Czemu panowie przestali nagle ze sobą współpracować?.. Spodziewałam się, że znajdę nazwisko Elfmana na liście płac do Alicji w Krainie Czarów, a jego jak nie było, tak nie ma. Nie współpracowali ze sobą od Charliego i Fabryki Czekolady, a to szkoda, bo razem tworzą świetne rzeczy, a muzyka Elfmana idealnie wpasowuje się do klimatu Burtona.
Ktoś coś o tym wie?
Może Elfman był zajęty czymś innym?? Ostatnie co razem stworzyli to Charlie i Fabryka Czekolady (sprawdź, to on napisał;p) a potem Elfman nie skarżył się na brak roboty: Pajęczyna Charlotty, Milk, Rodzinka Robinsonów, Terminator i inne...
Ale wielka szkoda że Elfmana nie będzie w Alicji, ale za to w '9' teraz jest (trochę...) więc chyba to był chwilowy kryzys;D
Mam nadzieję...
Też żałuje że go tam zabraknie. Pewnie nie do wszystkich produkcji klimat Elfmana pasuje, dlatego ze sobą tak długo nie współpracowali - nie ma co na siłę kombinować. Ale akurat w Alicji to faktycznie - w mojej wyobraźni tylko ten kompozytor pasuje do całego tego cyrku tam:). Zobaczymy, sądząc po zwiastunie to nie jest źle, wręcz przeciwnie. Ale to tylko zwiastun. A filmu tak nie mogę se doczekać, ze do czasu jak już będzie to sama tak go sobie w głowie przereklamuje...oby nie.