na ulicy z tym tylko, że potrafi sie lepiej ubrać. Widziałam ostatnio jej kilka zdjęć na zakupach w restauracji itakie tam i stwierdzam, że ma niezłe wyczucie stylu. To tyle.

Klaudia999

Zgadzam się, bo mi jej postać w O.C. bardzo przeszkadza ... tak dokładnie zachowuje się jak słoń w składzie porcelany, jeszcze takie przygarbione ...

justychaa

sztuczna to pewnie ty jestes , to ze na tym zdjeciu jest porzadnie wystylizowana to nie znaczy ze jest sztuczna . Kazda dziewczyny mysli ze jak kobieta jest ladna i atrakcyjna to jest sztuczna :F

era

ale bez wyzwisk :P
okej, Marissa wg. niej jest troche dziwna, ale to nie znaczy, ze Mischa Barton jest dziwna i ze jest "sloniem w skladzie porceleny"! no bez przesady! nie lubie jej, ale nie mozna oceniac aktorki, ktorej sie nie zna.. no dobra, tez tak robie, ale CHYBA nie az tak.. "ostro"?

Gryzio

nie lubie Marissy i nie bardzo podoba mi sie z Mischa ( jest strasznie chuda )
nie jest tragiczną aktorką , jest za to bardzo fotogeniczna i swietna z niej fotomodelka (nie widziałam by na jakims zdieciu zle wyszła)

Marissa jest trudną postacią do zagrania , Mischa sobie radzi ale mogło być lepiej

Gryzio

nie lubie Marissy i nie bardzo podoba mi sie z Mischa ( jest strasznie chuda )
nie jest tragiczną aktorką , jest za to bardzo fotogeniczna i swietna z niej fotomodelka (nie widziałam by na jakims zdieciu zle wyszła)

Marissa jest trudną postacią do zagrania , Mischa sobie radzi ale mogło być lepiej

Bene

troche chuda jest, ale nei strasznie! sa aktorki, ktore sa.. nie owijajmy w bawalne - stare i sa duzo od niej szczuplejsze [Ellen Pompeo, Teri Hatcher]
a modelka to kazda dziewcyzna moze byc :) i chlopak ;)

Gryzio

era masz pojęcie co to jest porządna stylizacja??
nie chodzi mi o to jak jest ubrana czy umalowana tylko o to, że nie umie grac i zachowywać się przed kamerą. Już pisałam, że jeśli chodzi o ciuchy to ubiera się świetnie, ale nie dąłabym jej 100 tys za jeden dzień pozowania na plaży.

Klaudia999

Założę się że ty wyglądasz jak słoń w składzie porcelany.
Każdy aktor jest wystylizowany.

Klaudia999

Ok, zgadzam sie nie gra najlepiej. Przynajmniej moim zdaniem w OC gra rzeczywiscie sztucznie. Jest zbyt chuda i chodzi przygarbiona.
Ale osobiście lubię jej postać, bo jest tak jakby tragiczna. Może gdyby grała ją inna aktorka byłoby lepiej.

Klaudia999

Kazdy sposob jest dobry do leczenia swoich kompleksow :]

Tomarz

Nie mam żadnych kompleksów i nie wyglądam jak śłoń w składzie porcelany. Jeśli nie potraficie dyskutować bez obrażania innych ludzi to po co tu w ogóle wchodzici. Ja i to jak wyglądam nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu nie lubię jak ktoś pcha się tam gdzie nie ma. Jest masa inncyh aktorów czy aktorek, którzy o wiele bardziej zasługują na granie w tv czy w filmach, a nie angażują ich, bo na ich miejsca wpieprzają się takie laski jak Misha Barton, która o wiele lepiej pasowałaby do okienka pocztowego.

Klaudia999

mam do ciebie prośbę jeżeli sądzisz że wiele innych aktorek lepiej by wyglądało na jej miejscu w filmie to poaj chociaż trzy!

