Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 658 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Po słabej Alicji i najdalej niezłych Cieniach Burton odkuł się animacją Frankenweenie. Zobaczymy,
czy ta tendencja zwyżkowa potrwa dalej, ponoć kolejna animacja się szykuję.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Sparow5

Ponoć ma kręcić film dla Weinsteinów z Amy Adams i Waltzem.

neo_angin

To zajebiście. Dwóch laureatów Q hehe

Sparow5

Kluczową rzeczą i tak jest to, że produkują Weinsteinowie którzy będą chcieli stworzyć z tego oscarową produkcję. Skoro z SLP, Artystą itd. im się udało to czemu nie z tym xD?

neo_angin

No właśnie, czy Burton będzie miał swobodę działania i w pełni będzie czuć jego styl? Nie wiem jak to się miało poprzednio. Artysty nie widziałem i jakoś nie bierze mnie za to, na razie trzymam się z dala od niemego.

Sparow5

"Artystę" tylko dystrybuowali w USA, a nie produkowali.

Raczej to będzie stonowany film jak "Duża Ryba".

Sparow5

Przy takiej Alicji to widać, że w dużym stopniu marionetką był

Sparow5

Oprócz wspomnianego wyżej ,,Big Eyes" wszystkie inne projekty Burtona na IMDb mają status ,,in development" (w rozwoju), a są to:
- ,,Addams Family" - animowana wersja ,,Rodziny Addamsów". Scenariusz mają przygotować Scott Alexander i Larry Karaszewski.
- ,,Monsterpocalypse" - adaptacja popularnej gry planszowej z wielkim potworami inspirowanymi Godżillą. :)
- ,,Night of the Living" - kolejna animacja, tym razem o zombie. Scenariusz ma napisać pan od ,,...Cieni"
- ,,Beetlejuice 2" - sequel ,,Soku z Żuka", udział Burtona w projekcie jeszcze nie jest potwierdzony.
To tyle. :)