Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 018 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Uwielbiam Tima Burtona, jest niesamowitym, genialnym reżyserem:)Jego filmy mają niepowtarzalny klimat, są rewelacyjne:) Ten facet razem z Johnnym Deppem tworzy cudowny wprost czarujący duet.

Agik

Popieram, popieram.
Podobnego duetu filmowego można szukać z pochodnią w słoneczny dzień a i tak się nie znajdzie:P Jego dzieła są niezwykle z tego względu, że mogą je oglądac zarówno dorośli jak i młodsi widzowie - ja sam się wychowałem na jego twórczości do dziś uważam ją za niesamowitą. Wspaniałe jest to, że Burton otrzyma nagrodę za całokształt twórczości na festiwalu w Wenecji, natomiast brak jednej chociażby nominacji do Oscara za reżyserię to kolejny dowód na omylność Akademii.

użytkownik usunięty
Agik

tylko z Deppem? Burton-Depp-Elfman to jest wielkie trio! :D

użytkownik usunięty

Tim jest znakomitym reżyserem, ale Planecie małp, mimo że nie jest to film zły to daleko mu do jego pozostałych dzieł.

Pozdrawiam;)

również uważam ze jest geniuszem :D Tworzy niesamowite filmy z niepowtarzalnym klimatem. A do tego twoezy supertrio :D Depp - Elfman -Burton :D Obejrzałem jego 7 filmów które oceniam nastepująco:

Charlie i fabryka czekolady 7/10
Gnijąca panna młoda Tima Burtona 10/10
Planeta małp 5/10
Powrót Batmana 8/10
Edward Nożycoręki 10/10
Batman 7/10
Sok z żuka 9/10

BradMan

Narazie Burton i Depp stworzyli razem 6 filmów czy coś pominąłem ? :D

1. Edward Nożycoręki
2. Ed Wood
3. Jezdzieć bez głowy
4. Gnijąca panna młoda
5. Charlie i fabryka czekolady
6. Sweeney Todd

:D pozdro:D

Agik

moim zdaniem Tim Burton jest genialny. uwielbiam wszystkie jego filmy. mogłabym oglądać je codzinnie. stwarza naprawde niesamowity klimat :)