Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 633 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Zastanawia mnie teraz fakt , czy jeżeli w Stanach pojawi sie jakis film Polańskiego , to czy ludzią mieszkającym tam bedzie on sie teraz kojarzył wyłacznie z tą sprawą gwałtu ? Czy zapomnieli juz jakie filmy stworzył ?

użytkownik usunięty
Sarah_7

heh to,że tworzył wspaniałe filmy nie znaczy,że nie powinien dostać wyroku chociaż na 2 lata,bo w demokracji wszyscy jesteśmy podobno równi,a jakby zgwałcił twoją córkę,syna to też byś mówiła,że to wspaniały reżyser,producent i niech ją gwałci byle tylko kręcił filmy?

Ja mam trochę inne podejście do tego. Pewnie dlatego, że rodzice nigdy mnie nie bronili za moje przewinienia. Dostałem po łapach od nauczycieli w szkole, to lepiej było nie mówić tego w domu, bo gdy inni rodzice robili wojnę w szkole, że nie można ich dzieci bez ich zgody uderzyć, to moi jak usłyszeli moje narzekanie po prostu mi poprawili zwyczajnie dając drugi raz po dupie. I myślę, że słusznie. Za dużo nietykalności, nauczyciel nie może ukarać a później rosną bandyci. Kiedyś tego nie było bo był pasek. Jak to się ma do tego co ty napisałeś? Zwyczajnie. Polański nie zgwałcił tej dziewczyny, ona mu się sama oddała, tzn. puściła się. Gdybym ja był dziewczyną i ja bym się tak jak ona puścił nie chciał bym odczuć reakcji rodziców, bo by mnie z domu wyrzucili i na zawsze byłbym dla ojca zwykła szmatą. Toteż jakby się tak moja córka puściła zrobiłbym to samo. W żadnym wypadku bym nie bronił tylko nazwał rzeczy po imieniu. To że to moja córka nie zmienia faktów, że może się zachować czy być zwykła dziwką. Wiek nie jest tu usprawiedliwieniem. Wychowuje się dzieci i czegoś się oczekuje od nich. Ja też zostałem tak wychowany. Za takie zachowanie (puszczanie się) córka miałaby u mnie przechlapane.