Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 633 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Z początku chciałem uwzględnić w ocenie jego pedofilskie skłonności i dać mu 2/10, jednak po namyśle to nie mi jest oceniać takie rzeczy. Postanowiłem więc brać pod uwagę wyłącznie jego dorobek artystyczny i wystawiłem mu zasłużoną ocenę 10/10 za całokształt twórczy.

Słusznie! Też tak zrobiłem.

lew890

Zgadzam się. Na tym forum oceniamy tylko dorobek artystyczny, a talentu do robienia filmów Polańskiemu nie można odmówić.

Doprawdy, dzięki że jeszcze są tacy ludzie jak Wy. Bo mam wrażenie, że uczestnicy tego forum powoli zaczęli zapominac, że tu się filmy ocenia...

to co zrobił to była pedofilia, tak. ale on nie ma skłonności pedofilskich! Ta dziewczyna miała bardzo dojrzały wygląd jak na swój wiek! Pociąg seksualny (w tym przypadku) nie dotyczył cyferek w dacie urodzenia tylko krągłych piersi, szerokich bioder i ogólnie kobiecego wyglądu. podobno Polański nie wiedział ile ona ma lat. nie wiem. może to prawda, może nie. Myślę, że spokojnie można było ją wtedy wziąć za 18latkę, i mogę się założyć że 90% facetów po 40 o takiej kiedyś fantazjowało.

pannaaleksandra91

Dobrze gada, dać mu/jej herbaty!

pannaaleksandra91

pannaaleksandra -Przestań go usprawiedliwiać bo to jest żałosne.Jak w przyszłości będziesz miała córkę np 12 lat i 43 latek ją wykorzysta to przypomni sobie swój wpis.Człowiek ma rozum i nie jest zwierzęciem .

marcalina

miejmy nadzieję, że nie będę taką matką, która będzie pozwalać swojej córce przebywać w rezydencji znanego playboy'a. a jeśli tak to wtedy sobie może przypomnę ten post, a właściwie całą tą sprawę z Polańskim ;)

To dobrze, bo film web to portal o sztuce filmowej, a nie życiu prywatnym Polańskiego...

też dałam ocenę z grymasem na twarzy :/ W końcu jest zbo-kiem

Ja dałam mu 9/10. Myślę, że to jest ocena w pełni zasłużona. Co do jego osoby, to nie budzi we mnie żadnych wątpliwości, że jest świetnym reżyserem. Jeżeli chodzi o ten seks z 13latką, to uważam, że powiniem odbyć karę. Sam Polański w wywiadzie mówił, że zrobili to tylko dlatego, że jest osobą znaną. Nie powinno tak się traktować ludzi. I podobno obowiązuje równość ludzi wobec prawa. ;/