Kto dziś pamięta ten chłam? Koszmarne kino przemian ;-) Jak Walczewski czy Perepeczko mogli zagrać w tym gównie? Dziś Posterunku, podobnie jak Sary czy całej twórczości ślesickiego nie da się strawić. Filmy tego typka postarzały się bardziej niż on sam.
13 posterunek nie jest gównem cała moja rodzina moje koleżanki i nie którzy nauczyciele ze szkoły oglądały ten serial i do dziś ten serial wspominają ja najbardziej bo cytuje ten serial.
Wtedy to nawet mój ojciec oglądał... Dziś niestety ten serial to trup zajeżdżający padliną, nie do oglądania. Pazura jak widzi siebie w tym czymś to chyba płonie ze wstydu. Żal tylko takich legend jak dwie nieżyjące już wspaniałe legendy- panowie Marek P. i Marek W., że dały się namówić na to szambo. Wspaniały Walczewski zawsze będzie się kojarzył prostactwu ze ślepym pijakiem Stępniem, a nie z gigantycznymi rolami jakie kreował ten charyzmatyczny aktor...
Dobrze, że Slesicki tak mało nakręcił i teraz głównie tłucze kasę na pseudo-uczelni, bo mógłby jeszcze pogrzebać i zniszczyć legendę np. Niemczyka...
A ja sobie na YouTube obejrzałem kilka odcinków i się uśmiałem :P Dla mnie nadal serial pierwsza klasa :P