...ale w Django Samuel wspiał się na wyżyny. Nie podejżewałem go że może zagrać taką postać i to jeszcze tak rewelacyjnie.
Co to za pytanie dzieciaku przestan trolowac jakby cie rakingi interesowaly to inaczej bys pytanie sformuowal
Nie zasłużył.
Lecz grając sympatycznych staruszków (lub inne ciepłe kluchy) w Skazanych na sukces czy innym Brusie zaskarbił sobie życzliwość tysięcy użytkowników filmwebu, co z kolei powoduje sypanie się najwyższych ocen.
Nie pytamy tu kto bardziej zasłużył Freeman czy Hackman tylko czy jest na odpowiednim miejscu, ale zgodzę się, że powyżsi aktorzy na filmwebie są zdecydowanie niedocenieni.
Jasne, że zasłużył. Jeśli ktoś twierdzi, że nie, to niech sobie poszuka stronki dla ludzi nie znających się na kinie i takich o niższym poziomie intelektualnym. Idźta kretyny dalej szybkich i wściekłych oglądać...
Morgan to jeden z najlepszych aktorów wszech czasów. Zawsze towarzyszy mu spokój, mądrość i opanowanie, nie tylko w filmach ale i w prawdziwym życiu. Nie to co k0zak111, który też się tu wpisał i popisał cholernie żenującą wypowiedzią...
Jeszcze dodam, że każdy film z udziałem Freeman'a jest warty obejrzenia, rzadko który aktor może się tym pochwalić.
Dziękuję.
Ta lista to jedna wielka bzdura, wielu z aktorów znajdujących się w czołówce nie zasługuje nawet na środek, przykłady:
4.Johnny Depp - przejdź się ulicą dowolnego miasta z jego fotografią i pytaj ludzi kto to jest, odpowiedzą że "to ten gość z piratów z karaibów"
11.Robert Downey Jr. - niezły aktor, ale swoje miejsce zawdzięcza głównie filmom o Iron Manie i Sherlocku Holmsie
12.Heath Ledger - to że dostał oskara za granie wymalowanego pajaca w Batmanie to niezbyt dobry powód
13.Quentin Tarantino - mistrz filmów z mnóstwem ślepaków i czerwonej farby
Nie zasłużył lubię go ale warsztat ma tylko dobry,w filmach gra podobnie nie ma wybitnych charakterystycznych ról.
Daniel Day Lewis,Gary Oldman,Edward Norton są pod nim a przewyższa Freemana wielokrotnie.
Całe to filmwebowskie TOP jest gówno warte. Ranking dzieciaków. Kto w ogóle do tego przywiązuje jakąkolwiek rangę ? Chyba nikt zdroworozsądkowy.
W wszystkich filmach które widziałem gra tak samo. Ok Gra bardzo dobrze, ale zawsze tak samo niezależnie od gatunku filmu.
Moim zdaniem nie zasłużył.
Ale go uwielbiam i jest jednym z moich ulubionych odtwórców ról.
Wiadomo, że jest mnóstwo innych i lepszych od niego aktorów, dlatego właśnie niektórych dziwi to jak Morgan Freeman znajduje się w szóstce najlepszych. Składa się na to wiele różnych powodów. Mianowicie, są ludzie, którzy dopatrują się w jego aktorstwie czegoś nadzwyczajnego i oceniają jego pracę wysoko. Jednak nie sądze, by nas wszystkich zachwyciła jego gra aktorska. Mnie się ona podoba, ale nie usadzałabym go od razu w gronie tych najlepszych. Więc o co tu chodzi?
Jest to moja teoria, więc możecie się z nią nie zgadzać. Ludzie oceniają Morgana Freemana wysoko, ponieważ... wzbudza ich sympatię. Gra on przeważnie dobrych ludzi. I on robi to doskonale! I tu nie chodzi w jaki sposób on to robi, on moim zdaniem nie musi robić absolutnie nic. Ma coś w sobie co sprawia, że ludzie patrząc na niego czują respekt. Szanują go, lubią... i bije od niego taka mądrość, na prawdę, patrząc na niego można go wziąć za autorytet. Nie ważne co by powiedział, kupiła bym to :) Więc może część z nas głosuje na niego ze względu na to, że po prostu przepadamy za nim i wzbudza w nas on pozytywne emocje.
Co do mojej oceny tego aktora... Za mało filmów obejrzałam z jego udziałem, by przydzielić my określone gwiazdki na filmwebie. Jak już mówiłam, wzbudził on we mnie wielką sympatię i jestem gotowa dać mu te 10 gwiazdek, ale powstrzymuje się i ocenie go po obejrzeniu większej ilości filmów, w których grał. Film "Cwaniak", o którym piszecie, podobno gra tam czarny charakter, więc będzie to ciekawa odmiana, być może wtedy udowodni nam on, że oprócz tej jego przesympatycznej aury możemy liczyć z jego strony na wspaniałą grę aktorską, kto wie. Ja go obejrzę i się przekonam, a wam polecam zrobić to samo :)
Zgadzam się niemal w 100%.
Od niego po prostu bije jakaś "dobra aura". Strasznie gościa lubię i ma ode mnie 10 choć jakby się zastanowić to faktycznie gra podobnie w większości filmów (może po prostu jest sobą)
Kojarzę tylko jeden film gdzie gra czarny charakter "Powódź" do tego jeszcze mało z tego filmu pamiętam. Cwaniaka na pewno oglądnę.
Co do Top6 czy każdego innego top, to nie ma opcji żeby wszyscy się zgadzali. Jeśli za wykładnie bierzemy głosy forumowiczów to jest to subiektywna ocena (wiele subiektywnych ocen)
Można przyjąć po prostu za wykładnie ilość zdobytych oskarów, wtedy już tak dobrze nie wypadnie :) ale też nie będzie z czy polemizować.
Jak dla mnie zdecydowanie zasługuje na TOP6, jeśli miałbym podać 6 aktorów dla których oglądnę film to Morgan jest na tej liście.
...a czy Tom Cruise zasłużył na miejsce pomiędzy 600 a 700- setnym ? Wszelkie rankingi są umowne. Freeman to bardzo dobry aktor a cała reszta to wypadkowa zbiorowego owczego widzimisię :-)