Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
103 309 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

O jezu dobrze ze ta menda nie jest wyzej w Top Swiat, osobiscie nie wiem na czym polega jego fenomen, zeby to przynajmniej aktorem był dobrym, a on nie dośc że jest niezwykle szablonowy, te same głupie minki grymasy, to jeszcze niezbyt urodziwy. Najbardziej się oburzyłem faktem ze ma się wcielic w słynnego Clausa von Stauffenberga w nowym filmie pod tytułem VALKIRIA, ambicje ma bo film przynajmniej nie o ,,DUPIE MARYNIE: jak to bywa w typowych amyrykanskich filmach, ALe co z tego, i tak pewnie zrobią z tego filmu tandetny thiller, a cruise w roli STAUNFENBERGA buhahahahahaha, wyglada w nazistowskim mundurze jak jakaś karykatura, pozatym Staunfenberg był to ,,kawał chlopa" a nie liliput, OJ jedyne co go broni co fakt ze ma jeszcze jakieś ambicje bo przynajmniej czasm stara sie zagrac w czymś ciekawszym, ale generalnie nie LUBIE GO ! jak dla mnie mierny aktor a porownywanie go do B.PIta jest wielce niestosowne.

użytkownik usunięty
MAXSIU

Uważam że powinien być wyżej w Top Świat. JEst to dobry aktor.Pozatym nikt by go nie brał do roli Staunfenberga gdyby nie pasował do tej roli.
Chyba nie oglądałes żadnych filmów z nim, że go tak oceniasz.Byś obejrzał z nim kilka filmów np.urodzony 4 lipca,Jerry Maguire, Wywiad z wampirem,Top Gun,Rain Man,Zakładnik,Ostatni samuraj. Zobaczyłbyś że to nie jest wcale słaby aktor.Oglądałeś z nim te filmy???

kolego chyba nie wiesz z kim rozmawiasz, oglądnałem prawie wszystkie z nim filmy, i pare z nich nalezy do moich ulubionych, niestety nie jest to jego zasługa lecz zdecydowaniej reżysera lub scenariuszu . Jego talent wiąze się chyb bardziej ze szczesciem, akurat wystepował w filmach w ktore nie tyle zarobiły dużo co były rownie ambitne (nie wszystkie oczywiście) , a takich produkcji jak wiadomo w ameryce jest jak na lekarstwo , miedzyinnymi jeden z wietnamskiej trylogi Stona pt ,,Urodzony 4 lipca" Cruise w przeciwienstwie do Deniro, Pacino czy Jamesa Deana jest tylko zwykłym rzemieślinkiem, i to na dodatek momentami nieudolnym......... krotko mówiąc wiecej sześcia ma ten jegomość niż faktycznie talentu, dlaczego np taki fenoment jak Klaus Kinski jest w rankingach dużo niżej choc to geniusz aktorski a nie holywodzki rzemieślnik ??????? moze dlatego że takie rankingi są gówno warte a Crusie swoja popularnosc zawdziecza bardziej komercyjnemu kinu niż faktycznie talentowi..

użytkownik usunięty
MAXSIU

Zebyś wiedział,że ja tez ogladałam z nim prawie wszystkie filmy.Ty chyba wogóle się nie znasz na aktorstwie,co ty myślisz że taki rezyser jak Oliver Stone by wziął beztalencie do tej roli, zamiast Charliego Sheen'a???

MAXSIU

dziecino zaglądałem do twoich ulubionych filmow i z tego co widze to masz taki zbiór swoich ulubionych jak typowa gimnazialistka ktora dopiero zaczyna przygodę z fascynacją kinem i sztuką filmową wiec nie mów mi kto sie zna, a kto nie bo z pewnoscią oglądnałem wiecej filmow niz Ty, i z pewnościa mam większe pojecie. Dla infoprmacji powiem ci że dla mnie Cruise jest aktorem owszem ale nie jest aktorem wybitnym i nigdy nim nie bedzie,przejdzie do histori jako ten który stworzył pare ciekawych kreacji i ma dobry warsztat aktorski, ale nie jest wybitny, koniec kropka.Tak na marginiesie to juz wole bardziej drugiego twojego ulubienca Di Caprio choć
też geniuszem nie jest, musisz dziecino ogladnac jeszcze dużo filmów, czego oczywiscie ci życze, najpiero jednak zacznij od klasyki, a pozniej skoncz na sztampowych amerykańskich produkcjach...

