Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
44 613 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Quentin to typowa ofiara braku należytej opieki rodzicielskiej który całe dnie spędzał przed telewizorem.Wojna w Wietnamie na żywo,głupowate filmy gangstersko-kryminalne lat 70-tych.Nic dziwnego że jego filmy oparte są na takich wzorcach i w każdym filmie nawiązuje on do swoich lat niewinności.Nieszczęśliwe pokolenie amerykańskiej TV-Oto cała tajemnica sukcesu Tarantino.To,że oglądał potem jakieś video...najważniejszy okres w rozwoju intelektualnym człowieka to pierwsze 3-4 lata życia.No i to w jego przypadku się sprawdziło.

Nawet jeśli to co mówisz jest prawdą, to bardzo się z tego cieszę, bo dzięki temu Quentin zrobił mnóstwo genialnych filmów.

Hmm ciekawe... w takim razie powinienem być w jakimś stopniu podobny:-) od małego przesiadywałem przed TV (czasami nazywam go 3-cim rodzicem) A właśnie chcę iść w stronę "Robienia Filmów" więc może udzieli mi się to podobnie genialnie jak jemu :-) Mam nadzieję.

użytkownik usunięty
szczepan600

bez obrazy,ale Tarantino jest jeden i niepowtarzalny.Samorodny talent .Z tym trzeba się urodzić.

W temacie stwierdzasz że to TV go taki uczyniło, zaprzeczasz sam sobie. Tarantino to geniusz, nie myślę nawet sie porównywać, ale według twojej teorii mam nadzieję że być może mi też skapnie kropelka z "Mądrości Telewizora", poza tym nie chcę być jak on, bo byłbym tylko "kolejnym Tarantino" a chyba fajniej być "Pierwszym sobą". Na razie przede mną daleka droga ale może coś z tego będzie. Ciekawe jest to że w wieku lat 24 zrobił film który już zwiastował jego geniusz... może za 3 lata i ja coś wyskrobię godnego obejrzenia i polecenia :-). I się nie obraziłem :-)

użytkownik usunięty
szczepan600

Niczego sobie nie zaprzeczam.To co napisałem o jego dzieciństwie to zwyczajna ironia!Co do jego talentu to miałem na myśli to,że facet nie mający oficjalnie żadnego wykształcenia w zakresie "filmówki" ,potrafi myśleć,widzieć oraz interpretować obrazy jak rasowy, wykształcony reżyser.To jest talent-bez wątpienia.

Z tym się zgodzę bez wątpienia :-) Jest geniuszem swoich czasów i tyle. A to co miałeś na myśli czy tam Ja niech juz pozostanie milczeniem :-).

pozdro.

użytkownik usunięty
szczepan600

życzę powodzenia w realizacji swoich filmowych ambicji.Godne pochwały-bez względu na to czy coś robi się dobrze czy też źle,najważniejszy jest zapał i pasja.pozdrawiam.