Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman

8,2
83 327 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicole Kidman

Natomniast ja jej nienawidzę. Nienawidzę jej tak, jak nienawidzę współczesnego kina.Wg mnie jest beznadziejna, i to, ze grywa we wszystkich gatunkach nie świadczy o jej wszechstronnosci, tylko o tym, ze przyjmuje wszystkie role, aby nie spaść ze szczytu...
Jej talent jest dla mnie talentem wątpliwym. Prawdziwych aktorek i aktorów już nie ma. Mireille Darc, Romy Schneider, Alec Guinness, Alain Delon, Catherine Deneuve itd, itd...To jest prawdziwa klasyka pisana przez wielkie K. Dzisiejsze kino to tandeta....

Nathalie

Nie jestem jakimś fanem Nicole Kidman jej grze aktorskiej dał bym 6/10 i zgadzam się że filmy robione dzisiaj są do dupy ale stwiedzenie że niema dobrych aktorów jest trochę przesadzone Al Pacino, Robert De Niro,Jack Nicholson,Dustin Hoffman,Sean Penn,Meryl Streep moim zdaniem są to lepsi aktorzy od wymienionych przez ciebie POZDRAWIAM

Nathalie

nie tak do końca tandeta. jest wiele wartościowych filmów. niestety nie są one aż tak nagłaśniane jak różne komedyjki czy romansidła. osobiście lub7ię filmy trudne, dpotykające ludzkiej psychiki i stwierdzam, że jest ich wiele. są po prostu przyćmine blaskiem sezonowych hitów. pozdrawiam i zapraszam na moje blogi.

Nathalie

Nie mogę się zgodzic z Tobą, poniewaz nie miałam przyjemności widzieć filmów z Alem Pacinem, Robertem de Nirko ani z Meryl Streep. Natomiast z tymi, których ja wymieniłam znam z ról i to bardzo dobrze.
Romy Schneider (moja ulubiona aktorka) świetna była w "Basenie" i "Najważniejsze to kochać", Alain Delon - "Czarny Tulipna" i "Basen" Catherine Deneuve 0 o wiele tego jest itd itd. Ale każy ma prawo swego zdania. Np. Ja nie lubię Nicole, ale uwielbiam Romy Schneider, a niektórzy mogą uwielbiać Nicole, a nie lubić Romy. Każdy poprostu ma prawo głosu
Pozdrawiam i zapraszam do mnie

Nathalie

nienawiść to bardzo piękne uczucie taaa
ograniczasz zwoją znajomość filmów do klasyki, nie widziałaś filmów z De Niro, Alem Pacinem i wieloma innymi znakomity aktorami i śmiesz twierdzić, że teraz nie ma dobrych aktorów - w takim razie zachowójesz się jak moja babcia która ktora ceni tylko muzykę Mieczysława Foga, innej nawet nie słucha bo on jest najlepszy
i wybacz mi to stwierdzenie, ale prezentujesz bardzo ograniczoną postawę, gdybyś stwierdziła że lubisz kino francuskie i już, to wszystko jasne, ale taka wypowiedź świadczy o ignorancji - nie można nie lubić i nie cenić czegoś czego się nie zna, najpierw trzeba to poznać :/ prawo do głosu masz ale warto nauczyć się je mądrze wykorzystywać..hehe

thengel

thengel - popieram w 100% Twoją wypowiedź.

mike_3

ja też nie cierpie Nicole Kidman, denerwuje mnie i nie podoba mi sie jej gra aktorska, i nie bede jej wychwalać tylko dlatego bo tak wypada, bo w końcu dostała oskara i kilka krytyków uznało ze jest swietna. Nie lubie jej i już

thengel

Thengel zgadzam się i popieram twe zdanie. W dodatku chce zaznaczyć , że uwielbiam Nicole Kidman i psioczenie- jak i na współczesne kino - na nią bez podania poważnych merytorycznych argumentów trąci głupotą...

