Sandra Bullock

Sandra Annette Bullock

8,1
58 312 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sandra Bullock

Nie tak dawno temu , w któreśgaziecie ukazał się artykułp porównujacy obie te aktorki. Ja osobiście lubie obie daże sympatią , lecz gdybym miał wybierać , która z nich bardziej mi się podoba bez wachania wybrał bym Sandre. Ciekaw jestem Waszych opinii na ten temat , którą z tych dwóch pań lubicie bardziej i dlaczego ? Porównanie dotyczy tak samo urody , wdzięku jak i umiejętności aktorskich obu aktorek.Czekam na twórcze porównainia !

użytkownik usunięty
D23

Po pierwsze porównanie myło w miesięcznkiu FILM, a po drugie jesstem ogromnym fanem Sandry i sądze, że oby dwie są piękne i utyalentowane, ale pod wzglęsem urody, zachowania i stosunkkach do innych to Sandra wygrywa, a co do aktorstwa to Sandra ma nie powtarzalny talent komediowy, ale nicole kidman jest wybitną oskarową aktorką która nie boi się wyzwań aktorskich!!

Oj , narobiłem literówek w tym moim poprzednim poście! A co do meritum sprawy ja , jak już pisałem w tym ,,pojedynku" też obstawiał bym Bullock ! Natomiast mam do Ciebie pytanie Snajper czy panna B. rzeczywiście już wyszła za mąż ?

użytkownik usunięty
D23

Tak wyszła za mąż!! Więcej na moim blogu możesz przeczytac, a także zobaczyc jak wyglądała suknia slubna Sandry i jej buty!! zapraszam sandra-bullock.blog.onet.pl

użytkownik usunięty

Jak mozna porównac te dwie kobiety? Jestem wielkim fanem Nicole Kidman, ale tak obiektywnie patrząc to..po prostu nie mozna ich oceniać na zasadzie Nicole kontra Sandra. Po pierwsze: wystepują w całkiem innych filmach. Sandra jest naprawde świetną aktorką komediową i w tym nie ma lepszych. Nawet jak jej komedie nie są śmieszne to ona zawsze wywrze na mnie ogromne wrażenie. Natomiast Nicole jest specjalistką od ról dramatycznych, cięzkich, tak jak powiedział snajper, ról Oscarowych. Wystepuje w bardziej ambitnych filmach i w tym jest najlepsza. Natomist gdy "zamieniają się rolami" tez to dobrze wychodzi. Gdy Sandra gra w dramatycznych rolach, jak np. "Czas zabijania" czy "Miasto gniewu" tez jest świetna. Natomist gdy Nicole gra w komediach jak np. "Żony ze Stepford" czy "Czarownica" także jest świetna i urocza. Oby dwie aktorki to perfekcjonistki, oby dwie mają wielu fanów, pochlebne recenzje u krytyków i sa mistrzyniami w swoich gatunkach. Poza nimi także. Co do urody. To juz raczej subiektywna ocena każdego człowieka. Nie ukrywam, że dla mnie Nicole jest najpiekniejsza kobieta jaką widziałem, po prostu wielbie ją! Sandra także jest piekna, ale to całkiem inny typ urody niż Nicole.
Poza tym prezentuja inny typ gwiazdy. Sadra cicha skromna, żadko sie pojawia na imprezach, bankietach, a Nicole wręcz przeciwnie. Któluje na tego typu imprezach.
Więc jak widać te panie sa po prostu inne i nie bałbym sie ocenic je jako największe przeciwności kina:D Wg mnie porównanie jest bez sensu ale skoro trzeba to u mnie jest remis (ze 100% przewagą dla Nicole bo to moja ulubienica:).
P.S. Nawet w "Totalnej magii" grając siostry były całkiem rózne!!

Jak mozna porównac te dwie kobiety?"

Właśnie Dokonałeś porównania obu pań i musze przyznać , iż - jak dla mnie - jest ono pod wieloma względami bardzo trafne ! ,,Totalna magia" , o której Pisałeś , a w której Bullock i Kidman grają siostry jest dobrym punktem wyjścia dla rozważań nad przypadkiem tych dwóch aktorek. Właśnie dlatego , iż są one tak całkiem różne - jak i daltego , że obie są najlepszymi aktorkami współczesnego kina - porównanie ich ról , charakterów oraz urody jest całkiem wskazane. Szczególnie jeśli może to być okazją do dobrej zabawy. Dlatego wyrażam opinie , że jednak można mówić o Sandrze i Nicole jako o największych przeciwnościach kina ! Ja jednak osobiście stawiał bym w tym ,,pojedynku" na moiom wielką sympatie czyli panne - przepraszam będe się musiał do tego przyzwyczajić - panią Bullock. O jej zwycięstwie zadecydował by właśnie niesłychanie urzekający urok osobisty i normalność oraz - co tu dużo mówić - nieprzeciętna uroda. Co się tyczy owej urody zawsze przepadałem za kobietami o kasztanowych włosach a Sandra właśnie takie ma. Oczywiście jest to czysto subiektywna ocena ! Natomiast jeśli chodzi o nagrody filmowe w tym osławione Oscary , kto powiedział , że kreacja komediowa nie może byc wyróżniona Statuetką Akademii ?

