Tangerine DreamII

8,1
267 ocen muzyki
powrót do forum osoby Tangerine Dream

Ten zespół to legenda (aż dziw bierze, że nie ma jeszcze wpisu i tylko 32 głosy!)! Grają fantastyczną muzykę, uwielbiam ich elektronikę! Znakomity score do Sorcerera (znakomita, mroczna, psychodeliczna muzyka!), Złodzieja i Twierdzy! Ale przede wszystkim są wielcy za twórczość nie filmową! Legenda, po prostu!

3
PacMan

Może nie ma co pisać - wystarczy po prostu słuchać. Nagrali mnóstwo świetnych albumów (Exit, Phaedra, Stratosfear, Green Desert i wiele wiele innych).

PacMan

ja wolę ich twórczośc z ostatnich 10 lat,jest bardziej przystępna,widać że dostosowali się do nowych trendów i potrzeb a nawet są ich prekursorami

ganz74

po co? .

777777

Ostatnio trochę dużo płytek wydają, a jak wiadomo co za dużo to niezdrowo - można jednak w tym wszystkim znaleźć sporo porządnej muzy.
Zalecałbym im przejście z ilości na jakość, mimo iż lubię czasem nawet nowe granie TD, to jednak stare płyty miały nieziemski klimat i przeszły już do klasyki.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
PacMan

Zdecydowanie najlepsi w swoim gatunku, wolę jednak ich starsze albumy , ale nowe tez sa niczego sobie, dobrze że nie tworzą "pod publike" jak robi to zdecydowana wiekszość. tak na marginesie, soundtracki to tylko dodatek do ich tworczosci, polecam głębszą analize ich utwrów.

rascal0pl

Zgadzam się . Umarł Tangerine wraz ze śmiercią Froesego, ale żyje Redshift . Nie tak płodny ale nawiązujacy do najlepszej twórczości Tangerinu .

PacMan

Ńic dodać nic ująć. MISTRZOWIE ŚWIATA w tym co grają. Pochłńiam wszystko co grają!

jacolk1

Ja też chłone wszystko to co grają, chociaż początkowe klimaty są czsami trudnawe w odbiorze. Ciekawe są również nieoficjalne wydania tego zespołu tzn bootlegi.

przyjemniak4

TD jest są dowodem na istnienie innych cywilizacji. Żaden Einstein, Hawking itd

PacMan

Odgrzebuję temat sprzed 10ciu lat :) ale zgadzam się z autorem, oglądałem trzy filmy gdzie podłożyli muzykę: Złodziej, Ryzykowny interes i Punkt Zapłonu, w każdym z nich podkład muzyczny to absolutna poezja!!!

PacMan

Dream