Co tu dużo mówić.. jak dla mnie najlepszy polski aktor :) w każdej roli spisuje się świetnie, poza tym jest uroczy, ma ładny głos i coś takiego w oczach co przyciąga każdego:) po prostu genialny
To cieszę się bardzo, że się ze mną zgadzasz. Słuchaj, a nie wiesz może czy istnieje jakiś oficjalny fanclub Piotra? Odpisz jak tylko przeczytasz ten komentarz.
P.S. Chciałbyś/abyś się zapisać do grupy Fani Piotra Adamczyka na nk? bo założyłam taką:)
Wspaniały aktor, wszechstronny, potrafi zagrać wszystko! Te sceny w "Nie kłam kochanie" gdy w Krakowie udawał "przeszłe czasy" zaparły mi dech. Co za przyjemność go oglądać!
tak, masz rację ta scena była świetna :) jak każda z udziałem Piotra :) może zechcesz zapisać się do grupy Fani Piotra Adamczyka, którą założyłam na nk?
Jak na razie w tej grupie jest tylko kilka osób, ale to pewnie dlatego że prawie nikt o tej grupie nie wie. Ale Piotr Adamczyk ma na pewno mnóstwo fanów. Ciekawe czy istnieje jakiś oficjalny fanclub Piotra. Jak myślisz Jolanto? Słyszałaś może coś o jakimś fanclubie?
Chwała Bogu że są w Polce ludzie myślący normalnie i nie obrzucający gównem tak znakomitego aktora jakim jest pan Piotr za to tylko że raz zagrał papieża a raz erotomana gawędziarza.
Chwała Bogu że w polszy są ludzie którzy rozumieją definicję sława "aktor".
Dzięki :)
Widzę, że lubisz Piotra. Może zechcesz zapisać się do grupy Fani Piotra Adamczyka na nk? Założyłam tam taką grupę. Jak masz na imię?
Tomek... dzięki za NK ale wystarczy że tutaj go popieram całym sercem i wojuję ze zyebami którzy go wyzywają od jakich tylko... tylko za to że zagrał w takiej a nie innej komedii.
Szkoda że jest nas tak mało a wszędobylskie zyeby które wyzywają pana Piotra od jakich tylko przeważają tutaj na FW.
Ale na pewno jest mnóstwo fanów Piotra, tylko przecież nie wszyscy są na filmwebie. Założę się, że jest więcej fanów niż antyfanów Piotra. Tego jestem pewna.
Wolę tych, których wymieniłem. Zapomniałem jeszcze dodać Roberta Więckiewicza. Piotr Adamczyk jako aktor po prostu mi nie leży, nie lubię jego mimiki, dykcji, barwy głosu, tego jak się porusza.
Właśnie tam mi się podobał najmniej. Jego wygląd był prawie do tej roli - blond włosy, jasna cera, dobra postura, ale jego twarz jest zbyt dobra, taka sympatyczna. Dodatkowo jego głos strasznie mnie drażni, po prostu nie mój gust jeśli chodzi o aktorstwo. W Czasie Honoru podobała mi się najbardziej postać Waldka - Jan Wieczorkowski.
A ostatnie odcinki Czasu Honoru oglądałeś ?
"Blond włosy, jasna cera, dobra postura, ale jego twarz jest zbyt dobra, taka sympatyczna" w tym momencie przemawiają przez ciebie stereotypy !
Nie zapominaj że nie wszyscy Niemcy byli zwyrodnialcami.
Tę rolę Adamczyka można porównać do genialnej Oscarowej roli Christophera Waltza (Pułkownik Hans Landa) z Bękartów Wojny.
Czyż postać grana przez Waltza nie miała jasnych włosów, jasnej cery, dobrej postury. Przecież ta postać wykreowana przez Waltza miała twarz zbyt dobra, taką sympatyczną.
Tak więc kolego możesz nie lubić Adamczyka, ale nie ściemniaj mi tu że postać którą wykreował w Czasie Honoru jest mało przekonująca.
Jestem na 25 odcinku.
Nie kieruję się stereotypami. Postać Adamka jest zwyrodnialcem, może i nie wyżynał przeciwników nożem, nie pastwił się nad nimi (jak Rappke), ale Rainer był wyrafinowany w tym co robił, co nie oznacza, że nie był zwyrodnialcem.
Mi on Waltza nie przypomina, chociaż postacie, które zagrali są podobne. No nie wiem, dla mnie twarz Waltza jest raczej chytra, aniżeli sympatyczna, a Adamka jest zdecydowanie dobra, miła.
"(...)ale nie ściemniaj mi tu że postać którą wykreował w Czasie Honoru jest mało przekonująca." Nie rozumiem. Mnie ta kreacja nie przekonała, nie podobał mi się, więc dlaczego ściemniam? Nie podoba mi się gra Adamczyka i tyle. Może w późniejszych odcinkach będzie lepiej, ale pamiętam, że nawet jak oglądałem 'na wyrywki' inne odcinki Czasu Honoru jego kreacja mi się nie podobała.
Jak dojdziesz do 4 sezonu to wtedy wrócimy do tej rozmowy.
Myślę że gdy obejrzysz 4 sezon to zmienisz zdanie na temat tej sympatycznej postaci którą gra.