użytkownik usunięty
D23

No w sumie nikt nie powiedział, ale tak sie niestety utarło. Uważam , że kategoria "najlepsza aktorka" powinna byc podzielona na dwie części, czyli na role komediową lub musicalową (tak jak jest na Zlotych Globach) i rolę dramatyczną, wtedy takie gwiazdy jak Sandra miały by jakąkolwiek szanse na ta nagrodę. Wiele było naprawde świetnych ról komediowych jednak te w ogóle nie były dostrzegane. Czy nie uważasz, ze np. Julia Roberts miała lepsze role niż ta w "Erin Brockovich"? O wiele lepiej zaprezentowała sie np. w "Pretty women" czy innych tego typu filmach, ale to przeciez nie były role dramatyczne:( Dlatego podzielenie ról kobiecych na dramatyczne i komediowe było by najlepsze co mogłaby zrobic Akademia. Powinni dac szanse takim aktorkom jak Bullock, Ryan itp.
Co do porównania Nicole i Sandry. Moim zdaniem nie powinno się jednak tego robić (choć paradoksalnie to zrobiłem w poprzednim poście:D). Rozumiem Nicole z Meryl Streep lub Julianne Moore, a Sandrę z Meg Ryan czy Julią Roberts. Z mojej strony koniec porównywania ich karier:)
Co do urody, to tak jak juz wczesniej wspominałem, jest to w pełni subiektywna opinia kazdego człowieka. Pozdrawiam:)

,,zaprezentowała sie np. w "Pretty women"

Tak racja w tym filmie i na przykład w ,,Notting Hill" pani Roberts miała bardzo ciekawe role ! Natomiast - jak dla mnie - pozostaje niezbywalnym faktem , iż to Bullock jest najzdolnejszą odtwórczynią ról komediowych naszych czasów. Może gdyby zagrała w jakieś dobrej tragi-komedii została by nalezycie nagrodzona ? Zaś porównanie , do którego zachęcałem , a którego Ty dokonałeś jest zaś wyłącznie zabawą i temu właśnie powinno służyć. Nie oznacza to wcale , iż należy sądzić , że polemika w tym temacie i opowiedzenie się za jedną z aktorek jest jednoznaczne ze zgnębieniem drugiej. Jak już wyżej pisałem obie panie darze niekłamaną sympatią i to właśnie przyrównywanie ich do siebie przyszło mi do głowy jako rzec całkiem słuszna i naturalna.

użytkownik usunięty
D23

W sumie to ciekawy temat. Nicole wielbie od zawsze i nie ukrywam, ze bardziej wole filmy dramatyczne, a komedie to tylko "ot tak czasami". Z Sandra oglądałem wiele filmów i podoba mi się to, że jak gra, to cały film dominuje ciepłem jakie od niej bije. Co by tutaj nie powiedzieć, oby dwie aktorki to ŻYWE LEGENDY KINA:)

użytkownik usunięty

I zapraszam Cię także na mój blog poświęcony tej dramatycznej;D
www.nicole-fan.blog.onet.pl

użytkownik usunięty

a ja zapraszam cię na mój blog o Sandrze
sandra-bullock.blog.onet.pl

Dzięki wam obu za zaproszenie , na pewno skorzystam ! Co się zaś tyczy występowania obu aktorek w nietypowych dla nich rolach :
to za równo Bullock jak i Kidman zdarzyło się grać w filamch , które - jak dla mnie - nie są zbyt atakcyjne a to może właśnie z tego powodu , iż owe panie nie mają one doświadczenia w ,,odsiewaniu" nieckiewych ról , czy to dramatycznych ( Sandra) , czy komediowych ( Nicole). Są też takie postacie grane przez owe aktorki , tak charakterystyczne dla jednej z nich , iż nie sposób wyobrazić sobie by mogły one w przypadku tych ról zastąpić się na wzajem. Wyobrażacie sobie na przykład Bullock w ,,Godzinach" albo Kidman w ,,Ja cię kocham a ty śpisz" ? Bo ja nie...

D23

Obie są dobrymi aktorkami ale bardziej lubię Bullock.
Pod względem urody oczywiście wygrywa Bullock.

D23

Lubię je obie, ale jestem za Sandrą. Wydaje mi się, że jast bardziej sympatyczna.

D23

obie świetne. ale jak dla mnie Kidman nikt nie przebije. i urodą, i wdziękiem, i umiejętnościami, i wszystkim innym.:D