Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 574 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

opanowal najniebezpieczniejsza sztuke walki - aikido swietnie walczy aktor 1 klasa

janek00714

10\10 To prawda jest to jedna z najtrudniejszych sztuk walki.
Z niecierpliwoscia wyczekuje kolejnych jego filmow, najnowszy niedawno wlasnie widzialem, polecam wszystkim:)

astrallvi

moim zdaniem seagal jest kiepski , wielokrotnie w jego filmach widać że używa dublerów w każdej bardziej karkołomnej scenie,lub przy wyższych kopnięciach , i to ma być mistrz. Jako aktor to już wogóle jest słaby , no nie powiem jego pierwsze filmy typu NICKO,PONAD PRAWEM, LIBERATOR, itp. były jeszcze ok , ale potem to już tylko gniot za gniotem. Od 2000 roku do teraz zagrał w 25 filmach , i każdy ( no może z wyjątkiem MROCZNEJ DZIELNICY) jest do kitu,beznzdziejne aktorstwo,scenariusze pisane chyba w kiblu na kolanie,a sceny walki ze seagalem sa tak kiczowate i ustawiane że nawet niechce się tego oglądać. Niestety daleko mu do takich aktorów kina akcjii jak van damme , j.chan , a nawer chuck norris w swoich ostatnich filmach pomimo ponad 60-tki na karku walczy lepiej.

pix3

no wlasnie, niestety seagal sie popsul :/
wczesniej jak widzialem jakis film z jego nazwiskiem to ogladalem bo wiedzialem ze bedzie to fajny film akcji ale teraz to jakies gowna

użytkownik usunięty
Zargon

Oj,nie znacie sie!!Seagal jest świetny!!

janek00714

Ale ta umiejętność to w zasadzie jego jedyna dobra cecha jako aktora. Bo gra kiepsko, występuje w kiepskich filmach i zawsze gra te same postacie. Co najwyżej 3/10.

NickError

Co ty gadasz człoweiku?????? Wręcz przeciwnie gra doskonale występował w dobrych filmach i nieobrażaj mojego idola łebie. To że na starość nie gra w kinowych filmach to człwoieku nie oznacza że jest on słabym aktorem. On jest stworzony po to aby walczyc ze złem i na ekranie to pokazuje{teraz powodzi mu sie gorzej} ale nadal gra pozytywne charaktery. Seagal zawsze był kimś z kim oglądało się z każdy film z zadowoleniem. Grałw fajnych filmach , troche przesłania i to było dobre, dobrze wcielał się w role i za to dostaje ode mnie 8/10.

storm12

"On jest stworzony po to aby walczyc ze złem" - jak Superman i Kobieta-kot.

"nadal gra pozytywne charaktery" - a czy to jest jakiś plus?

"Seagal zawsze był kimś z kim oglądało się z każdy film z zadowoleniem" - zależy dla kogo

"Grał w fajnych filmach, troche przesłania i to było dobre" - jakie przesłanie? Że zło jest złe?

A filmy Seagala są zbyt "czarno-białe". Ten 'dobry', czyli Seagal jest w nich niewiarygodnie szlachetny i bezwzględnie walczy z całym złem tego świata, a ten 'zły' to facet absolutnie zły, bez jakichkolwiek pozytywnych cech. Tandetny układ.

NickError

Nie zawsze. obejrzyj ,,Wybrańca śmierci'' albo ,,Grę o życie'' czy tam gra niewiarygodnie dobrego kolesia ? Wątpię. Z resztą to jest kino sensacyjne a ono rządzi się swoimi prawami. Tu nie masz się zastanawiać nad sensem życia i egzystencji, w tych filmach liczy się to by podziwiać rozwałkę a tej filmy Stevena dostarczają w dobrej ilości i jakości.

frycek49

Jeśli chodzi o przesłanie, to zgadzam się. Ja tylko odpowiadałem na inny post. W filmach sensacyjnych nie o to chodzi, to jasne.
Nie widziałem wszystkich filmów Seagala, ale dość często miałem z nim do czynienia na TVN. Z tego, co słyszałem "Nico" to dobry film. Zamierzam kiedyś obejrzeć.

NickError

Moim zdaniem, jako jego fana to lepszym filmem jest ,,Szukając sprawiedliwości'' ale Nico też jest super

frycek49

Moim zdaniem on jest dobrym aktorem, ale do konkretnego typu rol, a mianowicie do twardzieli, bo - teraz przyznajcie mi racja - nie mozna go sobie wyobrazic jako czulego kochanka, a tak przy okazji aikido to jest bardzo trudna metoda walki, stosuje sie ja do walki z kilkoma przeciwnikami naraz i po to zeby uszkodzic najbardziej jak sie da, wiec - pelen podziw