użytkownik usunięty
MAXSIU

Weż się lepiej nawet nie odzywaj. Znalaz się znawca wszystkich talentów. Znasz się na tym jak świnia na pieprzu. Mówisz że Leonardo DiCaprio jest słabym aktorem,a sam pewnie nie umiałbyś zagrać upośledzonego chłopca. Jeszcze robisz jakął wielką sprawę z tego że jakiś Klinski ma tylko 400 głosów. Myślisz że ktoś zna jeszcze takiego aktora z lat 30?Jak można porównywać 2 aktorów z innych lat. Tak jagbym ja porównała Cameron Diaz z Polą Negri. Chyba ci coś się pomyliło bo ja też oglądałam bardzo dużo klasycznych filmów, więc nie wyskakuj z takimi tekstami.Jeszcze jedno ci powiem dziecko po twoich komentarzach widać,że masz chyba 10 lat,nazywasz człowieka mendą,a nawet go nie znasz.

nie Dziecino chciałem ci tylko powiedziec ze dzieki takim małolatom jak Ty na wysokich miejscach w tych rankingach ktore i tak jak jeszcze raz mówie, sa gówno warte, wysoko lansują się Holywodzkie gwiazdeczki
niestety ich popularnośc nie jest wspólmierna do talentu, czy umiejetności, to ze ktoś jest mało znany nie oznacza że jest gorszy dziecinno, zwłaszcza w kulturze masowej. Juz od samego poczatku widać
że twoja wiedza sprowadza się do amerykanskich produkcji a o prawdziwym kinie wiesz tyle co nic. A taki aktor jak Kinski własnie jest niżej przez takich ignorantow jak Ty którzy potrafią zachwycac się jedną
przereklamowaną aktorzyną za oceanu a starego dobrego kina ne ogladnie.Kiedy Kinski odnosił triumfy Twój Bożyszcze robił jeszcze w pieluchy i uczył sie własnie od takich jak On wiec wiecej szacunku do histoori i klasyki

użytkownik usunięty
MAXSIU

Wcale nie powiedziałam że mniej znani aktorzy z 30 lat są gorsi niż Tom Cruise. Tylko mówię że nie można porównywać aktorów z innych lat. To wcale nie znaczy, że oni są przeeklamowani i wcale nie ignoruje słabszych aktorów czy mniej znanych. Więc Dziecino nie mów mi że jestem ignorantem. To ty ignorujesz dobrych aktorów.

użytkownik usunięty
MAXSIU

Po co wogóle wchdzisz na niego skoro jest dla ciebie mendą i tania aktorzyną. Po prostu mu zazdrościsz i nie masz chyba co robić.Lepiej sobie wchodż na swojego bożyszcza Klinskiego jak go tak miłujesz.

MAXSIU

Po co wypowiadasz się o kimś,za kim nie przepadasz?/Jak na dorosłego człowieka używasz niedojrzałego słownictwa.

martusia_468

Max mam nadzieje ze z tym przereklamowanym aktorzyna to nie chodziło Ci o Leo? :P
co do Cruisa,to dobry aktor,może nie wybitny ale jak sam powiedziałeś z dobrym warsztatem i kilkoma dobrymi rolami na koncie,i tym bardziej dziwi mnie Twoja ocena dla niego,rozumim że faceta nie lubisz i to również rzutuje na ową ocenę,ale gdzie wówczas umieścić tych którzy nie dość że grać nie umieją to jeszcze "nie mają szczęścia do ról" :P poza tym nie powiedziałabym że kilka grymasów to cały jego dorobek,wystarczy porównać jego postacie z takich filmów jak choćby "Rain man" i "Wywiad z wampirem"
to normalne że aktorzy,nawet ci nienajlepsi uczą się od starszego pokolenia,od tych których podziwiają i którzy dla nich byli geniuszami,no bo niby od kogo innego mają się uczyć?

MAXSIU

Pffff bawia mnie wypowiedzi ludzi pokroju pana "maxa" "nie gadaj kto tu sie zna na filmach" hahahah jeszcze moze "ja tu jestem elo i jak ja mowie ze on jest slabym aktorem a tamten film jest dobry, to tak jest", Proponuje zmadrzec i zaczac liczyc sie ze zdaniem innych.

Wojt4s

O jeszcze teraz zauwazylem sekwencje "dziecino", to tez jakis sposob dowartosciowania siebie?