Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 633 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

W cyklu ukaże się 14 najsłynniejszych obrazów wyreżyserowanych przez Polańskiego m.in. “Nóż w wodzie”, “Pianista”, “Chinatown”, “Tess” i “Dziecko Rosemary” oraz najnowszy dokument o Polańskim, ujawniający nieznane fakty z prowadzonemu przeciw reżyserowi postępowania. Każdy tom kolekcji składać się będzie z filmu na płycie DVD oraz książki.

Pierwszy tom dostępny będzie w sprzedaży od 6 lipca br. w promocyjnej cenie 9,99 zł. Kolejne części kolekcji będą ukazywać się co dwa tygodnie w cenie 29,99 zł.

CzarodziejkaGore

niestety zabrakło w kolekcji wstrętu i makbeta...

Martin87

No racja, zabrakło... "Wstręt" był na DVD razem z "Matnią" stosunkowo niedawno w kioskach.
Ale ja np. tylko uzupełnię własną kolekcję bo dużo jego filmów już mam.

CzarodziejkaGore

Przynajmniej filmy Romana Polańskiego są ogólnie dostępne, kiedyś strasznie trzeba było się nakombinować, żeby obejrzeć któryś z jego filmów. Szkoda tylko, że nie wszystkie filmy są z lektorem.

CzarodziejkaGore

Proszę mi wybaczyc, ale zmuszony jestem stwierdzic, że.. to KICHA jedna wielka z tą kolekcją. zrobili ją ludzie kompletnie nieznający tematu.. cóż. wypunktowac mógłbym ją z miejsca..

CzarodziejkaGore

Kolekcja nie najlepszych tylko wybranych filmów
Brakuje conajmniej trzech arcydzieł : Matni, Wstrętu i Tragedii Makbeta
Wielka szkoda

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
CzarodziejkaGore

Ja kupiłem jeden film z tej kolekcji (Chinatown) bo nie widziałem go wcześniej. Wydałem właściwie 30 zł (już nie będę taki szczegółowy i nie będę bawił się z tym grosikiem), film kapitalny swoją drogą, ale teraz to mniej ważne. Nie wiem może to wina tej konkretnej płyty, ale nie mogłem wyłączyć liter...lektora można było włączyć i wyłączyć, a napisy nic. Ale nie żałuję że wydałem 30 zł, film raczej rzadko leci w TV a w sklepach też nie spotkałem się z tą produkcją więc może to była jedyna okazja żeby go nabyć, ale za taką cenę spodziewałem się lepszego wydania, no bo chyba nie kosztował tyle z powodu tej książeczki w której i tak nic ciekawego nie znalazłem.