Musze przyznac,ze w Polsce Wieckiewicz jest najlepszy:) choc faktem jest iz jest go za duzo
to nie przeszkadza mi to szczegolnie gdyz DOBRY aktor,ktory bierze udzial nawet w kilku
projektach zagra tak by mozna bylo powiedziec o kazdej postaci nie szufladkujac go:)
No on po prostu wie jak grać żeby było zajebiście. Uwielbiam oglądać z nim filmy bo taki talent aktorski nie trafia się często ;).
a ja unikam z nim filmów. nie patrzę na jego grę, bo jak go widzę, to wyłączam. co za dużo, to nie zdrowo.
DOKŁADNIE TAK !! po obejrzeniu w jednym tygodniu KOŁYSANKI i ŚLUBÓW PANIEŃSKICH stwierdzam że Więckiewicz wielkim aktorem jest. a głos to już ma doprawdy rewelacyjny.No cóż nie każdy Polak Karolem sławę zdobywa, samo życie ;)
Zgadzam się z tulku. Właśnie w ,,Ślubach...'' dopiero go zauważyłam i szukam nadal filmów z jego udziałem. Np. w ,,Lejdis'' byś po prostu świetny, ten aktor ma wielki talent i akurat ja mało go widze w filmach. Uważam, że oprócz niego obłędnie dobrymi aktorami są Stuhr i Adamczyk - kocham oglądać jak ONI grają w filmach.
To jest taka gwiazda kilku sezonów, jak Pazura w latach 90, na każdy film z nim czekało się z zniecierpliwieniem zacząwszy od "psów" "Nic śmiesznego a skończywszy na "Chłopakach nie płaczą" czy "E=mc2" a teraz jest słabo docenianym.
Więckiewicz jest dość dobry, ale bez przesady mamy lepszych aktorów jak np Olbrychski, Gajos, Fronczewski, Seweryn, Nowicki, Pszoniak docenianych od prawie 50 lat nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Więckiewicz ostatnie lata dość dużo gra w filmach, ale prawie nic w teatrze, a to właśnie scena jest największym odzwierciedleniem aktorstwa.