Ewusia_4

W USA w serialach i filmach grają inne kategorie aktorów. Niestety u nas nie puszczają zbyt wiele seriali amerykańskich, więc podam trochę bardziej znane nazwiska: Sienna Miller, jest świetną aktorką i na pewno sprostałaby tej roli, chociaż uważam, że jest za dobra, żeby grać w serialu, Kirsten Dunst, jest niesamowitą aktorką i potrafi wcielić się w każdą postać, poza tym fajnie ogląda się ją na ekranie. Daneel Harris, byłaby idealna, chociaż widziałam ją tylko w innym serialu jest bardzo dobrą aktorka. Ale chyba najlepsza byłaby Leslie Bibb (nie wiem jak to sie pisze dokłądnie). Poza tym równie dobrze mogliby wziąść totalnie nieznaną aktorkę, ale z talentem i o wiele ładniejszą. Takich dziewczyn jest na pęczki. Tak samo u nas: zamiast brać ładne laski bez talentu, biorą brzydkie bez talentu: patrz Kasia Cichopek, a takie jak na przykład Magda Cielecka muszą czekać w kolejce (ale przynajmniej mają satysfakcje, że graja w dobrych filmach patrz Egoiści)/ Pozdrawiam

Klaudia999

Doszedłem do wniosku,że ja również włącze się od dyskusji.Przyznam,ze mnie Mischa się podoba.Ma piękne oczy,zgrabną sylwetkę i jest w niej coś takiego,co przyciąga uwagę.Co do umiejętności to czasami zdarzyło mi się odnieść wrażenie,że nie do końca potrafiła się onaleźć w niektórych scenach.Ale może takie miało być założenie reżysera.Trudno powiedzieć,ale i tak ją lubię.Doskonale jednak rozumiem,że może ona komuś się nie podobać.Też czasami mnie dziwi jak jakaś aktorka czy aktor są okrzyczanij jacy to oni cudni,a ja tak patrzę na nich i myslę sobie "ciekawe z której strony".Śmiesza mnie też komentarze,że "na pewno masz kompleksy","spójrz na siebie","pewnie jesteś brzydka i jej zazdrościsz" itp. bzdety.Ludzie,przecież komuś atrakcyjnemu też może się ktoś nie podobać.Poza tym ludzie ze świata filmu są osobami publicznymi i naturalne jest to,że także ich wygląd podlega krytyce,wieć nie kazdy musi uważać,że dana osoba jest przepiękna,bo inni tak myslą.To chyba wszystko.Pozdrawiam!

Klaudia999

zgadzam sie z poprzednikiem, ale jest również tak, ze osoba, która faktycznie zazdrości piszą co inni widzą w tej osobie, i nie oszukujmy się takie rzeczy się dzieją,i tak naprawde nie wiemy kiedy ktoś mówi na daną osobe czy naprawde jej nie lubi, to tylko może wiedzieć ta osoba...

Klaudia999

Trochę oglądałam O.C, bynajmniej nie ze względu na nią. Przyznam, że postać którą gra Mischa solidnie działa mi na nerwy (podobnie jak np. postać grana przez Michelle Williams w "Jeziorze marzeń"). Ale obiło mi się o uszy, że ona juz nie gra w "O.C". Nie czytałam wczesniejszych postów więc nie bardzo jestem w temacie. Pytam więc fanów: Plota czy fakt?

A tak przy okazji - ładna dziewczyna i w zasadzie nic do niej nie mam. Gra tak sobie, ale zakładam że aktorką profesjonalną jest niedługo, więc nie zdążyła się jeszcze wyrobić:)

Jorjan

Mischa gra od 9 roku zycia, wiec miala dosc czasu zeby sie wyrobic, ale szlyszlam ze zapisala sie do jakiejs szkoly aktorskiej to moze jeszcze cos sie zmieni.
Trzeci sezon The O.C tak sie zakonczyl, ze Mischa nie bardzo jak ma grac w czwartym (dokladnie nie powiem co i jak). Mowi sie, ze rzuca serial poniewaz ma mase innych, lepszych ofert, czyli jacys znawcy uwazaja ja za odpowiednia do swoich filmow.
Ja sie jednak z wiekszoscia zgadzam - gra pokracznie. Widac ze sie zwyczajnie peszy przed kamera, szczegolnie jak stoi, nie ma zadnego oparcia, przestepuje z nogi na noge jakby chciala jak najszybciej uciec, a garbi sie jakby chciala zniknac, poprawia wlosy, nie wie co zrobic z rekoma, co chwila chowa i wyjmuje je z kieszeni.
Widac ze jest dosc niesmiala, ale podobnie zachowuje sie Kim Basinger, ktora zostala gwiazda.

