Co ludzie obejrzeliście z nim "Avatar" i "Terminator : Ocalenie" i jest na 13 miejscu?? Jesteście nienormalni? Jak on może być przed takimi świetnymi aktorami jak na przykład Sean Connery, Clint Eastwood , Russell Crowe czy Brad Pitt ?? Przepraszam że się denerwuje ale nie mogę inaczej
Po stokroć prawda!
Najgorsze jest to, że to zwykły aktorzyna, który po prostu gra fajnie napisane postacie!
święta racja! jego zasługi(być może na razie) sa bardzo malutkie - mało z krzesła nie spadłam jak zobaczylam ze jest obok Eastwooda:O
Zgadzam się absolutnie!
Tymbardziej, że nie jest jakimś fenomenalnym aktorem. Ja bym nawet powiedziała, że przeciętnym.
Bo Wy się przejmujecie głupimi rankingami na filmwebie. No ludzie bez jaj. Wrzućcie na luz. Każdy w swoim odczuciu ma swój ranking i żaden filmwebowy ranking nie jest mu potrzebny.
ej, to ludzie tak wybierali, jeśli się aktor podoba, daje mu sie 6-7, jeśli coś więcej 8-10 i wszystko. Jeśli go nie lubisz daj mu 1-3 i masz spokój, a nie nawołuj żeby inni go nie lubili bo ty go nie lubisz...bez sensu
Najmądrzejsza wypowiedź w całym temacie. Każdy oddaje głos wedle sewgo uznania, skoro ma taką ocene to najwyraźniej tak głosował lud, albo chcesz obiektywną średnią albo subiektywną. Ta druga wiąże się z manipulacją.
Z resztą kto by się przejmował średnią w takim serwisie jak FW.
Spokojnie ;) Od kiedy filmwebowe rankingi coś znaczą ? ;) Gdybym miała się tym przejmować dostałabym dawno zawału... Niech każdy dodaje swoich ulubieńców do własnego zbioru i wrzuci na luz. Tak jest zdrowiej. ;)
Lubię go, ale ja mam hierarchię wewnętrzną - na własny użytek - a reszta niech robi co chce;)
Ile razy można powtarzać, że na początku kiedy w krótkim czasie dostanie dużo głosów wskakuje wysoko a potem spada. To normalne że po premierze Avatara dostał dużo głosów to podskoczył za dwa tygodnie pewnie spadnie.
No ja tam obejzałem z nim troche więcej filmów ale co by nie mówic mogę się podpisać pod Tą opinia :)
No niby to tylko ranking filmwebowski, ale według mnie powinnien chyba on być w miarę sprawiedliwy no nie? :p
W końcu ma to być RANKING, a nie jakaś tam lista.
Wszystko jest względne ;)tym bardziej subiektywne ocenianie potencjału aktorskiego. Moim zdaniem jest zdolny i kiedy tylko nieco się otrzaska - będzie z niego pożytek. Oczywiście - boli kiedy ktoś wyrzuca go ponad światowe sławy - ale to TYLKO ranking w którym prawo do oceny mają wszyscy. Nie lepiej samemu oceniać i zatrzymywać tą ocenę dla siebie zamiast pluć się na forum ? ;)
Wytłumacz mi mój drogi dlaczego zależy Ci tak na tym aby średnia była wedle Twego uznania? Przecież to ranking, w którym bierze udział publika, wg ocen jest wyciągana średnia.
Zastanawiają mnie no-life'y na FW, którzy za wszelką cenę chca zaniżać bądź zawyżać srednią, tak aby oddawała ocenę subiektywną.
Komu tak na prawdę zależy na tym aby w rankingu były tak poustawiane pozycje aby odzwierciedlały nasz własny ranking? Może warto się zastanowić nad sobą i nie masturbować się do TOP ŚWIAT?
Popieram cie koleś na całej lini, chyba niektórzy nie mając co ze sobą robic (np brak dziewczyny) bo za bardzo się przejmują takim czymś jak ranking, świetnym przykładem może być właśnie Avatar gdzie niektórzy niemal ryczą z rozpaczy że film ma albo za wysoką średnia albo za niską, zakładają po 10 kont, wnoszą o apele o podniesienie\obniżenie średniej, kretynizm, przecież taki ranking nic nie wnosi do ludzkiego życia. Avatar świetny film, rewelacyjnie sie ogląda daje 9 taka jest moja opinia i czy film będzie nr 1 czy 3456 to genralnie mam to w d*pie. żenada
Bo to jest świetny aktor, który potrafi grać rewelacyjnie. A że "Terminator
Ocalenie" i - zwłaszcza - "Avatar" to bardzo głośne tytuły, Sam zyskał
dzięki nim popularność i dzięki temu wielu ludzi przekonało się o jego
ogromnym talencie aktorskim. Więc nie jest tak, że uważa się go za dobrego
aktora, bo grał w tych filmach. On po prostu jest dobrym aktorem, a ludzie
się o tym dowiedzieli, bo grał w tych filmach. Czaisz bazę? Kumasz czaczę?
:P:P:P
Ja tylko przedstawiłem swoje zdanie o aktorze, z udziałem którego widziałem
kilka filmów. Nie robiąc z tego problemu. A kto zareagował emocjonalnie?
