Jak taki rewelacyjny reżyser może być tak nisko w ranking. Przecież stworzył tyle
rewelacyjnych filmów. Naprawdę wstyd że ludzie nie potrafią oddzielić sfery artystycznej od
prywatnej (założę się że dużo frustratów dało mu 1/10 za wiadomo jaką sprawę).
O tak, chyba sam pisałem o tym wcześniej, to przy okazji podbije i powtórzę jeszcze raz :). Polański jest dla mnie najwybitniejszym reżyserem wszech czasów. Myślę, że spokojnie powinien być w top 100, ja bym go widział w top 20. Ale tak to już jest z ludźmi, że oceniają po pozorach, plotkach itp. Nawet na czystego znajdą wymyślonego haki. Można tylko ubolewać nad głupotą takich ludzi. Dobra, może ktoś po prostu nie widzi jego geniuszu, da słabszą ocenę- jest O.K, ale myślę, że gdyby zostały pokazane oceny jakie przyznano Polańskiemu to byłby klarowny podział na 1 i na 9, 10.
Naprawdę na filmwebie są patrioci- widać to po rankingach- wielu polskich twórców znajduje się na wysokich pozycjach w rankingach, tym bardziej jestem zadziwiony dlaczego Polański jest zdecydowanie z tyłu. Zgodnie z teorią patriotyzmu powinien się bić z Kieślowskim o 1 miejsce, ale cóż, taki jest już ten świat. Pełno nieodpowiednich ludzi, którzy psują życie, tutaj akurat wzory i autorytety moralne, które dają 1. Ja mam prostą radę- nie znam, nie oglądałem- nie oceniam. Zawsze możecie wyczyścić swój głos klikając pod gwiazdkami " wyczyść "
Całkowicie się zgadzam. W Top 20 powinien być spokojnie. Niewielu Reżyserów może się pochwalić tak równą i rewelacyjną filmografią. Poza tym klimat większości filmów Polańskiego jest niepowtarzalny. Powinna być opcja jak przy filmach na IMDB ile zostało wystawionych danych ocen.
dużo ludzi go skreśliło po tym co wyszło na jaw, i słusznie! facet powinien zejść ze sceny ! w takich przypadkach nie ma zlituj się, nie ma, że było to dawno.
mimo "tej sprawy" - na co mnie bierze totalne obrzydzenie uwazam ze jest zajebisty. dalam 8/10 bo tak czuje. dla mnie jego wczesniejsze filmy sa o wiele lepsze niz te ostatnie. i dlatego ze mi nie opadla szczena na ostatnie produkcje daje bardzo dobry. ale dalabym mu z checia kopa w jaja w "wiadomej sparwie".