Klaudia999

Ja uważam że dobrze gra ale zato o jej stylu ubioru(masakra) nie jest specjalnie ładnaz O.C Summer jest ładniejsza ale dobrze gra...

Kizia_2

Summer jest zywsza i bardziej rzuca sie w oczy, ale obie sa wg mnie bardzo ladne.
Mischa na codzien i w serialu ubiera sie fantastycznie, co jest nie tak?

Isil

Uważam, że pod względem urody i charakteru Alex ją biła na głowę.

miss_russ

widziałam kilka filmów z mischą m.in. "zagubione", "Swiatło
wieczne", "the oc" podobało mi sie jak gra ;D no moze czasem za bardzo sie garbi xD ale kazdy ma inny gust :)

janet1

misha wedlug mnie jest ladna uiera sie fajnie widzialam ja w kilku filmach i gra przecietnie fakt sa o wiele zdolniejsze aktorki od niej ale oglunie ona ujdzie

anusya

skoro wszyscy twierdzą, że Mischa dennie zagrała postać Marissy, to dlaczego w USA ogladalność OC gwałtownie spadła?

anusya

skoro wszyscy twierdzą, że Mischa dennie zagrała postać Marissy, to dlaczego w USA ogladalność OC gwałtownie spadła?

mate21

Bo scenariusz tego serialu jest coraz gorszy?? Spójrzmy prawdzie w oczy za dużo kombinują i kręcą. żadnej świeżości juz w nim nie ma

Klaudia999

a czy, ci którzy krytykują Mischę widzieli ją w innych filmach, oprócz serialu OC? Coś w to wątpię. Mnie osobiscie podobają się filmy z jej udziałem, zwłaszcza Zagubione i Oh in Ohio. Mischa ma naprawdę duży potencjał aktorskich umietności, i jak na swój wiek, gra w coraz ciekawszych filmach, czego np. nie można na razie powiedzieć o Lindsay Lohan, grającej w samych komediach.

mate21

W takim rqazie ktoś jest tutaj niezorientowany. Mimo, że nei lubię Lindsay to uważam, że gra w coraz lepszych filmach. Just my luck np to nei żaden majstersztyk, ale jest lepszy niż reszta filmów, w których występowała. Prairie Home Companion wyreżyserował Robert Altman jeden z najlepszych reżyserów amerykańskich. Bobby jest genialny no i czekamy na Chapter 27 który też zapowiada sie dobrze.
Widziałąm Mishe w innych filmach i jak dla mnie jej potencjał aktorkich umiejętności równy jest zeru.

Kizia_2

z tym że Mischa się źle ubiera się napewno nie zgodzę! M świetny styl! Ona nie ubiera się jak różowa laleczka! A takich laleczek nie nawidzę!

Ewusia_4

http://www.desperateblog.com/wp-content/uploads/2006/05/mischa-barton-underwear- flash.jpg [www.desperateblog.com/w...] http://benoit2501.free.fr/vrac/mischa/mischa_barton_shorts_in_beverlyhill_08.jpg [benoit2501.free.fr/vrac...] http://img.photobucket.com/albums/v719/gofugyourself/barton.jpg [img.photobucket.com/alb...] (--- szczególnie to http://a.movies.com/i/features/carpetburn/barton_kevinwinter.jpg [a.movies.com/i/features...] http://entimg.msn.com/i/gal/WeekInPhotos/20060224/MischaBarton_400.jpg [entimg.msn.com/i/gal/We...] http://i6.photobucket.com/albums/y225/alexxshannon/mischa_barton_050817_02-tm.jp g [i6.photobucket.com/albu...] a tu nawet 3 http://img243.imageshack.us/img243/2747/mischabarton2wj3.jpg [img243.imageshack.us/im...] Z jej ubioru podobało mi się tylko 2 suknie i jeansy...

