Jest swietny, chociaz jest na 2 miejscu wsrod moich ulucionych rezyserow ;). Ktoz moglby zapomniec o Pulp Fiction i innych Jego genialnych filmach. ;];];] Rewelacyjny i madry TARANTINO!!!! 10/10 ;]
zgadzam sie w 100% że to Geniusz :D Uwielbiam jego filmy :D są pokręcone, ale za to niepowtarzalne i maja swój klimat ;))
Sa pokrecony, bo on sam jest lekko pokrecony ;] ale czy to zle?! Nie, zajebiscie dobrze. ;];];] Co do klimatu to sie zgadzam, ale u mnie specjalista od klimy jest David Lynch. ;]
pozdro
też się zgadzam jest bardzo oryginalny i ma swój niepowtarzalny styl.A przepraszam czy to prawda ze on nie chodził do żadnej szkoły filmowej tylko ze sie wyrobił na oglądaniu filmów(tak gdzieś czytalem)?????
Tarantino jest bardzo dobry ma swój niepowtarzalny styl i jest oryginalny. A czy to prawda że on nie uczył się w żadnej szkole filmowej tylko sobie filmy oglądał i tak się nauczył (tak slyszalem)??
kurde sorry wyslalem to samo 2 razy bo najpierw pisalem ale sie nie chcialo wyslac to napisalem od nowa i sie dwa wysłały .Sorry za zamieszanie
Spoko ;], a co do pytania to slyszalem o tym samym i to chyba jest prawda, chociaz mysle, ze ktos mu pomogl w dazeniu do tej perfekcji jaka ma teraz. ;] :)
pozdro
Quentin rzucił szkołę w wieku 16 lat. Pracował w wypozyczalni kaset wideo, tam oglądał filmy, jakie tylko chciał. Całą wiedzę na temat filmów zdobył podczas oglądania filmów. A Jego pierwszy film "Wściekłe Psy" udało się nakręcić dzięki Harveyowi Keitelowi, który wyłozył na film więcej niż sam Tarantino.
Quentin Tarantino sam powiedział kiedyś "Nigdy nie chodziłem do szkoły filmowej ? chodziłem do kina" a także "Oglądałem wszystko, najchętniej krwawe kino klasy B. Nagle w ręce wpadła mi kaseta z filmem Briana de Palmy Człowiek z blizną. Obejrzałem go kilka razy i już wiedziałem, jak zrobić własny film."
Zajebiście wybitny, mój ulubiony jeżeli chodzi o scenariusze. Oskar za Pulp Fiction całkowicie zasłużony. Pozdrawiam Quentina i zapraszam na kawkę