Sam NeillI

Nigel John Dermot Neill

7,8
29 246 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sam Neill

Nie wiem czemu, ale zawsze gdy go oglądam wydaje mi się że jest podobny do Kevina Costnera, nawet wczoraj, podczas oglądania filmu "Trójkąt" stwierdziłem że to właśnie Costner... Macie podobne skojarzenia? A może są spokrewnieni?

Naxel

Mnie się kojarzy z Hugo Weavingiem. Myślałam, że to Weaving gra w "Polowaniu na Czerwony Październik"

Lauryn

To prawda - z Hugo Weavingiem mogliby grać braci (proponuję zobaczyć "Fortepian" (Neill) i np. "Matrix" lub "Władcę Pierścieni" (Weaving)

abigail_

No też... :) Ale wielu aktorów jest podobnych bo w filmie są już rozpisane poszczególne cechy fizyczne postaci. Wszyscy z tych trzech mają "mądry" wyraz twarzy... Podobną urodą charakteryzuje się Cieran Hinds. Przynajmniej takie mam wrażenie po "Rzymie";)...

Fatma

Jeśli chodzi o mądry wyraz twarzy, to czy do tego zacnego grona mozna zaliczyć Rona Perlmana? Albo Rysia z Klanu?

;)

abigail_

Obaj zagrali obok siebie w filmie Płotka (Little Fish).
Między nimi różnica 13 lat życia i nie aż takie duże podobieństwo wyglądu.

Naxel

mi też! a właściwie to costner skojarzył mi się z nim w "Mr. Brooks" :D ale właśnie otworzyłam ich zdjęcia w dwu oknach, zeby porównać i nie są bardzo podobni chociaż coś ich łączy. Myslę jednak, że to przez moją nieodpartą miłość do filmów z zeszłego stulecia jak "Jurrasic Park" i "Wodny świat". Zaliczają się jescze do nich "Rapa Nui", "Brave heart" i "Ostatni Mohikanin";)...