Kizia_2

tyle że ja pisałam o jej ubiorze w serialu a nie w realu bo w realu to ja jaj strojów nie widziałam.

Ewusia_4

W realu tez sie dobrze ubiera, Kizia (jak na osobe ktora nie lubi Mischy) bardzo sie postarala przy wyszukiwaniu jej strojow, zlota sukienka i biala byly rzeczywiscie paskudne, ale reszta ok. Kazdy ma wpadki, a zeby sie do niej przekonac pozytywanie wysarczy przejrzec chociazby galerie na www.imdb.com
Jedne z ladniejszych:
http://www.imdb.com/gallery/granitz/5154/Events/5154/MischaBart_Mazur_10232495_4 00.jpg?path=pgallery&path_key=Barton,%20Mischa [www.imdb.com/gallery/gr...]
http://www.imdb.com/gallery/granitz/5063/Events/5063/MischaBart_Grani_9984366_40 0.jpg?path=pgallery&path_key=Barton,%20Mischa [www.imdb.com/gallery/gr...]
http://www.imdb.com/gallery/granitz/4087/Events/4087/MischaBart_Ausse_7083421_40 0.jpg?path=pgallery&path_key=Barton,%20Mischa [www.imdb.com/gallery/gr...]
http://www.imdb.com/gallery/granitz/3412/Events/3412/MischaBart_Cohen_5578362_40 0.jpg?path=pgallery&path_key=Barton,%20Mischa [www.imdb.com/gallery/gr...]
http://www.imdb.com/gallery/granitz/2690/Events/2690/MischaBart_Grani_4221913_40 0.jpg?path=pgallery&path_key=Barton,%20Mischa [www.imdb.com/gallery/gr...]
http://www.imdb.com/gallery/granitz/1749/Events/1749/MischaBart_Wargo_727162_400 .jpg?path=pgallery&path_key=Barton,%20Mischa [www.imdb.com/gallery/gr...]

Isil

Po pierwsze lubię ją. Po drugie szukająć te z djęcia wystarczy wejść w google i przejżeć pierwsze 5 stron. Po trzecie z tych co podałaś podoba mi się tylko ta na 2 i 3 zdjęciu, ewentualnie na przedostatnim po przeróbkach.

Kizia_2

Widzisz i o to nam z Ewusią chodzi. Niektorzy gust maja, a niektorzy nie.

Isil

nie czaje o co ci chodzi? Mówiąc którzy co masz na myśli?)

Kizia_2

kLAUDIA999 ZGADZAM SIE Z TOBĄ MARISSA TO BEZTALĘCIE NAJBARDZIEJ Z TEGO FILMU NAJŁADNIEJSZA JEST SUMMER.

Lindsay_Lohan_2

Chciałam zauważyć, że nigdy nie napisałam, że Misha się źle ubiera, ponieważ to nieprawda. W serialu trzyma sie trochę sztywnych kanonów, ale w realu naprawdę ubiera sie swietnie. Chociaż jak każdej kobiecie zdarzają sie jej drobne wpadki.
Co do Rachel Bilson to prawda jest taka, że jest sto razy lepszą i ładniejszą aktorką niż Misha.

użytkownik usunięty
Klaudia999

Uroda to kwestia gustu, więc nie ma co się wykłócać(mnie osobiście bardzo się ona podoba), natomiast jeśli chodzi o aktorstwo to uważam, że nie jest tak źle. Fakt, nie udźwignęła roli Marissy, ale bardzo dobrze wypadła w Lost and Delirious, Skipped Parts czy Ring of Endless Light, dlatego zanim zapisze się ją na straty warto zobaczyć również inne produkcje z jej udziałem.

