Piotr Adamczyk

Piotr Aleksander Adamczyk

7,4
50 424 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Piotr Adamczyk

za co? Rzeczywiście papież czyni cuda, Adamczyk dowodem.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Abbadon_2

TOP 100- za to ze jest jednym z nielicznych dobrych aktorow polskich przynajmniej. Pewnie tez za to, ze jego filmografia jest bardzo bogata- i dobrze! Dobrze tez, ze zna go szersza widownia na swiecie..;) A co? Wolalabys/wolalbys zeby na jego miejscu byli tacy pseudo aktorzy jak :
cichopek, malaszynski, bracia Mroczkowie??

Zalosne..;/

żałosne jest to że marny aktorzyna staje sie gwiazdą bo zagrał papieża. Nie dlatego że to była wyjątkowo dobra rola, wyjatkowo dobry film tylko za sam fakt zaistnienia jako Wojtyła.

A tak na marginesie moja droga to jest to TOP 100 ludzi kina z całego świata. Wiec reżyserów, aktorów, scenarzystów. Jeżeli nawet chodziłoby o samych aktorów to tu i teraz mógłbym wymienic setkę jeżeli nie dwie którym Adamczyk nawet do pięt nie dorasta.
"Wolalabys/wolalbys zeby na jego miejscu byli tacy pseudo aktorzy jak :
cichopek, malaszynski, bracia Mroczkowie??" skąd taki pomysł w ogóle?
Czy dla ciebie kino kończy się na serialach tvp i filmach w tvp wypromowanych ("Karol..")??

użytkownik usunięty
Abbadon_2

Nie dla mnie kino sie na tym konczy..Ale niestety media promuja te pseudo gwiazdy, ktore nigdy nie zagrały w niczym porządnym... I nie nazywaj p. Piotra 'aktorzyna' bo sam pewnie zazdroscisz mu talentu.. Watpie, zeby twoje zdanie bylo wiecej warte od zdan krytykow, ktorzy go bardzo doceniaja..
I jeszcze jedno- rola papieza nie jest jedyna dobra w jego dorobku..Moze obejrz sobie wiecej filmow z jego udzialem, a potem berz sie za ocenianie..Choc twoja ocena bedzie i tak wypaczona..

no jakie on ma te niezwykłe role oprócz Karola (która niezwykła tez nie była), same epizody albo seriale w porywach dubbing. Przecież to rola papieża go wypromowała. Nie wiem w jakim teatrze pracuje i jak to mu wychodzi (pewnie jest dobrym aktorem teatralnym) ale w filmie mnie nie urzekł bo nie miał czym. (dziupla cezara i pensjonat pod różą nie są bowiem moim ulubionym gatunkiem)

Kami122

a widziałeś testosteron? całkowite zaprzeczenie "świętej" roli papieża. a dobrych aktorów poznaje się po tym, że potrafią przekonująco zagrać wszystko

frankowski

oglądałam testosteron (po napisaniu wcześniejszego postu), zagrał rzeczywiście fajnie, ale w dalszym ciągu nie uważam by był on jakoś specjalnie wybitnym aktorem,

Abbadon_2

Zazdroszczę to ja jemu i całej ekipie w tym filmie palce maczającym, że zarobili porządne pieniądze na byle czym. Chociaż w sumie ja tez mogę - otworzę internetowy sklep z gadżetami z podobiznami Wojtyły. Sawcia-madzia może zamówisz przy okazji jakiś kubeczek?

Abbadon_2

gdybyś potrzebował wspólnika to ja jestem chętna, podratowałabym swój budżet,