thengel

również popieram. Nathalie zdecydowanie przegina - nienawidzić można kogoś, kto nas skrzywdził, a nie Bogu ducha winną, moim zdaniem całekime niezłą, aktorkę, która jej przecież nie skrzywdziła w żaden sposób, bo niby jak? chyba, że o czymś nie wiemy ;) poza tym właśnie - co to za osoba, która chwali się znaną klasyką, nie widziała nic z Alem Pacino czy Robertem de Niro, za to wychwala pod niebiosa J Lo???? gdzie ona ma oczy i czym się kieruje? Mamusia, a może babcia, jej mówią, co jej się podoba? Jaaaa nie sądziłem, że to jeszcze możliwe... No ale cóż, nikt nie jest doskonały. A Nicole z czystym sumieniem daję 7/10, bo dobra z niej aktorka
Pozdrawiam

Nathalie

Człowieku. Bredzisz i tyle. Nienawidzisz jej bo twoi idole się postarzeli i już ich nie widać na ekranie. Zobacz filmy z oczywiście Al Pacino, Anthonym Hopkinsen(polecam "Milczenie Owiec"), Jackem Nicholsonem, Johnnym Deppem, Keanu Reevesem, Sandrą Bullock, Morganem Freemanem, Harrisonem Fordem oraz Robertem De Niro i potem może coś zrozumiesz.

Szajba

ojoj, ile tu sprzeczek, intelektualnych, śmiem domniemywać. A może wystarczy zobaczyc The Hours, Piętno i Zieloną Milę, i może jeszcze Bracie gdzie jesteś, a wszystko staje sie jasne. I Herzoga- Kaspara Housera też polecam, choć sprzed lat. Margherita

Nathalie

Zrozumieliśmy sie chyba całkiem inaczej. Owszem uwielbiam kino francuskie, ale amerykańskim też nie garedzę. Nienawidze Nicole bo wg. mnie nie ma za grosz talentu. Ale nie wspomniałam, ze gardzę współczesnymi aktorami. Np. luvię filmy z Angeliną Jolie czy Jennifer Aniston, Audrey Tautu, Jennifer Lopez itd...WSięc nie koniecznie gardze współczesnymi aktorami. Pozdrawiam

Nathalie

,,Jennifer Lopez"

Ona ma być niby lepsza niż Nicole ? Każdy ma prawo do własnego zdania , ale warto było by taki kontrowersyjny wywód jakoś uargumentować , nie prawda ? Bo w końcu Kidman to aktorka znana , ceniona i powszechnie lubiana , nagrodzona Oscarem a Lopez... cóż niczym więcej prócz urody pochwalić się nie może. Który film w dorobku twej ulubionej , latynoskiej gwiazdy osiągnął znaczący artystyczny bądź kasowy sukces ? Jakie uznanie w świecie krytyki ma Lopez ?

D23

Lopez - śmopez, postawienie jej wyżej niż Nicole z całym szacunkiem dla Twojego gustu jest chyba mało poważne. Moim zdaniem te dwie aktorki dzieli przepaść

użytkownik usunięty
Nathalie

No w moich oczach przepadłas już totalnie. Na początku nie chciałem się w to mieszać bo sądziłem że jesteś wymagającym widzem, rzeczywiscie lubiącym kino francuskie i kierującym sie tylko w nie, ale swoją wypowiedzią że lubisz filmy z Angeliną czy JENNIFER LOPEZ a że Nicole NIE MA ZA GROSZ telantu osmieszyłaś sie totalnie.
Można jej nie lubić ale to, ze nie ma talentu aktorskiego to lekkie przegięcie. Radze ci obejrzeć "Moulin Rouge!", Godziny" czy chocby Inni".

Nathalie

O moj Boże!!! Nie wiedziałem że na tym świecie są w ogóle ludzie ktorzy nie ogladali nigdy filmu z Robertem De Niro czy Alem Pachino... i w dodatku nie mozesz byc jakims dzikusem z buszu skoro masz dostep do internetu.
A na marginesie Nikole Kidman jest swietna aktorka, najwiekszy tego dowod daje w Dogville... ale zapewne nie widzialas tego obrazu...

