Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman

8,2
83 302 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicole Kidman

Jest dużo więcej lepszych o niej (Meryl Streep, Shirley MacLaine, Sissy Space nawet Jodie Foster) myśle że Nicole mimo Oscara na koncie nie jest jeszcze doskonałą aktorką (ale ją lubie :)

Sidewinder

Co do Nicole zgadzam się z Tobą, ale do tego "nawet Jodie Foster" nie, bo wg mnie Jodie jest lepsza niż Sissy Space i gra dokładnie, albo nawet lepiej niż Meryl Streep, ale to tylko moja opinia. A Nicole też lubię, ale na swoim koncie ma dużo filmów w których nie powinna zagrać (choćby "Żony ze Stepford") i grubą przesadą (jak to niektórzy robią) jest nazywanie jej najlepszą współczesną aktorką.

Psyche

drogi PSYCHE nie ma lepszej aktorki od Meryl Streep !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie grzesz mowiac inaczej

Sidewinder

chyba się pomyliłeś ;) zamiast tego słowa "nawet" miało być "a co dopiero";) hehehe :) pozdr.

Dolphina

Niektórzy mówią że jodie jest gorsza i że nie zasłużyła na oskary (widziałem wiele takich komentarzy) ale i tak sądze że jest o wiele lepszą aktorką od nicole

Sidewinder

Nicole jest rewelacyjna, wszystkie jej filmy to cenne pozycje, obowiazkowe do obejrzenia. Jodie Foster miała tylko jedna dobrą rolę w Milczeniu owiec, a taka Nell czy o tej podrózy w kosmos w której spotyka tatusia, to żenada .

zmoorka

Oglądałaś "Taksówkarza" i "Oskarżonych"? Chyba nie, jeśli twierdzisz że "Milczenie owiec" to szczyt osiągnięć Jodie Foster. Poza tym, moim zdaniem rola w "Nell" jest świetna, a w "Kontakcie" co najmniej dobra. Filmy psuje scenariusz, szczególnie w przypadku tego drugiego.
Jeśli chodzi o Nicole, to to chyba jasne, że nie jest najlepszą aktorką. Tak jak i Jodie Foster nie jest najlepszą aktorką. Ale jak dla mnie, obie zasługują na dziesiątki. Nicole za samo "Moulin Rouge!" i "Godziny" /we "Wzgórzu nadziei" niespecjalnie się wyróżnia, bo film należy do Renee Zellweger i Jude'a Lawa, ale i tak jest dobra/.

Howler

Howler zgadzam się w 100% nic dodać nic ująć :P

Joern

Ja osobiście bardzo lubie Nicole i uważam że jest bardzo utalentowana. Szczególnie podobała mi się w ,innych,,! Pozdro=)

zmoorka

Moim zdaniem Jodie Foster świetnie zagrała w "Annie i królu".
Oprócz tego jej bardzo dobre filmy to oczywiście "Milczenie owiec"; "Taksówkarz", "Oskarżeni", "Kontakt" czy "Nell". Dla mnie obie są świetne, chociaż wolę Nicole.

PS. Ten film o podróży w kosmos, gdzie ona spotyka tatusia to "Kontakt"

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do siebie ;-)

użytkownik usunięty
all_or_nothing

A jeszcze więcej gorszych. Całe mrowia poprostu. Paris Hilton;Jessica Alba, Lindasy Lohan itp itd. Dlatego powinniśmy ją szanować bo nadchodzi pokolenie farbowanych na blond,antyzdolnych,śpiewającyc h aktoreczek bez matur.

O tych śpiewających antyzdolnościach ( Paris Hilton) trzeba zapomnieć, a Nicole zasługuje na uznanie. Pozdro :)

Joern

Nicole jest dobrą aktorką, podobala mi się w "Innych", "Godzinach", "Dogville", "Wzgorzach Nadzieji" i "Oczach szeroko zamkniętych". Oczywiście że są lepsze od niej aktorki, ale są też gorsze i tu nie chodzi mi o PAris Hilton, która nawet nie zasługuje na miano aktorki ani Lindsay Lohan tylko chodzi mi o Catherine Zete Jones i nawet Salme Hayek ;)

flexia

gorsze aktorki od nicole Salma Hyek Catherina Zeta jones Angelina Jolie(niestety) i setki innych a lepszych jest malo a jej wieku jedynie to moze Jodie Foster Julliane Moore

zmoorka

Ja do zmoorki. Czemu uważasz, że 'Nell' to żenada? Moim zdaniem to jeden z najlepszych filmów (nie tylko w filmografii Jodie) Chcę jeszcze dodać, że zagrać taką osobę jak 'Nell' to naprawdę sztuka.

Sidewinder

jak dla mnei nicole jest swietna aktorka, dalam jej 10/10, mimo, ze sa aktorki lepsze w tym, co robia.. kiedys uslyszalam o niej taka opinie, ktora zapadla mi w pamieci: "nicole nadrabia sladowe braki w sztuce aktorskiej, klasa, stylem, niespotykanym pieknem i elegancja.." i ja sie z tym zgadzam absolutnie.

just_me_2

klasa styl piękno i elegancja przydają się na czerwonym dywanie a nie w filmie. dlatego na galach wypada najlepiej i wszyscy się nią zachwycają.

