Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 633 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Jak taki rewelacyjny reżyser może być tak nisko w ranking. Przecież stworzył tyle
rewelacyjnych filmów. Naprawdę wstyd że ludzie nie potrafią oddzielić sfery artystycznej od
prywatnej (założę się że dużo frustratów dało mu 1/10 za wiadomo jaką sprawę).

użytkownik usunięty
neo_angin

O tak, chyba sam pisałem o tym wcześniej, to przy okazji podbije i powtórzę jeszcze raz :). Polański jest dla mnie najwybitniejszym reżyserem wszech czasów. Myślę, że spokojnie powinien być w top 100, ja bym go widział w top 20. Ale tak to już jest z ludźmi, że oceniają po pozorach, plotkach itp. Nawet na czystego znajdą wymyślonego haki. Można tylko ubolewać nad głupotą takich ludzi. Dobra, może ktoś po prostu nie widzi jego geniuszu, da słabszą ocenę- jest O.K, ale myślę, że gdyby zostały pokazane oceny jakie przyznano Polańskiemu to byłby klarowny podział na 1 i na 9, 10.
Naprawdę na filmwebie są patrioci- widać to po rankingach- wielu polskich twórców znajduje się na wysokich pozycjach w rankingach, tym bardziej jestem zadziwiony dlaczego Polański jest zdecydowanie z tyłu. Zgodnie z teorią patriotyzmu powinien się bić z Kieślowskim o 1 miejsce, ale cóż, taki jest już ten świat. Pełno nieodpowiednich ludzi, którzy psują życie, tutaj akurat wzory i autorytety moralne, które dają 1. Ja mam prostą radę- nie znam, nie oglądałem- nie oceniam. Zawsze możecie wyczyścić swój głos klikając pod gwiazdkami " wyczyść "

Całkowicie się zgadzam. W Top 20 powinien być spokojnie. Niewielu Reżyserów może się pochwalić tak równą i rewelacyjną filmografią. Poza tym klimat większości filmów Polańskiego jest niepowtarzalny. Powinna być opcja jak przy filmach na IMDB ile zostało wystawionych danych ocen.

neo_angin

dużo ludzi go skreśliło po tym co wyszło na jaw, i słusznie! facet powinien zejść ze sceny ! w takich przypadkach nie ma zlituj się, nie ma, że było to dawno.

paruszewski

"Wyszło na jaw"? To przez te trzydzieści z kawałkiem lat utajnione to było?

Sqrchybyk

Jak nie mówili o tym w tvn to dzieci o tym nie wiedziały xD

paruszewski

To rzeczywiście ma ogromne znaczenie co do jego reżyserowania. Kręci nadal znakomite filmy.

neo_angin

mimo "tej sprawy" - na co mnie bierze totalne obrzydzenie uwazam ze jest zajebisty. dalam 8/10 bo tak czuje. dla mnie jego wczesniejsze filmy sa o wiele lepsze niz te ostatnie. i dlatego ze mi nie opadla szczena na ostatnie produkcje daje bardzo dobry. ale dalabym mu z checia kopa w jaja w "wiadomej sparwie".

sonnentor_filmweb

No ale przynajmniej oceniasz go po filmografii a nie życiu prywatnym. I o to tu chodzi.