Taylor Dearden

Taylor Dearden Cranston

8,6
1 330 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Taylor Dearden

...na mnie ogromne wrażenie w serialu The Pitt. Wycofana, wyalienowana, ciesząca się nawet małym sukcesem, bystra, ale jakby cały czas zagubiona. Masa emocji, świetna gra gestami, mimiką twarzy. Obserowanie jest to moja największa przyjemność, nawet jeśli stoi w tle i akurat ktoś inny gra główną rolę w danym fragmencie. Nie wiem czy taka jest i po prostu ją dopasowali, czy jest tak wszechstronną aktorką, że to wymyśliła i zagrała. Genialna.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
lov69

dla mnie gra typową autystyczną osobę , ciekawe czy naprawdę ma autyzm, bo gra to rewelacyjnie

conneryfan

Nie ma żadnego autyzmu. Jest po prostu świetną aktorką. Niedawno odkryłam, kim jest jej ojciec, gdy udzielił wywiadu, w którym zachwycał się jej grą. Że on w jej wieku nie grał na takim wysokim poziomie

tolerancja91

Nie prawda jest w spektrum autyzmu : "Dearden revealed in 2025 that she has ADHD, which was diagnosed during her childhood. She has described how this influenced her portrayal of Dr. Mel King, and how the fast-paced filming of The Pitt has been challenging to her as a neurodivergent actress. She also has Ehlers–Danlos syndrome." Wikipedia ang.

Chyba ją lubie najbardziej z całej ekipy, później Longdona i Whitakera.

DrMarvel_Strange

Weź się człowieku nie ośmieszaj. Zespół Ehlersa-Danlosa, czy ADHD nie ma nic wspólnego z autyzmem czy aspergerem

tolerancja91

Tak, jak ktoś poniżej napisał. Widać, ze jest w spektrum, mimo że tego jeszcze nie potwierdziła.

tolerancja91

DEARDEN: So I think I've just been letting - some of the things that I am better at masking, I'm just letting the mask come down a little bit more. I have a few friends whose siblings are more need (ph) autism. And because of that, they never noticed that their younger child - my friends - are also autistic. And so I think, you know, trying to show that it really is a spectrum and also that, you know, ADHD has finally been put on the same spectrum as autism.

lov69

Pełna zgoda. Kapitalna rola.

lov69

Pełna zgoda! Jest świetna i zniuansowana, chociaż od razu każdy widzi, że jest osobą w spektrum. Spodobało mi się, jak powiedziała, że zwykle jest obsadzana w takich rolach jak serialowa dr Santos ;) tu dobry materiał o jej roli i gdzieś tam wspomniany cytat z wywiadu: https://youtu.be/w6UUm8jeurU