Skyler

droga beciu 16 nie tylko na galach bo we filmach tez

Sidewinder

Ale te wszystkie są brzydkie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lindsay_Lohan_2

tzn. brzydkie są Meryl Streep, Shirley MacLaine, Sissy Space nawet Jodie Foster

Lindsay_Lohan_2

Jodie Foster nie jest brzydka! że jest lesbijką to od razu gorsza, brzydsza?! puk puk

Lindsay_Lohan_2

tzn. brzydkie są Meryl Streep, Shirley MacLaine, Sissy SpaceJodie Foster

Lindsay_Lohan_2

oj tam brzydkie, wszystkie kobiety są piękne ale nie wszystkie o tym wiedzą :)

Lindsay_Lohan_2

Ja do KLAUDII. Nie uważam żeby JODIE FOSTER była brzydka. Widziałaś 'Annę i króla' albo 'Sommersby'? Jak nie to radzę zobaczyć.

Ellen_Grace

No dobra tamte (oprócz Jodie) nie są piękne ale np. Audrey Hepburn była nieziemska (chociaż ludzie bardziej zachwycają się jej urodą niż grą)

Sidewinder

... co all men w niej widza takiego? :) nawet MÓJ:P ewan mcgregor jest nią oczarowany:D dżizas....

pukka

Pampuko :) ja nie wiem co faceci w niej widzą, ale ja (kobieta) widzę bardzo subtelny typ urody i myślę że Ci wrażliwsi także to dostzegają. Ona jest po prostu bardzooo ładna i kropka :P

użytkownik usunięty
Joern

Moją ulubioną aktorka jest Nicole Kidman. Ale również bardzo lubie Jodie Foster. I nie rozumiem ich porównywania. Jodie jest aktorka 40 paroletnią, a Nicole 30 paroletnia. Oprócz tego, ze sa to aktorki innych dekad, to różni je też dobór filmów. Jodie specjalizuje sie w trudnych, skomplikowanych i złozonych rolach, Nicole-owszem ma takze duzo takich ról(Inni, Godziny, Narodziny), ale gra też w komediach, czy musicalach. A Oscary? Obie panie na nie zasłuzyły, z tymze ze ja bym tego Oscara dała prędzej Kidman za Inni, chciaż w Godzinach też była rewelacyjna. A Foster? Klasa sama w sobie. Oskarżeni, Taksówkarz, Milczenie Owiec czy Nell. Nie lubie wogóle porównywać 2 zupełnie innych postaci. Po prostu inny styl, inne osobowosci. Choć obie aktorki prezentują sobą wysoki poziom.

P.S. Co do wygladu-jak można przyrównywać Kidman do Streep? Przecież Meryl ma juz 50 lat! Swoja droga to ona wcale nie jest brzydka. A moze wy tak myslicie-bo ona ma zmarszczki i zero operacji plastycznych, tak?

Sidewinder

tak, tak. zgadzam się, ze wymienione przez Ciebie aktorki są rewelacyjne. to juz profesjonalistki! Ale to nie znaczy,ze nie lubie Nicole- wrecz przeciwnie : bardzo ja podziwiam i należą jej sie przede wszysstkim OGROMNE brawa za podejmowanie sie trudnych oraz rożnorodnych ról (musical Moulin Rouge, czy Dogville, gdzie musiala grac nie tylko na planie FILMOWYM, co TEATRALNIE-a to mimo wszystko jest roznica). Odwazna z niej kobieta :P

Sidewinder

zajrzyjcie do mnie i zagłosujcie na ulubione aktorki

SatineNic

wdg. mnie Nicole jest nie dosc ze piekna to utalentowana. w "Innych" i "Tlumaczce" zagrala rewelacyjnie tak jak w "totalnej magi" - a zagrala rozne postacie;p

Sidewinder

A ja twierdzę, że w tym gronie (Meryl Streep, Shirley MacLaine, Sissy Spacek, Jodie Foster) Nicole mieści się znakomicie.

użytkownik usunięty
Sidewinder

Nie grzeszcie porównaniami Nicole do Jodie, Sissy Spacek a co dopiero Meryl Streep. Może kiedyś Nicole się wyrobi, bo na razie jest zaledwie dobra, bez szału, a to nie wystarcza (przynajmniej mi). Co prawda pięknie zagrała w "Godzinach", ale film sam w sobie był genialny.

Prawda jest taka że aktora w większości ocenia się przez pryzmat wieku, i ilości odegranych ról. Jest w tym dużo prawdy w końcu warsztat jest zdecydowanie lepszy u tych doświadczonych, którzy wcielali się już w różne postacie. Jednakże talent dostrzegać można jeszcze w zarodku. Jak już ktoś powiedział wcześniej Nicole jest aktorką przed 40 a wymienione powyżej doskonałe aktroki przed 60 wiec pragnę stwierdzić że 20 lat różnicy to dużo. Moim zdaniem Nicole jest niezwykle utalentowaną aktorką,nie mam zamiaru jej z nikim porywnać ani też nikogo z nią porównywać. Jej role są zróżnicowane i wiarygodne, co świadczy tylko o jej niezwykłym wachlarzu umiejętności. Pozdrawiam :)

Joern

TaYe nie rozumiem twojej wypowiedzi? Nicole jest zaledwie dobry? to kto w jej pokoleniu aktorow jest bardzo dobry i wysmienity? bo nie rozumiem ? moze aktorzy z zagubionych albo skazanego na smierc a moze Lindsay Lohan . Nicole kidman nie jest taka jak Sissy Shirley Jodie i Meryl bo po prostu kazda jest inna Nicole to aktorka malo komercyjna ktora odgrywa bardzo ksomplikowan epostacie nie porownuje jej do Meryl bo Meryl to najwybitniejsza aktorka w historii ale nie wiem czego brakuje Nicole co ma Jodie foster