Halo! Jest tu kto?
Artuuuur! ...tuuur ...uur ...rr
Nic, tylko echo odpowiada...
Dołożyłem sporo okładek z filmów walki, więc trochę tego się zebrało ;)
Mam też trochę akcji, ale to już w następnej liście, gdy tę poniższą przemielisz :)
Może nawet tu oddasz jakiś pierwszy głos na film... hihi...
Ja ich nie znam, więc Ci nie podebrałem tej możliwości... Haha..
Jeśli w nawiasie podaję tyt. oryginalny, to w bazie nie ma polskiego, niektóre z nich czekają na sprawdzenie, ale wiesz jak długo to trwa...
Szalona wściekłość (w bazie "Instant Rage" 1989)
Przelotna fantazja ninja (1986)
Ninja Lampart (1981)
Ninja – masakra demona (1988)
Ninja rzuca wyzwanie (1986)
Piekielny ninja (The Blazing Ninja, 1973)
Tajemniczy ninja, ryczący tygrys
(Injamun salsu,1982)
Akademia ninja (1988)
Shaolin kontra ninja (1978)
Dołożyłem też plakat do
"Russian Terminator" ( USA, 1989), wbrew pierwszemu skojarzeniu - w bazie jest polski tytuł z tej okładki od NVC - "Rosyjski Ninja" :)
Wąż i małpa (1979)
Zemsta orła (Mie men zhi huo, 1969)
Walka smoka i tygrysa (Tian long di hu, 1974) Film ma zero ocen ;)
Białe widmo (1987)
Smok (Jia gao shou, 1979)
Kat Szoguna (VHS - Szogun zabójca, 1990)
Brygada specjalna (1988)
Zwariowani gliniarze (1990)
Huczący ogień (1982)
Brutalna sława (1989)
Poza strachem (1993)
Cała seria włoskich filmów "Wojownik karate" (aka "Chłopak w złotym kimonie").
Od cz. 1 do 5 (tylko 6 nie ma polskiego VHS, chyba nie była wydana).
Tu to chyba bardziej w Japonii pokazana sensacja niż walki.
"Śmierć przed świtem" (1975)
Nocni jeźdźcy (1988)
/Tu jeszcze polska okładka czeka w kontrybucji, jest ze spadochroniarzami, nie jak ta amerykańska z kickbokserem/
Maximum Force (1992) /ten jeden z nich znam hehe/
Dobra akcja z elementami walk.
Dotarłem hehe. Na razie tylko zerknąłem na Twoją listę. Sprawdzanie zacznę od jutra. Nawet bez sprawdzania widzę, że znak kilka tytułów. Np. film "Akademia ninja" to na pewno mam już oceniony. Fajna produkcja zresztą.
Składam pierwszy oficjalny meldunek. Pierwsze pięć filmów sprawdzone. Efekt: Cztery widziałem i je ocenię. Filmu Ninja Lampart (1981) niestety nie znam. Koniec meldunku hehe.
Składam oficjalny pierwszy meldunek. Sprawdziłem pierwsze pięć filmów z listy. Efekt: Cztery z nich widziałem i je ocenię. Natomiast filmu Ninja Lampart (1981) niestety nie widziałem. Koniec meldunku.
Sorki, ze dwa razy ten sam meldunek, ale za pierwszym razem się nie pojawił Mój komentarz i myślałem, że znowu coś nie gra. Więc napisałem drugi raz. Jutro postaram się sprawdzić kolejne pięć filmów, a może więcej. Zobaczymy jak się wyrobię z czasem.
Drugi meldunek. Kolejne pięć filmów sprawdziłem i tym razem wynik to 3:2. Hehe Trzy filmy widziałem(dwa mam nawet ocenione Akademia ninja (1988) i Shaolin kontra ninja (1978) a trzeci film "Rosyjski Ninja" później ocenię). Taka ciekawostka, film "Rosyjski Ninja" wychodził u nas na VHS i jeśli dobrze pamiętam to pod takim właśnie tytułem. Więc nie dziwi Mnie to, że na filwebie jest polski tytuł. Pozostałych dwóch filmów( Piekielny ninja (The Blazing Ninja, 1973) i Tajemniczy ninja, ryczący tygrys(Injamun salsu,1982) nie widziałem, a nawet o nich nigdy nie słyszałem. Koniec meldunku.
Trzeci meldunek. Pięć kolejnych filmów sprawdziłem i wynik jest taki, że tylko jeden znam i widziałem(Białe widmo (1987) Pozostałych czterech niestety nie widziałem(Wąż i małpa (1979), Zemsta orła (Mie men zhi huo, 1969), Walka smoka i tygrysa (Tian long di hu, 1974) , Smok (Jia gao shou, 1979). Zostało Mi do sprawdzenia 10 filmów, ale wiadomo weekend się skończył. Więc nie wiem, czy jutro będę miał czas. Na pewno pozostałe filmy sprawdzę w przyszłym tygodniu. Koniec meldunku.
