TOP 100- za to ze jest jednym z nielicznych dobrych aktorow polskich przynajmniej. Pewnie tez za to, ze jego filmografia jest bardzo bogata- i dobrze! Dobrze tez, ze zna go szersza widownia na swiecie..;) A co? Wolalabys/wolalbys zeby na jego miejscu byli tacy pseudo aktorzy jak :
cichopek, malaszynski, bracia Mroczkowie??
Zalosne..;/
żałosne jest to że marny aktorzyna staje sie gwiazdą bo zagrał papieża. Nie dlatego że to była wyjątkowo dobra rola, wyjatkowo dobry film tylko za sam fakt zaistnienia jako Wojtyła.
A tak na marginesie moja droga to jest to TOP 100 ludzi kina z całego świata. Wiec reżyserów, aktorów, scenarzystów. Jeżeli nawet chodziłoby o samych aktorów to tu i teraz mógłbym wymienic setkę jeżeli nie dwie którym Adamczyk nawet do pięt nie dorasta.
"Wolalabys/wolalbys zeby na jego miejscu byli tacy pseudo aktorzy jak :
cichopek, malaszynski, bracia Mroczkowie??" skąd taki pomysł w ogóle?
Czy dla ciebie kino kończy się na serialach tvp i filmach w tvp wypromowanych ("Karol..")??
Nie dla mnie kino sie na tym konczy..Ale niestety media promuja te pseudo gwiazdy, ktore nigdy nie zagrały w niczym porządnym... I nie nazywaj p. Piotra 'aktorzyna' bo sam pewnie zazdroscisz mu talentu.. Watpie, zeby twoje zdanie bylo wiecej warte od zdan krytykow, ktorzy go bardzo doceniaja..
I jeszcze jedno- rola papieza nie jest jedyna dobra w jego dorobku..Moze obejrz sobie wiecej filmow z jego udzialem, a potem berz sie za ocenianie..Choc twoja ocena bedzie i tak wypaczona..
no jakie on ma te niezwykłe role oprócz Karola (która niezwykła tez nie była), same epizody albo seriale w porywach dubbing. Przecież to rola papieża go wypromowała. Nie wiem w jakim teatrze pracuje i jak to mu wychodzi (pewnie jest dobrym aktorem teatralnym) ale w filmie mnie nie urzekł bo nie miał czym. (dziupla cezara i pensjonat pod różą nie są bowiem moim ulubionym gatunkiem)
a widziałeś testosteron? całkowite zaprzeczenie "świętej" roli papieża. a dobrych aktorów poznaje się po tym, że potrafią przekonująco zagrać wszystko
oglądałam testosteron (po napisaniu wcześniejszego postu), zagrał rzeczywiście fajnie, ale w dalszym ciągu nie uważam by był on jakoś specjalnie wybitnym aktorem,
Zazdroszczę to ja jemu i całej ekipie w tym filmie palce maczającym, że zarobili porządne pieniądze na byle czym. Chociaż w sumie ja tez mogę - otworzę internetowy sklep z gadżetami z podobiznami Wojtyły. Sawcia-madzia może zamówisz przy okazji jakiś kubeczek?