Sean PennI

Sean Justin Penn

8,5
34 567 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sean Penn

Jakie polecacie? Muszę przyznać, że ostatnimi czasy troche sie zainteresowałem tym aktorem, a wstyd się przyznać nie widziałem jeszcze żadnej jego roli :( Prosze wypisywać swoje propozycje, z góry dziękuje ;)

Elmo123

Przede wszystkim "Przed egzekucją" i "Rzeka tajemnic". Dwa jego najlepsze filmy, i chyba też dwie jego najlepsze role. Pzdr.

Sqrchybyk

Zgadzam się zupełnie jeszcze ewentualnie "Tłumaczka"

marcin69821

Okej panowie bardzo dziękuje ;) Być może dzisiaj polece do wideoteki, jak obejrze zdam relacje ;)

Elmo123

ja w sumie też nieszczególnie się tym aktorem interesowałam. wiadomo nazwisko się zna, coś tam się widziało, ale obejrzałam Rzekę tajemnic i choć sam film mnie akurat nie powalił, rola Penna jest naprawdę niesamowita. Polecam jeśli jeszcze nie widziałeś.

Elmo123

Właśnie odświeżyłem sobie "Cienką czerwoną linię" i równiez gorąco polecam. Rola Penna co prawda jakas wielka tu nie jest, ale sam film wybitny.

Sqrchybyk

Szkoda bo nie mogłem znaleźć nic z wymienionych, ale mam "21 gramów" i dzisiaj chyba obejrze. Co powiecie o tym filmie?

Elmo123

"Rzeki tajemnic" nie ma w wypożyczalni? Dziwne... "21 gramów" jak dla mnie bez rewelacji, chociaz z pewnością przejmujący. I przede wszystkim wspaniale zagrany, równiez przez Penna (aczkolwiek Watts i del Toro troche mu ten film "kradną"). Ostrzegam, że potrafi mocno zdołować. Pzdr.

Sqrchybyk

Obejrzałem "21 gramów" i za bardzo nie przypadł mi do gustu aczkolwiek głęboki i przejmujący. Jak u mnie 7/10, rola Penna bardzo dobra ale i tak wg. mnie najlepszy w tym filmie był del Toro ;)

Elmo123

moje murowane typy:

- ŻYCIE CARLITA (Carlito's Way)
- DROGA PRZEZ PIEKŁO (U-TURN)

miłej exploracji Sean'a!

Elmo123

Witam:)polecam jeszcze film "Tłumaczka" ale najbardziej zapadł mi w pamięć "Rzeka tajemnic"

marcin69821

Najlepszy film i najlepsza rola Penna - Ofiary wojny. Polecam.

fidelio

Moje dwie pierwsze pozycje to

- "PRZED EGZEKUCJĄ"
- "JESTEM SAM" ("SAM")

Prawie wszystkie filmy z jego udziałem to arcydzieła ,ale te dwa mogę oglądać tysiąc razy i zawsze powodują u mnie ten sam efekt... Niekontrolowany wybuch płaczu i depresje... Wspaniałe filmy ,polecam!

Elmo123

JA serdecznie polecam film I am sam i MILK! Obydwa są świetne, a jego gra aktorska jest wspaniała.

Elmo123

Gorąco polecam "Obywatela Milka" - wspaniały film z fenomenalną rolą Seana.

kajwa

1. Cienka Czerwona Linia (genialny, dający do myślenia film, choć tam talentem aktorskim za bardzo nie mógł się wykazać)
2. Rzeka Tajemnic (świetny film i jeszcze lepsza rola Penna)
3. Przed Egzekucją (Chyba najlepszy film więzienny, jego gra kapitalna, wzruszająca)
4. Ofiary Wojny (Przejmujący, warto zobaczyć dla młodego Penna)
5. Życie Carlita (bardzo dobry film, Sean też fajnie zagrał)

jeszcze mógłbym polecić Grę, choć tam rola Penna bardzo mała.

Elmo123

2 bardzo dobre wojenne filmy:

1-Cienka czerwona linia
2-Ofiary Wojny

Elmo123

Polecam:
Niegrzeczni chlopcy
Zycie carlita
W swoim kregu
Te widzialem i byly dobre nawet bardzo pewnie jeszcze cos mial ale duzo tez z nim nie widzialem niestety!

babe11

Dzis widzialem MILK
Penn wbil mnie na dwie godziny w fotel
Klasa

bartje

ja polecam "Beztroskie lata..." młody Sean jako wiecznie najarany surfer :)

klekipetra

A ja polecam "Sokół i koka". Świetny film ze świetną rolą, początkującego
w świecie aktorskim Seana Penna, który w owych latach pasował do roli w tym filmie jak mało kto.

Adam_Kadmon

To ja dodam jeszcze Stan łaski (u boku G.Oldmana i Eda Harrisa!) i Racing with the moon (swietny film mimo ze nieznany)

187

"Słodki drań"
"Sam"
"Rzeka tajemnic"
"Obywatel Milk"
super zagrane, wykazuje sie w najróżniejszych rolach

sledzik

"Jestem Sam" ("Sam") - według mnie najlepszy, chociaż chwilami mała Dakota go przyćmiewała xd

Elmo123

Również doszłam do przekonania że to faktycznie niesamowity aktor. Nie wiem czemu wcześniej nie zwracałam na niego aż takiej uwagi. Zdolny pan trzeba przyznać. Do filmów, które już zostały wyżej wymienione dorzucę "Wszyscy ludzie króla" ze zjawiskową Kate Winslet, Anthonym Hopikinsem i Judem Law.

Elmo123

Jednym z moich ulubionych filmów jest "Stan łaski". Nie jest to może wybitne kino ale dobra gra Penna i bardzo dobry Oldman.

Elmo123

"Droga przez piekło" (w oryginale "U-turn"). Ciekawe, że tylko jedna osoba o tym napisała wcześniej, a film jest obłędny
Może jeszcze "Gra" Fincha, acz Penn NIE GRAŁ tam pierwszych skrzypiec, mimo wszystko - gorąco polecam

_eMBe_

Przed egzekucją,Rzeka tajemnic,Sam,Droga przez piekło(wszystkie świetne)

Pawel85_

I am Sam - zdecydowanie najlepsza rola Penna. Klasa sama w sobie

ohjeah

"Ofiary wojny" i "Życie Carlita" polecam

Elmo123

Nikt się nie zainteresował filmem Wszyscy ludzie króla. Uważam, że i film, i aktorstwo jest wyśmienite. Aktorstwo przede wszystkim Seana Penna, ale nie tylko!

Elmo123

Powtórzę po innych: "Rzeka tajemnic",ponieważ jest naprawdę rewelacyjny. ;] Godny polecenia jest też "Sam".

Crazy_Joanka

Przed egzekucją i Sam..... Milk też niezły...

Robertul

i do tego Rzeka Tajemnic..!
On jest genialny ;) !

Elmo123

obejrzyj "Tłumaczkę z Pennem, niezła polecam

Elmo123

Sam

piruenkeli705

dokładnie - I Am Sam. Do tego Dead Man Walking koniecznie

Elmo123

Sam, 21 gram, Rzeka tajemnic...Sprawdza si e facet w każdej roli!!Najlepszy jak dla mnie!

Elmo123

Cienka czerwona linia, Rzeka tajemnic, Sam.) świetny aktor