a ja jestem ciekawa jednej rzeczy, w tokio drift zginął w wypadku samochodowym, w jaki sposób ożył w fast and furious ?....
hhehe za bystry to ty nie jestes dla twojej wiadmosci ff4 dzieje sie wczesniej niz ff:td dlatego han jeszcze zyjdE :P
Trochę by się to kłóciło z samochodami, które tam występują :)
Skoro między TD, to gdzieś ok. 2003-2004 akcja by się musiała toczyć :)
W filmie pojawiają się natomiast np. Nowa Impreza z 2008 i GT-R który premierę też miał w 2008 :) Albo małe niedopatrzenie, albo macie złe info :) A co do samego Hana to myślę, że pojawił by się tam bardziej jako wspomnienia niż jakaś większa rola. Ale no może jestem w błędzie :)
..na autkach zbytnio się nie znam ;) ale słyszałam, ze wydarzenia z 4 poprzedzają tokio drift.
pozdr
Widzę 3 rozwiązania
1) Niedopatrzenie z tymi wozami i to jest prequel
2) W sumie można przyjąć, że nikt nie każe w Tokyo Drift używać bohaterom najnowszych modeli (jakby nie patrzeć Han jeździ nawet na rok wydania filmu trochę starszym modelem ;] ) więc oglądający (np. za rok) wszystkie części w kolejności właściwiej (1,2,4,3) będą mogli przyjąć, że takie samochody po prostu bardziej odpowiadają filmowym drifterom :)
3) Może Dom będzie po prostu go wspominał?
Szybko i Wściekle dzieje się 5 lat po 1 część. Można to wywnioskować po zdaniu jakie powiedziała Mia do Briana. Po drugie Han pojawia się tylko na początku filmu, więc można ten krótki kawałek za wspomnienia Dominica.
Według mnie to Szybko i wściekle oraz Tokyo Drift to jakby wydarzenia równoległe. Pomijam jakie auta były itp.
Han wyjeżdża do Tokyo zaszyć się przed glinami a w tym czasie Dominic szuka mordercy. Po Tym jakby wynikało z końcówki Szybko i Wściekle zostanie uwolniony z autobusu do pierdla i sam wyjedzie do Tokyo aby się ukryć/ odwiedzić Hana, który mniej więcej w tym samym czasie ginie.
Powiem nieskromnie,że ładnie wymyśliłem co :D ? ;p
Han jest postacią zupełnie inna niż Dominik czy Brajan jest spokojny i opanowany myślę że ta 4 część to opóźniony wątek który powinien znaleźć się po między tokjo drift a wcześniejszą częścią serii lub dzieje się równolegle jak wspomniał tu przedmówca a zakończenie najnowszej części wróży ciąg dalszy,więc może pokuszą się o ff5 jako kontynuacje ff4 z hanem domem i brajanem itp ;D