Nathalie

Nie lubię jej i mam prawo jej nielubić, ale wy nie macie prawa robić mi wyrzutów z tego powodu. U mnie to jest dziedziczną Nikt nie lubi w mojej rodzinie Nicole. Sandra Bullock to co innego...Kazdy ma prawo do swojego zdania, juz to raz napisałam

Nathalie

ooo walcz walcz walcz... ale ja cie podziwiam, znasz takich "klasycznych" aktorów jak Alec Guiness, a nie widzialas zadnego filmu z De niro. Co wiecej uwazasz ze J Lo jest lepsza aktorka od Nicole... no ale ty jestes "wyjątkowa" wow.... albo to provokacja albo jestes głupsza niż ustawa przewiduje. A co "Kazdy ma prawo do swojego zdania" - no i nie obrazam cie (bezpośrednio) tylko stwierdzam fuckty. niepozdrawiam Ps Nowa siksa?

Yasiu

"Nikt nie lubi w mojej rodzinie Nicole" - Czy to jest tzw. chwytanie sie brzytwy? Jesli jestes mloda osoba powinnas wiedziec, ze nie mozna sie czyms takim sugerowac, wtedy nie masz własnego zdania. To nie jest zaden argument.

mike_3

Wydaje mi sie, ze jestes osoba na ktora wielki wplyw maja rodzice, pewnie namawiali Cie do ogladania starych filmow, zniechecajac Cie do nowych. Jesli tak bylo, to jest to moim zdaniem niezbyt zdrowa postawa.Bo nie mialas mozliwoscido uksztaltowania sobie wlasnego gustu.

Nathalie

Kretynko ona jest najlepszą aktorką i bardzo ładną jak ona zaczynała grać to te wszystkie gwiazdeczki młodego pokolenia dopiero się rodziły
więc nie obrażaj Nicole Kidman.

Nathalie

nieudolna choć mająca znamiona misternej prowokacja

plazmat

Mi tez śmierdzi prowokacją, tylko nie wiem o co chodzi takim ludziom - szukanie dla siebie miejsca? jakieś ukryte problemy? moze potrzeba dowartosciowania sie w taki sposob? - nie mam pijecia

Nathalie

Okay. Może i nioe jest złą aktorką, ale NIGDY nie będzie moją ulubioną atorką. Coi to to nie. Nie jest w moim guście.
P.S Z Roberto de Niro ogladałam filmów kilka, ale teraz nie pamietam tytułów :P

Nathalie

Oj a czemu nie wymieniłas Maggie Smith to też wielka aktorka no i zwłaszcza jej rola w filmie"Pełnia życia panny Brodie" jak dla mnie najlepsza aktorka starej daty:]:]:]

gazdus_2

tez jej nie lubie, bardzo nie lubie :)
nie bede ocenial czy jest dobra aktorka czy nie, bo nie bede ocenial ludzi ktorych nie znam
moze to wina filmow w ktorych gra, moze czegos innego ale po prostu jej nie lubie

użytkownik usunięty
Nathalie

Jolie,Aniston i Lopez lepsze od Kidman?Moim zdaniem jest najlepsza w swoim pokoleniu,oczywiście nikt nie musi tak uważać,ale na miłość boską czy rola w chociażby ''Godzinach'' nic nie znaczy? Nic nie mam do klasycznych filmów,przeciwnie-też uważam,że dzisiejsze im nie dorównują,ale jeśli się kocha kino dostrzega się nie tylko Lauren Bacall ale też Natalie Portman. Prawdziwi aktorzy/aktorki oczywiście wciąż są-i o dziwo należą do nich nie tylko De Niro i Streep(bo wszyscy mówią tylko o nich do znudzenia) ale np. McGregor,Binoche czy Bohnam-Carter.

użytkownik usunięty
Nathalie

Spoko,fajnie żelubisz ambitne kino ale czemu tak poniej jedziesz odrazu?Sa setki gorszych aktorów(Tom Cruise na poczatek)ona naprawde sie wczuwa w swoje role i moim zdaniem gra bardzo dobrze. Widziałeś Dogville von Tiera?Albo Oczy szeroko zamkniete Kubricka?

