Piotr Bajus

powrót do forum osoby Piotr Bajus

Muzyk zespołu Fatum i wielu innych formacji.

heniekpolska

Kiedy pierwszy raz usłyszałem "Manię Szybkości" to pamiętam że ciarki przeleciały mi po plecach. Gitara której brzmienie było zupełnie inne od tego co proponowali inni wykonawcy, solówki i porywający wokal Krzyśka Ostasiuka "Uriah" - to mnie urzekło, słucham tego teraz i ciągle mnie powala. Wydanie tej płyty to było duże wydarzenia dla polskiej muzyki rockowej, brakowało takiego brzmienia, solówek i wielu innych rzeczy które stanowiły o tego rodzaju muzyce. W tych zamierzchłych czasach dużo słuchałem polskiego rocka, były to czasy koncertów, sporo się wtedy działo, ale początki grupy FATUM i wydanie ich pierwszego albumu zostały w mojej pamięci do dziś. Piotr Bajus to świetny gitarzysta i kompozytor, najbardziej doświadczony muzyk w zespole, to najmocniejszy filar FATUM. Jesteśmy mu wdzięczni za to co zrobił - reaktywował FATUM, wielkie dzięki za to i za muzykę którą tworzy, oby nowy materiał ukazał się jak najszybciej. Mieliśmy okazję słyszeć co nie co i mnie wystarczyło - materiał jest super ! Wszyscy przekonają się że warto było czekać.