Ty. Więc jeśli ktoś z nas dwóch ma jakiś problem związany z tym gościem, to
na pewno NIE jestem to ja. Pozdro.
Moja opinia jednak trochę się zmieniła,nie wiem może wtedy podszedłem do tego za bardzo nerwowo. Postanowiłem sobie obejrzeć kilka filmów w których występuje ten aktor. Obejrzałem : "Avatar" , "Terminator: Ocalenie" , "Wyrównanie rachunków", "Wojna Harta", "Faceci w butach". I na dzień dzisiejszy oceniam tego aktora na mocną 7.
bardzo zdziwiłem się jego występem w 'bootmen' jeśli zawierzyć filmwebowi
to jego debiut kinowy, rola więc jak najbardziej dobra. nie polecam
'macbetha' - film słabiutki. ale za to jeśli nie widziałeś to koniecznie
'somersault' - najlepszy występ jak dotąd. myślę, że podwyższysz po nim
swoją ocenę;)
Nikt tutaj nie jest chory!
To działa na zasadzie, że komuś spodobał się film, więc go ocenia, a przy okazji również aktora, który zagrał główną role... Nie rozumiem co w tym jest złego! To, że znalazł się kiedyś tam na 13 miejscu nie ma znaczenia, bo jak widzisz jego pozycja spadła! A tak wogóle Worthington zagrał super w "Avatarze" i "Terminatorze" może brakuje mu jeszcze do Brada Pitta czy innego aktora, ale to przecież nie od niego zależało!
Tak samo było z Robertem Pattinsonem zaraz po premierze był na bardzo wysokim miejscu w rankingu, ale jak już ludzie trochę ochłonęli po filmie "Zmierzch" to spadł w dół!
"Faceci w butach" ;D tylko ten film przychodzi mi na myśl - zagrał tam OK , choć nie główną rolę . I poza tym on jest Australijczykiem , nie Angolem , skąd ten FilmWeb ma te z dupy informacje ?
Nie ma się co przejmować ocenami na filmwebie bo niestety wg niektórych tutaj Worthington jest najlepszym aktorem w historii kina a Avatar największym arcydziełem. Sam w Avatarze większość kwestii wygłaszał jako postać cyfrowa i ocenianie go przez pryzmat tego filmu jest mega pomyłką. To tak jakby oceniać Toma Hanksa za rolę w "Ekspresie polarnym". Jeżeli Worthington zagra tak świetną rolę jak Crowe w "Pięknym umyśle" albo Pitt w "Podziemnym kręgu" czy nawet w "Przekręcie" będzie można stawiać go na równi z tymi aktorami ale jak na razie nie dorasta im do pięt.
Ehh, ludzie chyba nadal nie rozumieją techniki, w której został wykonany
film. To nie jest tak, że komp wygenerował sobie jakiegoś niebieskiego
gostka, a Sam tylko podłożył mu głos. On tam FIZYCZNIE GRAŁ, fakt, że nie
rejestrowała go kamera bezpośrednio, lecz został wygenerowany przez
komputer. Ale owa wygenerowana postać została zrobiona na bazie
przeniesionych do komputera ruchów Worthingtona (tak właśnie działa
technika motion-capture), a twarzy ze szczególną dokładnością. Więc
wszelkie zręcznościowe wyczyny Jake'a Sam wykonał na prawdę, a mimika
została żywcem przeniesiona od aktora. Reasumując - nic nie szkodzi, że
niebieski Sully został wygenerowany przez komputer - tak czy inaczej to Sam
Worthington zagrał tą postać w normalny sposób. I uważam, że zagrał
świetnie. Nie mówię, że to najlepszy aktor w historii kina, gdyż Sam jest
za młody, by zaszczycić go tak wielkim tytułem :D. Ale na pewno jest
świetny w tym co robi, posiada spory potencjał i ma facet przyszłość, o!
Drogi szajbo każy wie o co chodzi . Ale chodzi też o to że odbiór tego typu granej roli jest dziwny . Kiedy widzisz prawdziwego ryja danego aktora w odtwarzanej przez niego roli wiesz że gość jest realny . Inna sprawa jak widzisz matoła za jakimś przebraniem , jak Jima Carreya w "The Mask" .
Wyjątkiem jest Ledger za Jokera w TDK , ale on dostał Oskara , bo niesczęśliwie przedawkował w trakcie zbliżającej się premiery filmu . Nie wypadało o nim zapomnieć .
I myślisz, że gdyby NIE umarł to Oscara by NIE dostał? Dostał nagrodę, bo
niesamowicie dobrze zagrał Jokera (kładąc na przykład takiego Bale'a, który
grał Batmana, na łopatki). I nie wiem co Ci jego make-up przeszkadzał w
ocenianiu zdolności aktorskich.
facet jest fotogieniczny,takie połączenie niesmialego chłopca z twardym facetem, nie odpicowany laluś, spoko zagral w terminatorze 4 i czasem tyle wystarczy, pewnie podoba sie dziewczną i jest na takim a nie innym miejscu, sam mu dalem 10 :) zajebisty
JEZUS MARIA !!! JAKA TRAGEDIA !!! WEZWIJMY CBŚ !!! S.W.A.T , FBI , CIA ,
MOSAD ! po prostu swiat sie wali !!!! chlopie zyjesz ? popelniles
samobojstwo ? byles u psychologa ?