Nathalie

To że oglądasz stare, klasyczne filmy oraz lubisz prawdziwe, jak to powiedziałaś aktorki to Twoja sprawa. Uważam, że WIĘKSZOŚĆ dzisiejszych aktorów, to kompletne, przereklamowane beztalencie (np. Jessica Alba, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Jennifer Lopez itp), a WIĘKSZOŚĆ dzisiejszych filmów to tandeta. Jednak nie wszystkie. Więc nie wiem dlaczego to powiedziałaś, chyba nie oglądasz filmów z Deppem czy Pacino. Czy wszystkie dzisiejsze filmy to tandeta? Aktorzy też? To prawda mało dobrych już zostało, lecz Nicole napewno do nich się zalicza. To, że grywa w wielu gatunkach dobrze o niej świadczy. Może ostatnio przesadziła, grając np w Czarownicy, lecz jej pozostałe role są świetne. Widziałaś Dogville? Film z nikłą scenerią, a gra Nicole...rewelacja. Jeśli widziałaś ten film i uważasz wciąż że Kidman to beznadziejna aktorka to naprawdę Cię nie rozumiem...

Nathalie

To że oglądasz stare, klasyczne filmy oraz lubisz prawdziwe, jak to powiedziałaś aktorki to Twoja sprawa. Uważam, że WIĘKSZOŚĆ dzisiejszych aktorów, to kompletne, przereklamowane beztalencie (np. Jessica Alba, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Jennifer Lopez itp), a WIĘKSZOŚĆ dzisiejszych filmów to tandeta. Jednak nie wszystkie. Więc nie wiem dlaczego to powiedziałaś, chyba nie oglądasz filmów z Deppem czy Pacino. Czy wszystkie dzisiejsze filmy to tandeta? Aktorzy też? To prawda mało dobrych już zostało, lecz Nicole napewno do nich się zalicza. To, że grywa w wielu gatunkach dobrze o niej świadczy. Może ostatnio przesadziła, grając np w Czarownicy, lecz jej pozostałe role są świetne. Widziałaś Dogville? Film z nikłą scenerią, a gra Nicole...rewelacja. Jeśli widziałaś ten film i uważasz wciąż że Kidman to beznadziejna aktorka to naprawdę Cię nie rozumiem...

Nathalie

Nathalie

Nie zgadzam się z Tobą. A rola Nicole w Godzinach? W Dogville? Niby w czym Denevue jest od niej lepsza? Negujesz współczesne kino tylko za to że jest 'współczesne'. Dziwna postawa. A jakie ma być? Takie jak 20 lat temu? Akurat Nicole jest jedną z lepszych współczesnych aktorek. Wolę ją,niż aktorów których wymieniłaś (co nie oznacza że ich nie cenię).

użytkownik usunięty
sakurazukamori

Nathalie ciekawe ile ty masz lat?? Zgadzam się z opinią salvo. Czy ty kiedykolwiek widziałaś "Godziny"?? Ja ten film oglądałam kilka razy i stwierdzam, że to jej najlepsza rola. Ona jest na takim samym poziomie co wymienione przez ciebie aktorki.
PS. Jakby była beztaleńciem ,to by nie dostała Oscara

Nathalie

Pisesz że nie lubisz współczesnego kina to co robią w ulubionych filmach 8 Kobiet i Szkoła Uczuć, a w osobach Jennifer Love Hewitt lubię ją ale od Nicole nepewno nie jest lepsza, a nawet dużo dużo gorsza.

Nathalie

Ja bardzo lubię Nicole (kwestia gustu), ale trochę rozumiem o co ci chodzi z tą dzisiejszą tandetą. Prawie wszystkie współczesne filmy kinowe są dobrze zrobione technicznie i miło się je ogląda. Tyle że następnego dnia prawie wcale sie o nich nie myśli. Jak teraz przyjrzałam się moim ulubionym, to właściwie nie ma tam filmu z 2005 roku. A to jedna ramotka z lat 50-tych, 80-tych, parę z 90-tych, ale ogólnie nie powiem żebym uwielbiała współczesność. Najlepiej można to zauważyc na przykładzie remaków: więcej kasiory, technologia kosmiczna, a czasem zwyczajnie nie chce się tego obejrzeć do końca i w efekcie, że czarno-białe bajery z epoki gdy królował kodeks Hayesa bronią się czymś, diabli wiedzą czym.