Jako raper jest całkiem spoko, ale mógłby tak nie przeklinać ;) Ale jest z tego samego miasta co ja ;) Pozdro z Poznania dla wszystkich. Szacunek Ludzi Ulicy ;)
Czy aby na pewno ktoś się pod ciebe podszył czy to tylko taka zmyła?Ale nie martw się sld i rysio kalisz obronią cie przed złym giertychem!
Nie no co za lama. Mówię o tym co się podszywa pod United'a. Co napisał to z tym braniem do buzi itp. Są różne sposoby zrobienia z siebie debila, ale podszywanie się pod kogoś to już znak że mamusia nie kocha. United spoko, nie przejmuj się pedałami. Już raz ktoś się podszywał pod Lisoszakala, więc wiadomo kiedy się ktoś podszywa.
,,Dobry raper musi przeklinać, bo to już taka muzyka''
Aha czyli Mockingbird Eminema jest do d**** bo niema w nim przeklin a np. taki scyzoryk liroya to przełom w muzyce hip hop na poziomie światowym bo tam przeklin jest hohoho dobra to już wiemy jak klasyfikować piosenki hehehehehehe !!!!!!!
A tera na poważnie w tej muzyce ważny jest talent (jak w każdej innej z resztą) ja Peje lubie nie za to że klnie jak szewc bo to każdy z nas potrafi ,ja Ryśka cenie za to że umiał się wybić z biedy i za to że w piosenkach pokazuje nasze chore społeczeństwo , naszą szarą polską żeczywistość i wogle że nawija o sprawach ważnych.
Aha i jeszcze coś jeśli uważasz że przeliny są w piosenkach naj ważniejsze to iesteś strasznie dziecinny aż żal mi cię.
Synu ile ty masz lat? jeśli podajesz kawałki eminema argumentując je,że są b. dobre.
Scyzoryk liroya wcale nie był super przełomem w polskim hh tyle,że media zaczęły wączać w tv i rap, przed liroyem nagrywało i wzgóże i da dope clan i trials-x.
Jeśli mam za coś cenić ludzi to na największy szacunek zasługują afroamerykanie,któży się wybili.
Oni dopiero żyli w biedzie z conajmniej 5rgiem rodzeństwa,Peja przy nich żył jak książe.
Czarni sa odrazu na straconej pozycji i muszą 2 razy pracować żeby coś osiągnąć.
Przykładem są raperzy ze stanów np KRS-One czy Shyne, a także koszykarz allen Iverson czy Arenas.
Ja nie widze specjalnego przesłania w tekstach Pejaczyny, wszystkie kawałki są o podobnej tematyce bądz zbliżonej.
Na mnie wrażenia nie robi kawałek typu tego chciałem dojechać, ten mnie ale sobie poradziłem,jestem zajebisty bo co to nie przeżyłem i ilu fałszywców jest wok ół niego.
To jest nudne-powtarzające się schematy.
Flow tez ma nie najlepszy.
Pozdro
Chyba mojemu zdaniu skierowanemu do nikifoora należy się małe sprostowanko .Z tym tekstem o eminemie i liroyu chodziło mi o to żeby pokazać nikifoorowi że jak by się patrzeć na piosenki hip hopowe tak jak on czyli ,, im więcej łaciny tym lepsza piosenka '' to trzeba by było skreślić mnóstwo świetnych kawałków np. tego Mockingbirda który został genielnie przez Ema zaśpiewany ale nie ma w nim przekleństw na kożyść takich kawałków pełnych przeklin tede'a czy liroya które ,albo są poprostu lipne i bez sensu ,albo ich się nie da słuchać .A to moim zdaniem było by nie sprawiedliwe
,,Synu ile ty masz lat? jeśli podajesz kawałki Eminema argumentując je,że są b. dobre,,
Nie ,ja uważam że kawałki Eminema są naj lepsze w całym hip hopie a Em jest naj bardziej utalentowanym piosenkażem w tej muzyce
,,Jeśli mam za coś cenić ludzi to na największy szacunek zasługują afroamerykanie,któży się wybili.
Oni dopiero żyli w biedzie z conajmniej 5rgiem rodzeństwa,Peja przy nich żył jak książe.''
Ja nie neguję kto miał lepiej czy Peja czy np. 2pac bo ja szanuję każdego artyste który wybił się z jakiegoś bagna typu bieda ,bąć mimo jakiegoś upośledzenia stał się sławny
człowieku musze sie zastanawiać o co ci chodzi bo piszesz bez składu i żle stylistycznie.
No jeśli uważasz,że Tedeusz więcej przeklina niż Pejaczyna biedak to radze policzyć Ci przekleństwa na płytach bo sie mylisz.
Może dla ciebie inne kawałki są jak ty to napisałes lipne i bezsensu dlatego,że ciężko jest Ci je zrozumieć.Może nic nie rozumiesz po za łatwymi kawałkami Peji?
Może za trudne są kawałki K44,Daba czy Ostrego.
Eminem może jest utalentowanym piosenkarzem ale muzyki pop, a raperem jest przeciętnym i jego czas się już dawno skończył.
Może nie znasz nikogo innego po za eminemem i 50 centem dlatego masz takie zdanie.
"bąć mimo jakiegoś upośledzenia stał się sławny" -nie czaje o co Ci chodzi, kto upośledzony jest sławny, chyba maciej z klanu.
Znam nie jedna osobe która wychowywała się bez rodziców i musiała sobie radzić i wychowywać o tego młodsze rodzeństwo,teraz te osoby skończyły studia bądz kończą i maja dobrą prace, więc nie wiem co ty bredzisz o jakimś wychodzeniu z biedy.
Ja uważam,że rapera ceni się za muzykę jaką tworzy a nie za to czy wychował sie w apartamencie, bloku, chałupie czy w poznaniu.
Chłopcze pisz bardziej zwiężle.