Pozdrawiam

oooj nie zgadzam się w "Zagubionych" nie wypadła dobrze... jej gra typu "przepraszam, że żyje" ogromnie mnie denerwowała, dobrze, że nie tylko ona tam grała bo wątek miłości jej koleżanek był super...
a co do dyskusji na temat strojów to pozwolcie, że sie wtrące:
http://www.iamnotapeople.com/wp-content/uploads/mischa-barton-bangs-10.jpg

Klaudia999

Mischa Barton jest fantastyczna. Nie rozumiem tych wszystkich zarzytów w jej kierunku... Moim zdaniem nie brakuje jej ani talentu ani urody. Jest fotogeniczna, porusza się z ogromną gracją i ma wspaniały, szczery uśmiech.

Dla krytyków jej osoby w "The O.C." mam dobrą wiadomość. W czwartej serii już jej nie zobaczycie. Mam nadzieje, że zrozumiecie, że pomyliliście się co doniej, gdy zabraknie jej w tym serialu.

Zgadzam się też z trochę wcześniejszym postem, że należy zobaczyć pare innych filmów z jej udziałem.

Klaudia999

Ogólnie według mnie jest ładna, no i fajnie sie ubiera ;)

Klaudia999

Postać Marissy jest denerwująca,to fakt.Ale to nie zmienia faktu że Mischa bardzo dobrze ją grała.Uważam też że jest niesamowicie ładna.Z jej wyczuciem stylu jest różnie ale nie będe narzekać.

Klaudia999

Wcale nie jest sztuczne po prostu jest ładna a przez ludzi przemawia zazdrość!!!
tak przy okazji zapraszam na sonde do mojej strony!!!!jest na temat Summer i Marissy

Klaudia999

słoń w składzie porcelany???? złego związku frazeologicznego uzyłaś;P poza tym mischa barton to extra aktorka i naprawde nie ma sie czego powstydzic bo jest sliczna

Klaudia999

Jeżeli tak wygląda brzydka kobieta to jak wygląda ładna??
http://www.imdb.com/gallery/granitz/5063/Events/5063/MischaBart_Grani_9987668_40 0.jpg.html?hint=nm0059215

Klaudia999

ja uwielbiam mische! Bez niej the O.C. jest beznadziejne i wcale nie uwazam ze slabo grala w tym serialu!! Wykreowała w pewien sposób styl Marissy i to jest jak w normalny zyciu... nie kazdego sie lubi! MARISSA RULE!

Klaudia999

Zgadzam się w 100%!!!! Tak stucznej aktorki jeszcze nie widzialam, anorektyczna,fee!, Rach jest lepsza:*

____45

Powiem jedno poprostu jej zazdroscicie...same pewnie jestescie brzydkie, macie kompleksy i jestescie plociuchami...prawie kazdy facet powie ze jest ładna...w pierwszych 3 sezonach o.c dobrze grala...jesli potraficie lepiej to czemu same nie zagracie...szkoda ze w 4 nie zagrala...jest dobrA Aktorka zazdrosnice :)

Klaudia999

No nie zagrała w 4 sezonie i oglądalność serialu strasznie spadła. Przez co niestety zakończyli emisje...

dziwnaania6

moze i jest ladna i sie ladnie ubiera ale...po pierwsze: nie za dobrze gra, po drugie: postac marissy w O.C. jest troche jakby to nazwac...rozpieszczona? i leci na kazdego chlopaka jakiego spotka;/ bez przesady ;/

użytkownik usunięty
Marilee_chan

heh.. co by tu napisać :] co ona moze za to ze taki jest scenariusz i Marissa nie Mischa musi tak grać czyli np. leciec na wiekszość chłopaków :] ale na kazdego nie poleciała np. nie chciała być z Olivierem i Johnnym :] A co do wcześniejszych komentarzy to co ona za to moze ze ma takie ciało :> czyli np. garbi sie.. a jesli jest chuda bo sie odchudza no to nie jestem za tym ale jesli ma taka przemiane materii lub nie moze przytyć no to wiekszosc osób tak ma :] wiec przystopujcie troche ;]