I myślę, skąd ja znam tego gnojka - kombinatora.... I nagle olśnienie :) Brandt z "Lebowskiego"... ale jakiś młodszy! Świetny z niego aktor, muszę zorganizować sobie parę z nim filmów. Polecicie mi jakieś?
Miałem to samo przy "Boogie Nights". Myślałem że gość ujawnił się dopiero przy Capote a On ma już świetną filmografię i wiele bardzo dobrych drugich planów zalicznonych.
polecam Szakla. Nie gra tam dużej roli i na dodatek dostaje w kość :P Nie przepadam za gościem chociaż zdolnością jego mu nie ujmuje. Zaskoczenie ... w Zapachu kobiety wyglądał baaaardzo młodo! Przyszło mi do głowy że to on lecz nie mogłem do końca uwierzyć bo wydawało mi się że jest sporo starszy!
w "Zapachu..." mial 25 lat, wiec nic dziwnego ze tak wygladal. ale ja mialem takie samo odczucie: "o cholera, znam tego goscia. przeciez to Capote i ten zle z MI3 tylko ze sporo mlodszy". a aktor z niego naprawde bardzo dobry.
Polecamy:)
Oprócz Oscarowego "Capote'a" koniecznie musisz obejrzec "Before devil knows..." - Filip jest tam ZNAKOMITY, następnie "The Savages", potem "Owning Mahowny" a potem całą resztę...
Jeśli nadal poszukujesz jakichś tytułów, to może poza juz tu wymienionymi polecę jak na niego rolę bardzo nietypową, krótką, ale wyrazistą w "Punch Drunk Love". Jest tam autentycznie przerażający. ;)
No a oprócz tego można z jego filmografii brać w ciemno, bo w złych filmach nie zwykł grywać, a nawet można sie pokusić o stwierdzenie, że gra w samych bardzo dobrych albo lepiej.
Szczególnie polecam "Magnolię". Nie ma tam może jakiejś wielkiej roli, ale sam film rewelacyjny, także aktorsko.
Jak zawsze świetny w "Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz", "Wątpliwości" i "Synecdoche, New York".
Pzdr
The Boat That Rocked - ostatni film jaki z nim ogladałam.. rewelacyjny z klimatem..
The Savages- dosc przyjemny
Before the Devil Knows You're Dead - dla mnie świetny choc dla niektórych moze wydawac się "przegadany", świetna gra aktorska Hawke'a i Hoffman'a
Capote - geniusz Hoffman'a- za co dostał zreszta Oscar'a
Doubt- również nominacja, warto zobaczych chociazby własnie dla gry Hoffman'a i Streep, ale ogolnie film dobry
Owning Mahowny- pierwszy film jaki z nim widziałam i od razu uwielbiałam..
Love Liza- moze nie dla wszystkich ale fajny..