Robin WilliamsI

Robin McLaurin Williams

8,8
59 956 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robin Williams

Ostatnio zetknęłam się z czymś, czego nie mogę a co bardzo chcę zrozumieć. Zawsze uważałam Robina za świetnego aktora, wyglądającego na dobrego i otwartego człowieka a ostatnio, kiedy skakałam po kanałach w tv natknęłam się na jego występ (coś w stylu kabaretu). Niestety, kiedy próbowałam włączyć polskie napisy lub lektora (bardzo chciałam to obejrzeć a nie znam na tyle dobrze angielskiego, żeby zrozumieć jego szybki monolog) i przeczytałam natkę że niestety, ale Robin Williams nie zezwolił na umieszczenie w emisji Jego show polskich napisów. Nie powiem, strasznie się wkurzyłam i nie mogę zrozumieć dlaczego, więc może Wy macie jakiś pomysł jak to logicznie wytłumaczyć, lub po prostu skądś wiecie??? Odpowiedź bardzo by mi pomogła, bo nie mogę uwierzyć i nie chcę, żeby to był przejaw złośliwości, egoizmu czy chamstwa z Jego strony.

użytkownik usunięty
uwieziona

Myślę, że nie chodziło tu o złośliwość. Możliwe, że Williams stwierdził, że to, co chce przekazać najlepiej wypadnie w języku angielskim. Sama znam go dosyć średnio, ale wiem, że jest to chyba najlepszy język, dzięki któremu można przekazać informacje, szczególnie różnego rodzaju emocje.

No też mi to przez myśl przeszło, ale bardziej na zasadzie wmawiania sobie że tak jest, żeby nie odczuwać złości i żalu w stosunku do kogoś, kogo bardzo lubię i cenię. Dzięki za ta odpowiedź w każdym razie, teraz wydaje mi się to bardziej prawdopodobną opcją.

uwieziona

Jest to zapewne spowodowane tym, że porusza w tym występie kwestie takie jak np. chorobę Karola Wojtyły...Nie chciał, żeby ktoś źle to odebrał, lub go oskarżył...Pozdrawiam

LukeInside

To nie wiedziałam. A jakie tematy tego typu jeszcze porusza?

uwieziona

Chodziło o język polski, czy w ogóle o języki inne niż angielski?