Sean Connery

Thomas Sean Connery

8,5
41 563 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sean Connery
karoman4

Oni pewnie chcieli kontrakt podpisać z nim na siedem Bondów przed premierą ,, W tajnej służbie jej królewskiej mości ,, Po premierze filmu i znacznie mniejszych wpływach do kasy niż to przepuszczali producenci i analitycy sprawy przybrały inny obrót .Ale masz racje nie ma co sprawy już roztrząsywać ,tylko chciałem wyjaśnić pewną sprawę .

bradock

Ale sam film był dobrze postrzegany, tylko rola Lazenby'ego im nie podeszła. Moim zdaniem, powinni dać mu szansę, by mógł się wykazać i postarać się przekonać do siebie widzów. Mógł zagrać w dwóch Bondach, jak Dalton i może inaczej patrzono by na niego.

karoman4

Zgadza się .Najgorsze jest w tym to że przez wieksość ludzi ,oglądającym Bonda (Przeważnie tzw Niedzielnych Fanów w klapkach ) ,dzienikarzy ,publicystów ,Lazenby i Dalton są uznawani za najsłabszych Bondów ,bo najmniej zagrali go .A przecież Dalton był świetny .George trochę gorzej ale też dobrze .

bradock

Niedzielni fani w klapkach, to niech się biorą za filmy pokroju Zmierzch, a nie za klasykę kina.

karoman4

nie no są fani bonda którzy są tzw Zelaznymi fanami jak ja ,ty Kasiu czy MusicMovie a są też fani Bonda którzy oglądają odcinki od doskoku ,sporadycznie .A widziałaś Kasiu ,,Zmierzch ,, ?

bradock

Nie i nie zamierzam. Nie interesują mnie pryszczate wampiry tylko twardziele z giwerami. ;-)

karoman4

Hm ,twardziele z giwerami . A jak ci się podoba Kasiu mój nowy avatar ?

bradock

Tak, po stokroć wolę oglądać stare filmy. A avatar masy dobry. Chuck rządzi.

karoman4

Dzięki Kasiu .Kiedyś filmy były o wiele ciekawsze i weselsze .Dziś to przeważnie efekciarska papka ,choć zdarzają się wyjątki .Jak lubisz starę filmu to tu masz zwiastuny starych filmów w sród nich Samotnego Wilka Chucka .http://www.youtube.com/watch?v=XI02uheiVT0

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=XI02uheiVT0

bradock

Tom Selleck. Mało filmów z nim widziałam.

karoman4

Ja widziałem z nim ,,Trzech meżczyzn i dziecko oraz Jej Alibi .A wiesz że pierwotnie Tom Selleck miał grać Indiane Jonesa ?

bradock

''Trzech mężczyzn i dziecko'' widziałam i widziałam też jakiś western z nim. A no i ''Magnum'' oczywiście też.
A o tym, to nie wiedziałam.

karoman4

No i wreścię Kasiu zdecydowałem jaka jest moja ulubiony spis Bondów i Dlaczego !
Najbardziej lubię Bondy w wykonaniu Connerego ,Daltona i Craiga a to dlatego że oni pokazywali bardziej Bonda na poważnie ,na serio ,Bonda jako superwyszkolonego ,zimnego profesjonaliste który traktuję pracę bardzo poważnie i wykonuję ją sumienie .Bond w wersji jako zblazowany Playboy ,Kobieciarz ,Podrywacz w typie Rogera Moore czy Pierce Brosnana już mniej mi odpowiada ,co nie znaczy że nie lubię ich filmów ,mam kilka z nimi ulubionych filmów jak z Rogerem ,,Szpieg który mnie kochał ,, ,,Ośmiorniczka ,, czy z Pierce ,,Goldeneye ,, czy ,, Świat to za mało ,, Choć tak naprawdę Bond czy go gra Connery ,Moore czy Dalton to i tak prowadzi życie Playboya np W Obliczu śmierci Dalton wyrywa 2 kobiety a nie jedną jak się zdaję innym ,bo na początku po akcji na Gilbatarze kiedy Bond wskakuje na statek i nierze telefon od kobiety i mówi tu 007 zgłoszę się za godzinę po czym tą atrakcyjna brunetka mówi do niego ,, Nie napieje się pan że mną ? ,, Bond mówi do centrali -Zgłoszę się za 2 godziny ! Ale ogólnie lubię bardziej Bonda na serio ale nie znowu z taką przesadą jak w ,,Quantum of Solace ,, Oto mój ranking Bondów :
1 Connery
2 Dalton
3 Craig
4 Lazenby
5 Brosnan
6 Moore

bradock

Ale Dalton nie był takim kobieciarzem, jak Connery, Moore, czy Brosnan.

Co do rankingu, to czy aby na pewno stawiasz Moore'a na samym końcu?

karoman4

No właśnie to daje mi trochę niepewność ? Ale chyba masz racje wżucze go na 4 miejsce .

bradock

Ja nie chcę wpływać na Twoje zdanie o Bondach, bo każdy ma prawo do swojego. Ale zdziwiłam się, trochę, że Moore'a dałeś tak nisko.

karoman4

No bo dla mnie wszyscy są świetni jako Bond !

bradock

Tak, każdy z nich dał dla Bonda coś od siebie.

bradock

Widzisz i tym się różni Dalton od innych. Dalton w jednym filmie wyrwał tylko dwie kobiety, a Moore już miałby zaliczonych ze 4. ;-p

karoman4

W sumie tak .Ale tak naprawdę czy Bonda gra Connery ,Lazenby ,Moore ,Dalton czy nawet Craig to ciągle ta sama postać

bradock

Zgadza się, ta sama postać. Tyle że każdy z tych aktorów, przedstawił tę postać w innym świetle, po swojemu.

karoman4

Dokładnie ! Fajnie ze się zgadzamy .

bradock

Też się cieszę z tego powodu.

Brosnan to chyba był Bond który nic po za swoimi standardami agenta 007 nie dodał nić od siebie ,a o to przykład :
Connery -Bond Orginał
Moore -Dodał Bondowi dużo uroku i humoru
Dalton -Dodał Bondowi Powagi ,Tajemniczości i Mroczności
Craig -Dodał Bondowi elementy bardziej ludzkie ,oraz twardości .

bradock

Widziałeś ten artykuł o filmach bondowskich? Ciekawa rzecz. http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id=6363

Coś dla Bondomaniaków :http://www.film.org.pl/sequele/james_bond.html

bradock

http://www.film.org.pl/sequele/james_bond.html

ronjeremy7

1.BROSNAN
2.Connery
3.Craig ( najgorszy z pośród wszystkich aktorów wcielających się w rolę Bonda)

ronjeremy7

1 Connery
2 Moore
3 Craig
4 Dalton
5 Brosnan
6 Lazenby

ronjeremy7

1 Connery
2 Craig
3 Moore
4 Brosnan