Meldunek specjalny. Wczoraj oceniłem dwa stare filmy sztuk walki z poza Twojej listy. Oba filmy na filmwebie nie mają polskich tytułów, a jeden nie ma okładki, plakatu. Więc podam Ci te tytuły, może będziesz chciał coś z tym zadziałać.
1. "Shaolin: Krwawa misja" ("Sadae solimsa" na filmweb) film z
1984 roku. Ten film nie ma okładki.
2. "Złoty smok, Srebrny wąż" ("Ilso Ilgwon" na filmweb) film z
1979 roku.
Sam zdecydujesz, czy się tym zajmiesz, Koniec meldunku specjalnego.
Czwarty meldunek. Kolejne pięć filmów sprawdzonych. Tym razem wynik 5:0. Wszystkie widziałem, a dwa miałem już ocenione("Kat Szoguna (VHS - Szogun zabójca, 1990) i "Brygada specjalna (1988). Pozostałe trzy filmy niedługo ocenię(Zwariowani gliniarze (1990), Huczący ogień (1982) i Brutalna sława (1989). Koniec meldunku.
Piąty meldunek. Ostatnie 10 filmów sprawdziłem. Choć tak naprawdę to musiałem sprawdzić tylko cztery, ponieważ całą serie "Wojownik karate" nie tylko widziałem, ale mam już ją ocenioną. Chyba faktycznie szósta część u nas nie wyszła, bo pamiętam, że oglądałem ją u ciotki w Niemczech. Oczywiście z niemieckim dubbingiem. Z tych pozostałych czterech filmów dwa widziałem i je ocenię("Nocni jeźdźcy" (1988) i "Maximum Force" (1992). Pozostałych dwóch nie widziałem, choć słyszałem o filmie "Poza strachem" (1993), ale nigdy nie było Mi go dane obejrzeć. Natomiast nigdy nie słyszałem o filmie "Śmierć przed świtem" (1975). Koniec meldunku.
Wnioski końcowe: Twoja lista składała się z 30 filmów Widziałem 21 filmów z których 10 miałem już ocenione. Nie widziałem 9 filmów. Podsumowanie: Myślałem, że będzie gorzej. Nie jest ze Mną tak źle. Hehe. Zadanie zostało wykonane. Czekam na kolejne!
Meldunek specjalny. Właśnie oceniłem kolejny film bez okładki. Może coś z tym zrobisz. "Ostatni Ninja - The Last Ninja" film z 1983 roku. Całkiem dobra produkcja. Koniec meldunku specjalnego.
Monti sprawdzę te filmy z tamtej listy, ale tam nie będę pisał o efektach. Jakoś to dziwnie tam wygląda. Dla Mnie za wąsko. Jeśli chcesz, żebym zdawał Ci meldunki z postępów to najwyżej coś wymyślę.
Hmm, dziwne, że inaczej lista wygląda tam, niż tu ta poprzednia.
Odpuścimy tamto miejsce, tu wpiszę, ale po kilka, będzie prościej Ci sprawdzić, a jak zdasz raport hehe... to dopiero następne podam...
No tak, widzę że tam nasza antena Starlinka zamontowana na dachu starego Toi Toia jest przekrzywiona, stąd kłopoty z Internetem haha
Ale za dużo g*wnianych zombie wokoło, bym szedł to naprawić...
Oficjalnie baza nr dwa jest utracona, nie można w niej przetrwać bez dostępu do Sieci i Filmwebu :P :))
Chłopak o stalowych dłoniach (1990)
Łącznik z Chinatown (1990)
Goryl - mistrz karate (King Kung Fu,1976)
Skazany na wolność/Na odstrzał (1993) Na piracie widziałem jako "Zaznaczony do zabicia".
Mściciel (Vigilante, 1987)
Krwawa Maria (1992)
Mistrz przetrwania (The Survivalist, 1987)
Terror w Beverly Hills (1989) /Frank Stallone/.
Nigdy o nim nie słyszałem, pamiętam tylko podobny tytuł w "Jak obrobić Beverly Hills".
Właśnie coś zauważyłem. Każda odpowiedź zwęża to pole do pisania. Wystarczy prześledzić jak to wygląda od pierwszego wpisu. Tu też się zwęża. Równo są te Moje meldunki, bo każdy był odpowiedzią na ten wpis z listą. Ty odpowiedziałeś na Mój dzisiejszy wpis i już się zweżyło. Potem listę wysłałeś jako odpowiedź do swojego wpisu i też się zwężyło. Ten Mój wpis jest odpowiedzią ta Twój dzisiejszy pierwszy wpis i rozmiar się nie zmienił. jeszcze coś sprawdzę.