Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 385 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Czemu panowie przestali nagle ze sobą współpracować?.. Spodziewałam się, że znajdę nazwisko Elfmana na liście płac do Alicji w Krainie Czarów, a jego jak nie było, tak nie ma. Nie współpracowali ze sobą od Charliego i Fabryki Czekolady, a to szkoda, bo razem tworzą świetne rzeczy, a muzyka Elfmana idealnie wpasowuje się do klimatu Burtona.
Ktoś coś o tym wie?

Gehenn

Może Elfman był zajęty czymś innym?? Ostatnie co razem stworzyli to Charlie i Fabryka Czekolady (sprawdź, to on napisał;p) a potem Elfman nie skarżył się na brak roboty: Pajęczyna Charlotty, Milk, Rodzinka Robinsonów, Terminator i inne...
Ale wielka szkoda że Elfmana nie będzie w Alicji, ale za to w '9' teraz jest (trochę...) więc chyba to był chwilowy kryzys;D
Mam nadzieję...

Gehenn

Też żałuje że go tam zabraknie. Pewnie nie do wszystkich produkcji klimat Elfmana pasuje, dlatego ze sobą tak długo nie współpracowali - nie ma co na siłę kombinować. Ale akurat w Alicji to faktycznie - w mojej wyobraźni tylko ten kompozytor pasuje do całego tego cyrku tam:). Zobaczymy, sądząc po zwiastunie to nie jest źle, wręcz przeciwnie. Ale to tylko zwiastun. A filmu tak nie mogę se doczekać, ze do czasu jak już będzie to sama tak go sobie w głowie przereklamuje...oby nie.

Gehenn

JUŻ JEST! Wszyscy się cieszymy, bo Danny jednak robi muzykę do Alicji. Na szczęście :D