Właśnie przesłuchałam kilka piosenek Pretty Reckless i jestem pod ogromnym wrażeniem.
Nie spodziewałam się, że ma tak wyrazistą barwę głosu. Idealnie do rocka. Przyznaję że
myślałam o niej jak o kolejnej laluni z serialu, która się bawi w śpiewanie, ale teraz widzę
mój błąd. Naprawdę świetny głos i kawałki również całkiem niezłe.
Zgadzam się w zupełności. Taylor ma niesamowity wokal, bardzo wyrazisty, z ładną barwą. Myśleć o Tay jako o laluni? O nie... :D Każdy może się pomylić ;] Co do zespołu Tay - uwielbiam
No własnie tak to jest jak się ocenia gwizdy tylko po tym, co piszą o nich w gazetach... Mój błąd :-)
Dlatego ja zazwyczaj nie wierze w to co piszą w gazetach typu Bravo ;) Co do TPR i Taylor - który utwór podoba Ci sie najbardziej?
Wszystkich nie znam, ledwie parę przesłuchałam na razie, ale póki co to Make Me Wanna Die :-)
Podoba mi się refren w Just Tonight ale myślę, że wybbierać spośród ulubionych będę mogła jak przesłucham trochę wiecej. Podaj mi jakieś z którymi powinnam się zaznajomić :-)
W sumie masz racje :) Ostatnio wyszła, najnowsza - Kill Me. Świetna, ale klimat nieco inny niż przy pierwszych utworach typu Make me wanna die. Jak najbardziej polecam My medicine, Nothing left to lose, Goin down, Zombie, to tak na początek :-]
O TPR słyszałam już jakieś 3 lata temu, ale dopiero ostatnio nieźle się wkręciłam ;p Zaraz zabieram się za przesłuchanie Kill Me, bo jeszcze nie miałam okazji. Fajnie widzieć na FW fanów Tay :)
Zgadzam się. Wychowałem się na muzyce lat 90 tych która była w podobnych klimatach. Dla mnie jest to największe objawienie w kobiecym rocku od baaardzo dawna . Wiem ze szokuje chociaż nie bardziej niż zespoły i wykonawcy z tamtego okresu. Czasami na koncertach coś nie wychodzi , ale to jest normalne gdy nie gra się z playback-u, jak 99% popowych gwiazdeczek.Tworzy świetna muzykę , ma genialny głos i trzymam za nią kciuki.
Zzazdroszczę dorastania w latach 90-tych, bo ja niestety dopiero się wtedy urodziłam i z tego co pamiętam to wychowywałam się na durnym disco polo, co mi Bogu dzięki przeszło, jak tylko po 2000 r. minęła moda na tę muzę, a potem już zaczęłam słuchać "normalnej" muzyki ;-) I póki co to odnajdujeę się przede wszystkim w rocku. Wracając do Taylor to naprawde jestem miło zaskoczona zarówno jej głosem jak i muzy jaką gra wraz z zespołem. Nic nie wiem o jej koncertach ponieważ od tej strony dopiero ją poznaję, ale póki co to widzę tu olbrzymi potencjał ;-)
A czym niby szokuję?.
,, największe objawienie w kobiecym rocku " yyyyyyyy bez przesady
Głos ma nawet całkiem niezły (piszę to po odsłuchaniu filmiku z live). Wydaje mi się jednak jako osoba lekko sztuczna. (myśli że jak się umaluję na czarno itp to jest taka dark...)
No to jak nowa wokalistkę byś poleciła/ polecił w tym gatunku? Ja tu za bardzo nikogo nie widzę. Nie te czasy, nie ta moda, nie ta muzyka.
ja również nie spodziewałam się, że drzemie w niej taki głos. ma swój image, jest wyrazista także duży plus i faktycznie przypomina moich idoli z wczesnych lat 90 :) Ja najbardziej lubię: factory girl, just tonight, make me wanna die, my medicine ale zombie najbardziej :D rowniez ostatnia zasłyszana cool blooded miażdży !
Mam już trochę lat na karku, cóż... Zetknąłem się z TPR dzięki filmwebowi właśnie. W ich muzyce i image nie co prawda niczego, czego bym wcześniej nie widział i nie słyszał, niemniej przyjemnie się tego słucha i ogląda. dobrze jest wiedzieć, że młode zespoły nie grają wyłącznie hiphopowego bełkotu, ani słodkiego popu w rodzaju One Direction. Obejrzałem wczoraj dwa koncerty TPR z Niemiec i Argentyny i... na żywo prezentują się jeszcze lepiej. Jestem ciekaw jaka będzie ich następna płyta.
Ale wieccie co jest najlepsze? Że w ,,Plotkarze", kiedy mówiła, wgl nie było można się domyślec, że tak śpiewa. W ,,Plotkarze" mała J. ma wręcz słodki głosik, a tutaj taaaaaakie głosisko ;D
Dokladnie! Jak juz pisalam jej barwa glosu to ogromny atut muzyki calego zespolu :-)